måndag 30 april 2007

Vill ha!!!


En limegrön!!!!
Ursnygg karaff från Eva Solo.

Sista april är det idag och

stan blir invaderad av studenter, fjortisar och andra som bara har en tanke i huvudet. Att festa till så mycket det bara går! Maja och jag var ner en sväng på stan och kikade lite på barnaktiviteterna och när guddottern for runt i hoppborgar och rutschkanor! Maja fick en ballong med en hund på som nu svävar omkring härhemma och är lite rolig enligt Maja.

Idag/inatt kommer pappsen hem och vi längtar jättemycket. Det har gått ganska bra, men nu är jag så extremt trött så det inte är klokt.

Igår hade vi bokklubb och tjejmiddag. Mysigt och gott, men extremt trött efter det. Är man värdinna så blir man inte sittandes så mycket trots att några hjälpte till mycket...mitt eget fel.

Maja har börjat att ta en i handen och säga "kom" när hon vill att man skall följa med henne! Så sött!

Dags för att förbereda en tidig middag nu.

lördag 28 april 2007

Inlägget jag skrev nyss hamnade här

istället!!
http://vernisagec.blogspot.com/

Är nog lite för trött för det här nu!!!

fredag 27 april 2007

Fredag morgon och

Maja sover efter två timmars stojjande och lekande. En av hennes nya grejer är att sitta på en vuxenstol och rita! Och gärna leka med tejp! Hon är så söt med sina idéer om hur det skall vara!

Igår var faster J här med pojkvän S och åt middag och skämde bort Maja med presenter. Imorrn skall de ha Maja mellan 10-16 så jag kan få lite tid själv! Toppensnällt! Maja blev lite förtjust i S och det är så roligt att se hur hon visar det. Det kommer att gå jättebra imorrn.

Om några timmar åker pappsen till Rom. Skall försöka att inte göra för stor affär av det. Men är man känslig så är man.... :/

Ikväll kommer bästis C och äter och skall sova här. TACK!! ;) Skall klura ut ngn god mat...hon var sugen på räkor och det är ju supergott, så det blir nog rosa små rackare som intas här ikväll!

torsdag 26 april 2007

Tjocka mamma och söta Maja!


27 fulla veckor och 1 dag...om man skall vara petig! Var skall detta sluta? På en strand bland de andra valrossarna och späckhuggarna?!!! Va? Va?! Kolla in Maja´s dubbelhaka och hennes blick i spegeln där hon tittar på sig själv!

Fågelmatning och muffinsbak!

Strålande sol ute, liten kicka sovandes i vagnen i dörren, kanelbullemuffins i ugnen! Helt ok!!

I morse begav vi oss till Svandammen för att mata änderna. Spännande och lite läskigt tyckte Maja, som helst ville äta det gamla brödet själv! Sedan hem till pappsen som kommit hem för lunch. Mysigt!

Nu i eftermiddag kommer kompisen Max med mamma för att leka och fika.
Köpte en bukett med mina favoriter. 10 stycken gerbera för 49 kr!

onsdag 25 april 2007

Toppendag med en toppentjej!

Maja och jag har haft en toppendag idag! I morse vid nio gick vi hemifrån till öppna förskolan, lekte, sjöng och åt lunch innan vi gick upp till Gränby centrum, där Maja sov i en dryg timme medans jag shoppade lite till mig och lite till Maja. Maja har varit glad och jättenöjd hela dagen! Så skönt för henne att slippa vara ledsen och arg. Och för mig!!!
Underbara gullunge!

tisdag 24 april 2007

Tyg till torpet


Stora eller små blommor?

Vilket tyg är bäst syrran? Jag tycker nog tyget med de små blommorna. Det har mer torpkänsla än de översta, tycker jag!
Från stoff och stil.

Just nu.....


njuter jag av den här otroligt goda jordgubbsbakelsen,

samtidigt som jag är mycket nöjd över mina inköp!

