fredag 30 mars 2007

Vår fredagsförmiddag!



Penseér från plantagen och den obligatoriska fjärilen!

Brevbäraren kom med trevlig läsning :)

Videung med små söta ägg från Lisbeth Dahl.

Visst är de fina?! :)

tisdag 27 mars 2007

Och så lite shopping!!


Fina lilla krukan från svåger F har äntligen fått en ny blomma. Köpte den på KajsaJohanna där de har så otroligt mycket fint. Man vill ha allt! Typiska "torpsaker", med luffarkonst, härliga krukor och små "accesoarer" till blomkrukor och dyl. Hittade även en glasburk på rea på Collection. Även denna en torpsak, eller mysig att ha i köket med pasta, eller flingor, eller fina snören, eller......!!! Saker som gör mig lite glad!

Måndag och tisdag


Pärlhyacint vid mamma´s grav.

Maja lyssnar på fåglarna...sööt!

Vispa, vispa i gruset!

Och plocka lite!
Sandlådebruttan!

Min favoritkille!

Fina kusinerna i frodeparken!
Igår gick Maja och jag till mammas grav och gjorde lite vårfint. Det var inte så "stökigt" som jag trodde, jag bytte ut vinterkransen mot en liten pärlhyacint och ett hjärta. Det blev fint. Det är tre och ett halvt år sedan hon gick bort..... Orättivsa orättvisa värld.
På vägen hem fick Maja gå en bit och det var intressant! Gruset, fåglarna, människorna, pinnarna!!! Maja passade även på att bättra på sin bula/blåmärke som nästan försvunnit i pannan. Hon lutade sig framåt och blev framtung och tjongade i lilla pannan på samma ställe. Lillstumpan.
Idag tisdag var vi i parken en stund innan lunch med Dodda=david och moster och lekte och hade kul! Nu sover Maja men snart skall vi ut på äventyr nr två. Denna gång till stadsparken för att leka med andra små barn och fika!

fredag 23 mars 2007

Mitt favorithalsband








Detaljbild på låset.
Syrran har börjar tillverka halsband. systerA design. Det här gjorde hon till mig och det är verkligen jag! Precis de färger jag använder på kläder. Använder det varje dag. Har även fått äran att göra en logga till henne, nu är det ju bara på amatörnivå (även fast halsbanden ser jätteproffsiga ut!), men jag tycker med medhåll från syrran att de som köper skall få sitt smycke i en celofanpåse med en snygg logga och lite silkespapper! Det förstärker lyxkänslan lite. Har många idéer men har ännu inte hunnit sätta mig. Väntar på lite stämplar som nog kan falla syrran i smaken!
Kul!!!!

Fredag och dagishämtning!

Idag skall Maja och jag hämta kusinvitamin David på dagis! Det skall bli kul, men lite nervöst! Hehehehehe! Det är ju två underbaringar som kan vara lite bestämda ibland, och vi har ju bara en vagn för en knodd. Men, jag tror att David kommer känna sig stor och vilja "hjälpa" mig med att dra Maja´s vagn osv. Jag tänkte i all fall att det får ta den tid det tar att gå hem. Lite träning för livet som tvåbarnsförälder!

Imorrn är det äntligen bokklubb igen! Pigge Werkelins bok skall diskuteras och vi skall avnjuta Atlantis goda brunch!

På söndag är det födelsedagsfika för svåger F. Plus att vi måste kika på en annan syskonvagn. Emmaljunga har dragit tillbaka den modell vi valt, pga att hjulen inte tålde belastningen av två barn. Då kan man ju undra hur de har utfört sina tester?!!! Gillar ju brio bättre....men vi vill ha svängabara hjul, vilket inte brio har. Det har däremot teutonia på en syskonvagn, men den vagnen är stoooor. Hade varit skönt att slippa börja om.

Ikväll skall R på lite jobbkul. De skulle spela hockeybockey (hur fult är inte det ordet?!) och sedan gå på afterwork på Flustret. Jag tänkte stanna kvar hemma hos svåger F, David och syrran en stund ikväll. De vet bara inte om det än!!!!

13 månaderssiffror!

Maja fick sin vaccination igår som hon skulle fått på ettårskontrollen. Ledsen liten skrutta. Jobbigt för mig. Tårarna vällde fram på henne på en gång, och hon tittade lite misstänkt på bvc-tanten!

Vår fina tjej väger numera över nio kilo!

9170 gr
76 cm

tisdag 20 mars 2007

En dansk klassiker!


