torsdag 30 november 2006

Att vara gravid

är ingen dans på rosor. Illamående, trött och redan ont i ryggen. MEN, det är även ett växande litet liv i min mage, en liten syster eller bror till Maja. Och det är inte dåligt det!! Just nu mår jag ganska ok, dock trött. Det blir mycket knaprande på salta och sura godisar, klementiner och iskallt vatten. Kaffe vill jag inte ha och inte heller kött och kyckling. Hade vi råd skulle jag leva på räksalladen från Kajsa´s kök!!!!!!!!!!!!!! Den är underbar!!! Fräscha grönsaker, morot, sparris, bönor, pasta och urgoda räkor...och dressingen....mums! Nyckelhåls-sallad är det så det är ju bara att mumsa på!

Maja har börjat att gåträna! Som mest har hon tagit två steg, och det är ett evigt övande på att resa sig upp och stå själv. Hon är jätteduktig och snabb på att gå och hålla oss i ena handen!!!! Och, ja det är en liten skrutta på drygt nio månader!! Hon säger även "tattatt" när hon får något och härmas när vi nyser eller hostar! Och skrattar åt det också. Hon är så urmysig och rolig! Humor har hon som bara den och så är hon så otroligt vaken och "med" hela tiden. Världens bästa helt enkelt!

Idag skall vi gå och fika hos David & co. Borde nog dammsuga, men senaste nummret av Allt i hemmet kom nyss, och den lockar mer!!!

tisdag 28 november 2006

Fika med mammor och barn!

Idag har vi varit på träff med föräldragruppen, en spontanträff där sex av oss kunde vara med. Kul! Maja lekte med de andra barnen som så smått har kommit ikapp vår snabba tjej. Roligt att se de andra krypa runt nu och inte bara Majsan. Maja tog två steg idag mot mig!!!! Stolt mamma, och stolt dotter!

En av mammorna är runt på dagisvisningar, och fällde den smarta kommentaren om ett dagis som "mest är till för akademiker", dvs akademiker för förtur, och att "akademiker ställer större krav på sitt dagis". Jasså?????????? Så vi som inte är akademiker är vi dumma i huvudet och inte har vett att ställa krav på våra dagis etc? Då visste hon inte vad hon skulle säga.... En doktorand som tycker att akademiker är bäst. Blir sååå trött på sådana människor. Jag har absolut inget akademiker-komplex (eller vad man skall säga!) och tiden får helt enkelt utvisa om jag vill/kommer att plugga mer. Just nu känns det inte så, men jag kommer säkert falla tillbaka på "sjuksköterske-drömmen" igen. Det viktiga är hur man är som människa inte hur många poäng man har pluggat ihop, plus att en "vanlig" människa som har upplevt den rikitga världen på dagis, korttidshem eller var man nu jobbar har den livsviktiga gåvan empati!!

En trött Maja sover och jag vill göra detsamma! Men jag tänkte vila när R kommer hem.

Är nog lite på krigsstigen idag, för jag har ringt till vårt saktfärdiga hyresbolag och sagt åt de att nu får de allt ta ner lappen om att min man är ordförande i Hyresgästföreningen (eller "klubben för inbördes beundran" som den också kallas.) R avgick som ordförande för snart två månader sedan, men "gårdskarlen" här är så otroligt lat och de på kontoret vet ingenting om någonting så man får tjata och tjata. Har inte lappen åkt ner på fredag så ringer jag på måndag igen. Sådeså!

måndag 27 november 2006

Fika på Wayne´s!




En något fikasugen tjej på Wayne´s med moster och mamma! Innan syrran kom med min latte och morotskaka så hann Maja kasta i sig lite gröt innan jakten på kaksmulorna började! Allt som vi äter vill Maja ha, och hon får oftast smaka om det inte är för salt eller för onyttigt. Jag tycker inte att några smulor gör någon större skada. En mysig dag med lite julklappsshoppande!

Fina killar!


Trött, trött, trött och barnvakt!


Sötnosar i randig pyjamas!

Fin bobbycar som Maja släpar runt på....!

I torsdags var vi ut till Storvreta där vi växte upp, och åt frukost tillsammans med L och hennes son Max! Jättemysigt att träffas så och äta massor av god frulle ihop! Maja hängde på som vanligt när killarna busade runt. Bobbycaren var hur kul som helst. Tyvärr verkar det inte som att David klarar en så kort bilresa som en kvart så syrran fick ta bilen till apoteket därute för att köpa postafen till den lille killen.
På kvällen var det tjejmiddag hos C och som vanligt så äter vi gott och de som får dricker gott vin!!! Vi blev bjudna på en underbar lax med bulgur och lime, sweet chili, yoghurt och goda grönsaker! Till dessert hade jag fixat lyxiga handgjorda praliner från Anneli K.

Busar!!

Mums med ostmacka!