Bodysar, byxor och tröja till Maja, linne och top till mig!
Snälla syster köpte en bakelse som gör denna em-vila till den ultimata barnfria eftermiddan´! Otroligt god, sommrig jordgubbssmak. Är väldigt glad över kannan från Greengate som rymmer hela 1 liter! Toppen som saftkanna på torpet.
Var in i en provhytt, vågade mig knappt ut därifrån....magen är inte liten alls! Man är inte van att gå i bara tröja/top, det har varit så tryggt att gömma magen i en jacka, men nu är det ingen återvändo...sommaren kommer med stormsteg!
Dags för sängen, en bok och en filt!

Torpmåsten!




Idag skall en kanna inhandlas till torpet. Har ännu inte bestämt mig för färg. Syrran och jag har kommit fram till att vi vill ha rosa och lime som accentfärger i sommar, men den ljusblå är fin den med.....! Greengate har mycket mycket fint!

En present låg


i sängen när jag gick och la mig igår! Min underbara man hade köpt två blåvita rutiga kökshandddukar på gant store till mig! Började genast drömma om det nybakta brödet som jag kommer att bjuda på i sommar ute på torpet!
Är man en hemsk människa om man blir lycklig över saker....ibland?!

Torpmys!


21 april 2007

Sötnosarna vid gungan i äppelträdet.

Den lokala plantskolan hade en del fint i sitt sortiment. Köpte två spaljeér.

Spaljé nr två i lavendelplanteringen.

Mosters skatt!!

Hela gänget.

Maja tog en paus i fotbollsspelandet med pappa, för att lukta på blommorna!

Det här har blivit en vanlig syn, Maja tycker mycket om att ligga ner och närstudera gruset!

Vad håller pappa/morbror R på med?!

Han åker på den nya leksaken...farfars fyrhjuling! :)

Moster vad gör du?

Den här extremt superhäftiga gamla skolplanshen kommer från min gamla gymnasieskola, Katedralskolan som R fick när han jobbade där!! Vy över London.

Sparksockel på plats!

Den underbara vedspisen måste få vara med på bild!

Upp och ner är det nu!

Just nu upp. Men det kan lika snabbt vända...... Maja har kommit in i en period (det måste vara ett utvecklingssprång) och kan bli så ledsen, irritertad, frustrerad så jag känner inte igen henne. Lägg till det att jag börjar bli ganska så jättegravid, med allt vad det innebär. Gråter, gråter och gråter. Har inte så mycket tålamod och ork till Maja´s små utbrott, vilket gör mig ännu mer ledsen eftersom hon är det finaste jag har, och vill ju orka med henne. Igår skulle vi fika med en kompis och hennes söta Alba , men Maja grät/var ledsen under hela fikat som inte blev så lång.... Maja har aldrig "varit" så förrut. Kände inte igen henne alls. Vi var tvungna att gå hem. (Dock fick jag mitt shoppingbehov en smula tillfredsställt = tröstshopping, då jag hittade en underbar dock lite dyr lavendel/olivdoftande tvål plus tidningen Lantliv innan vi drog oss hemåt) Hade sett framemot det fikat hela helgen...vi får göra ett nytt försök snart! Det är ju synd om Maja när hon mår såhär, och känner sig ledsen....

Idag skall syrran ta Maja och sedan hämtar R henne hemma hos de efter jobbet. Tack! Skall gå ner på stan en liten vända och sedan gå hem och bara va!!!!!

På fredag åker R till Rom med jobbet och kommer hem måndag natt, så bästis sover kvar här på fredag, faster tar Maja på lördag och på söndag har syrran, bästis och jag bokklubb plus lite senare på em tjejmiddag så det kommer bli en ganska bra vecka i allfall!

Det låter som att jag inte skulle kunna ta hand om vår dotter, anledningen till att jag få så mycket avlastning nu är att Maja och jag i princip sitter ihop...jämt. Vi har inte så många som kan avlasta "bara sådär", eller så är vi för dåliga för att be om hjälp....

Vi hade ju övernattningspremiär på torpet i lördags, och hade så mysigt! Solen sken, dock blåste det lite, men vi hade det supermysigt! Bildbevis kommer när jag har lärt mig att ladda ner bilderna från vår nya kamera.