Fritz Hansen´s klassiska myra! Stod på R´s jobb. Inga andra spekulanter så om vi har tur (vågar ännu inte ropa hej!) så kommer vi ha ca 6 stycken (R var osäker på hur många det var!!!) myror i vår ägo! Vi tänkte måla/lacka om de i vitt eller svart. Vet att det är ett helgerån att göra så mot originalfärgen, men just den här gröna är inte den hippaste och gillar inte heller att träets ådringar syns igenom. Tänk så snygga de kommer bli den dagen jag får mitt drömrum. En "matsal" med bokhyllor från golv till tak, stort träbord och vita eller svarta stolar. Nigella´s matrum är en förbild! Böcker är ju det bästa man kan omge sig med. :)

Sötaste finaste underbaraste!!!









De här underbara korten tog R förra söndagen i parken. Vi har verkligen en ursöt dotter! Den finaste! Det går inte en dag utan att någon "okänd" kommenterar vår solstråle och säger att hon är så söt! Då blir man så stolt så stolt!!!

måndag 19 mars 2007

Det här med att blogga......

är något jag först och främst gör för mig själv och mina nära och kära. En dagbok över min tid som mammaledig och vår fritid som familj. Jag delar gärna med mig av vårt liv till andra också, men skulle vara glad över en liten kommentar från dig som läser så jag vet vilka som kikar på min blogg!

Söndagsscones


Vi bjöd hem syrran, svåger, David, bästis och guddotter på scones igår! Jättemysigt och så är det så roligt att ha "främmande"!!!!! Dukade med mamma´s royal copenhagen porslin, silverskedar och andra lite "gammaldags" skålar! Det man har skall användas!

Fynd!


Hittade detta underbara ståltrådshjärta på fyndhörnan, för endast 19 kr! Sådana fynd tilltalar mig! Hängde det på linneskåpet.

Ikea-besök och diskhjälp!









Dessa bilder talar för sig själva!!!

fredag 16 mars 2007

Nytt till Maja!





Var barnfri en stund i em. När R satte nyckeln i dörren kl två lät det som ljuv musik i en trött småbarnsmammas öron...sorry stumpan! Då hade väl det mest naturliga varit att gå och vila, men nu kliade det i mina skaparhänder så jag slet fram symaskinen och tyget och sydde ett påslakanset till Maja. Tyget köpte jag i Köpenhamn för fyra och ett halvt år sedan. Blev mycket nöjd och Maja verkade tycka om det också! En timme och tjugo minuter tog det.
Här är bildbeviset syrran!

Vår på loftgången


Och en sovandes hostandes skrutta i vagnen, och en hostandes snörvlandes mamma vid datorn. Suck. Tur att det är helg så man får lite vuxensällsis av pappan!
Köpte en krokus som får pryda bordet på loftgången.
Den danska inredningstidningen var snäppet bättre än den norska, fast visst fanns det mycket inspiration i de båda!

torsdag 15 mars 2007

Ljus och gottigottgott!


Så här fina blev ljuslyktorna.

Snart vankas det en kopp té och en sådan här godbit!

Fortsatt hostiga, snuviga och febriga.....


Då är ju det här det enda rätta, lite regelrätt shopping! Spännande med en norsk inredningstidning! Det är ju oftast danmark som är (över)representerade i inredningsvärldens tidningar. Fast inte mig emot, jag älskar dansk inredning och design. Ju!
Maja är febrig men har sovit hela natten utan att hosta! Pigg i övrigt men en rinnande näsa och ett utomordentligt humör! Man får sig en hel del reprimander av den lilla donnan när hon tycker att jag har fel och hon har rätt! Sötnos!
En kopp kaffe, tidningarna och ett äpple väntar! Japp, ett äpple, men köpte för säkerhets skull varsin bakelse till ikväll! Någon chokladbrownie/hallon/mousse aktigt! Gott, gott!

onsdag 14 mars 2007

Host och snörvel......

Fortsatt krassliga med hosta feber och rinnande näsor. Fast värst är det nog för syrran & co som haft besök av jourläkare för lille D. Samma läkare som vi träffade i samband med mammas sjukdom för fyra år sedan, som kom ihåg mamma. Man blir lite varm i hjärtat av att höra att ens älskade mamma gjorde sådant intryck på en läkare som dagligen träffar nya patienter...
Hoppas att lille D och syrran kryar på sig, ordentligt!

Har börjat känna av fogarna, men har varit ute på många långa hurtbulleprommisar de senaste soliga dagarna, så det är väl ett tecken som betyder att jag skall ta det lite lugnt.... (v22 idag!)

Försökte lägga in bilder på torpetbloggen, men se det ville sig inte. Försöker imorrn igen annrs gör jag en ny blogg!

Har hittat en del inspirerande inredningsbloggar, precis den mysiga lantliga vita stilen som vi försöker få till på torpet! Härlig inspiration!