I lördags var vi barnvakt åt David när hans mamma och pappa firade sin åtta-årsdag genom att vara kulturella och gå på teater "Von Sydow-morden" på Upsala stadsteater. En bra teater var det! Vi sov kvar hos de med en orolig Maja i resesäng. Hon vaknade säkert tio ggr under natten..... Prins David sov som en stock mellan sju på kvällen och åtta på morgonen, utan att säga ett knyst! Imponerande! Nu i helgen skall papporna ut på galej och då skulle vi mammor och barn ha sovit hos syrran och David, men vi sover hos oss istället så lilla M får sova i sin egen säng. David sov gott sist han sov i resesängen så vi hoppas han gör det i helgen som kommer.

Fina tjejen!

I söndags blev det mycket vila för mig. R och Maja var ut på en långprommis så jag fick sova en stund! Skönt!! Har så svårt att tillåta mig vila om dagarna, men nu när det är en liten filur i min mage som gör mig trött så måste jag vila. Tyvärr så gör den här tröttheten att alla mina projekt inte blir av så snabbt som jag vill. Får se om en del julklappsideér blir av överhuvudtaget....... :( Men jag skall inte klaga. Ideérna finns kvar, liksom materialet! Och den lilla tvåan är värd tröttheten och illamåendet och det ryggonda, även om jag inte riktigt gillar att vara gravid...... Svårt att ens tänka så med tanke på vårt otroliga kämpande genom åren. Men ingen har varit mer välkommen och efterlängtad än vår Maja. Längtan har inget att göra med om man gillar att vara gravid eller ej....

onsdag 22 november 2006

Maja skall bli storasyster!!!!!!!

Japp!!!!!! Underbart! En liten ljuvlig juli-bebbe om allt går som det skall! Mår illa och är trött, men lycklig! Vi skall bli tvåbarnsföräldrar och Maja storasyster!!!!!

måndag 20 november 2006

Så snyggt!!!!!!!


Inspiration från Pottery Barn. Något att drömma om den dag man "får" ett eget rum!

Klart man kan stå själv i fåtöljen!


Kolla blicken!!



Blandade bilder från helgen!


Finaste kusinerna! Rosa karra och blå godbit ;)


Maja har precis lyckats få på sig pappa´s fleece tröjja!!!!

Tuff adidasbrud!

Mormor E, Alice, Maja och jag.

Måndag igen efter en händelserik helg!

Efter en mysig fredagskväll hemma åkte vi till torpet i lördags och tog med oss mormor Ewa och världens mysigaste tax Alice! Vi grillade korv, fikade och såg att persiljan ännu växte!!! Helt otroligt! En mysig dag med mormors-mys för Maja!

I söndags gick vi till stadsparken och fikade och gungade med David´s kompisar från föräldragruppen. Vi har hängt med på ett hörn och det var jättekul att få se hur stora alla har blivit och kul för de att se lilla Maja!

Idag, måndag har vi haft besök av L och Max. Maja och Max lekte så fint ihop och vi vuxna försökte fika med livliga barn i famnen. Syrran gjorde ett gästspel innan jobbet och vi alla bestämmde oss för att äta frukost ihop på torsdag hemma hos L och Max! Alltid lika kul att träffas :)

Bvc-besök idag med anledning av Maja´s nio-månadersdag på torsdag resulterade i dessa fina siffror:

7890 gr och 70 cm !!!!! Stora tjejen!

torsdag 16 november 2006

Fikadags!

Maja och jag skall till vårt "stamfik" med mammagruppen. Ett ställe med skinnsoffor, öppen spis och jättegott kaffe. Icke att förglömma de otroligt goda muffinsarna!

Supertråkigt väder, men jätteskönt för Maja ute på balkongen i vagnen. Hon sover gott när det regnar och blåser, nerbäddad i vagnen. Stumpan var så trött idag vid lunchen så hon nästan somnade i stolen..... Inga protester under påklädningen med andra ord!

Maja har börjat med något nytt, att bli "hal" som en ål när det inte passar att bli upplyft eller bortplockad från något hon inte får ha. Hon lyfter upp armarna och nästan drar in axlarna på något konstigt sätt. Det gäller att vara uppmärksam så hon inte ramlar eller ålar sig ur famnen. Jag tycker att det är kul när hon visar egen vilja, och så är det lite "stortjej" över henne!!

Dags att plocka iordning hennes matsäck! Fruktpuré och en ostsmörgås, som hon håller i sälven!!! Så sött så sött! Det skall bli rikigt gott med dagens första kopp kaffe!

onsdag 15 november 2006

Förkylda och öppna förskolan

Idag sov vi till halv nio! Otroligt men sant. Maja har börjat nysa lite, men vi tänkte ändå gå till öppna förskolan. Det ska bli så kul, Maja älskar när jag sjunger Krakel spektakel och svingar henne i luften!
Maja har börjat med att ligga mycket på magen. Här har hon hittat något intressant i en tidning! Det ser så kul ut när vår stora tjej ålar istället för att krypa som hon har gjort så länge!
Dags för att fixa lite nu innan dusch, lunch och sedan öppnis!

tisdag 14 november 2006

Välkommen!

Förhoppningsvis sköter sig denna blogg, och jag slipper slita mitt hår över alla hieroglyfer!