Dags för en kopp te nu och kanske en liten smörgås, hade ingen som helst aptit vid middagen och nu är jag hungrig...och den lill* behöver ju sitt!

tisdag 13 mars 2007

Innan klockan var tolv idag

så hade Maja och jag hunnit en hel del! Ätit frukost, morgonpromenerat med en sovstund, lekt med dockor och bilar, ätit lunch och bakat en tigerkaka! Underbart när solen skiner! Jag vill bara ut!!!!
Vi kom hem från en promenad nyss då Maja somnade och jag har hunnit bädda (utan hjälp!) och tagit mej en kopp kaffe och ett provsmak på kakan.

Maja hade 39 grader inatt och yrade en del så ingen av oss (oroliga) vuxna har sovit mycket. Idag har hon "bara" haft 38.1 som högst....hoppas hoppas det håller i sig så att det går åt rätt håll så vi kan få en frisk tjej! Maja har lekt mycket själv idag, jag har varit i rummet men hon har inte behövt vara på mig hela tiden. Hon är så söt när hon sitter och läser sina böcker och gör olika ljud till djuren eller sakerna. Hon har blivit en riktig pusstjej och igår fick pappa många pussar där Maja även lägger till en ljudeffekt, mmmmm! Och ser nöjd ut!

Maja sover ute på loftgången och det är så skönt att slippa klä på vagnen hjulskydden varje gång hon skall sova.

Ska läsa lite nu!

måndag 12 mars 2007

Hoppas ni kryar på er snabbt!



Igår hade vi så här mysigt, idag ligger syrran och David däckade...igen! Hoppas på ett snabbt tillfrisknande den här gången. Kram!

Dagens shopping!



Maja är så otroligt söt i den här mössmodellen!

Ginst i badrummsfönstret.

Toppar från Gina Tricot och blus/skjorta från hennes.

Mammabyxor från H & M.

Böcker!!!!!!!!!!!!!!!

Måndag

* Snorig och febrig Maja.
* Varmt ute, men ingen sol i sikte.
* Lite ledsen och ensam känner jag mig....
* Shoppat mammakläder till mig -fina! Plus böcker! Alltid en liten tröst..
* Ätit Cajsa´s goda räksallad.
* Ska försöka tänka positivt och vara en glad mamma åt VÄRLDENS finaste tjej, alla kategorier!!!
* Är inte lika "orolig" över Maja´s feber. Skönt!
* Glad över att "Anna Pihl" går på fyran ikväll. Danskarna kan det här med tv!

* Ska göra kaffe och läsa, eller kanske pyssla!

Ja, det var min måndag det. Den blir nog ganska bra i alla fall!

lördag 10 mars 2007

Solig lördag och vagnsköp!




Inne på ica vid en hög med kakburkar som maja tänkte börja skaka på!!

Inne på gården.


"oj, oj, oj, oj" säger Maja ofta! Hon kände på sina skor och kraffsade i gruset!
Idag har vi beställt och lagt handpenning på en syskonvagn!!!!!!!!!!!! Det blev en svart emmaljunga. En twin citycerox 360 tror jag att den hette. Vändbart styre och vändbar sittdel plus två av hjulen var svängbara. Vi köpte till en mjuklift som blir åkpåse såsmåningom. I turkost och svart. Det kommer att bli snyggt! Säljaren tillika butikschefen är en bekant som vi har partajat ihop med många ggr för flera år sedan när vi var ute i svängen (typ!) så fick lite trevlig kompisrabatt! Tack så mycket! Vi är jättenöjda och det skall bli roligt att ha en emmaljunga! Jag som alltid har gillat brio bättre. På www.emmaljunga.se kan man se mer av vagnen. Mjukliften finns inte på bild i den färgkombinationen vi skall ha, men den finns som en vanlig åkpåse. Om man vill kika! ;)
R och Maja är ute och går och jag "vilar". Fick någon släng av magont igår så det blev tidigt i säng och då bestämmde vi oss att åka till torpet nästa helg istället. Mår bra nu.
När vi kom hem från babyland så gick vi en sväng på ica och det var spännande för Maja. Men vi har visst fått en riktigt envis liten donna, för hon skulle göra precis som hon ville och annars blev det gråt och tandagnisslan. Men det är ju bara att strunta i om någon tycker det är jobbigt, barn behöver få veta vad som passar sig eller inte. Och i detta fall tyckte inte vi att Maja skulle kasta tomater på golvet eller välta massor av kakburkar! När vi hade tagit hissen upp till gården så fick Maja traska runt lite själv. Mycket "oj, oj, oj" och gruskraffsande....vilken spännande värld!!!!!!
Antar att det blir The ark som vinner ikväll. Tänkte inte rösta på de för de är inte mina favoriter även om låten är ganska okej. Goda baguetter med st agur och massor av grönsaker blir middagen ikväll! Det du C!!!! ;)