Just nu står Maja och tittar på bananer i pyjamas och bara är för söt!

fredag 20 april 2007

Jag vill gå ut mamma!


Aha, dragkedjan.....

Oj, tappade visst.

Såhärdå!?

Och så direkt till spegeln för att beundra sig själv! Vilket hon gör helt rätt i. Hon är ju den finaste underbaraste tjejen i hela världen! Hur många 14-månaders försöker klura ut hur dragkedjan fungerar!? Fick beröm idag (igen!!! hihihihi) för Maja. Provtagningstjejen på mvc tyckte att Maja var så duktig på att sitta och bläddra i en bamse-tidning, och verkligen titta på bilderna. Maja har ju alltid varit ett mycket försigkommet barn, extremt vaken och tidig och det är så roligt att inte bara vi föräldrar märker det. Ibland känns det som att man "måste" hålla igen med sitt "skryt" eller snarare stolthet. Men det tänker jag inte göra!!!!! Hon är ju så underbar! Jag satt och fick tårar i ögonen idag när hon kämpade på med sin dragkedja, arg, irriterad och trött på mamma. Ville bara ut! Vi har gått varandra på nerverna idag. Hon har velat krypa ur sin kropp halva dagen, ingenting har varit bra, sovit för lite, ätit extremt dåligt, och inte kunnat vara ute i blåsten. Maja längtar efter lekkompisar. Tur att David var här efter dagis så hon fick leka av sig lite.

Äntligen tavlor på väggarna i Maja´s rum!









På ett superenkelt och billigt sätt kan man göra jättefina personliga tavlor till barnrummet! Billiga ramar från ikea, och några olika lite färgkordinerade scrappapper bildar dessa glada tavlor. Har börjat att gilla ljusblått, och vill inte ha ett "typiskt" tjejrum så då blev dessa ramar toppen! Har annars svårt för blått, särskilt mörka/kobolt nyanser.....
Gjorde även den lilla linnetavlan till Majas rum. Broderade för många månader sedan den lilla fjärilen (fjärilar "är" Maja) för att sy fast den på en klänning jag tänkte göra till Maja, men som aldrig blev klar. Spikade upp tyget på en 10*10 målarduk, superenkelt!
Vår skrutta mår bättre men klättrar på väggarna! Tur att vi åker ut till torpet imorrn för premiärsovning i år tillsammans med familjen syster-svåger-kusin så Maja får träffa människor! Var på mvc idag för ett läkarbesök och det fick vara dagens utflykt för Maja. Hon tittade lite misstänkt på doktoren, stackars stumpan trodde väl att det var henne den gällde idag med! Inget att anmärka på hos doktorn som är så otroligt bra. Man känner sig sedd och viktig!
Om en timme kommer pappa med kusinvitamin David som han skall hämta på dagis idag! Mysigt :)

torsdag 19 april 2007

Kanelbullemuffinsrecept till Hanna!

Ca 12 stora muffins som gräddas i 175-200 grader i ca 30 min.

175 gr smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
smör att klicka på muffinsarna innan gräddning (inte low fat direkt!)

Fyllning:
1 dl strösocker
3 msk malen kanel


Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda sedan ner äggen, ett i taget, därefter i med gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål, blanda sedan med restan av smeten.
Fyll hälften av smeten i stora muffinsformar, ha sedan i kanel/sockerblandningen, innan den resterande smeten fylls i plus resten av fyllningen som strös över. Klicka över lite smör och sedan in ugnen.

Jättegoda, men som sagt inte light så långt ögat når. Men när man väl unnar sig ett gott bakverk så kan man väl få unna sig på rikkt!

Receptet kommer från "Drömhem och trädgård".

Dagens pyssel!







Maja fick två gamla kuddar av farmor igår, idag sydde jag nya överdrag till de. Tänkta att Maja och David skall få ha de ute på torpet i ett litet tält vi köpt på ikea, eller leka med de var de vill! Det var jättekul och enkelt. Tänkte "rätt" på en gång, ibland tror man att man tänker logiskt men så blir det bara pannkaka av allt. Den ena kudden är en hund, eller en katt, eller vad fantasin vill! Den andra fick några vimplar av glada färger! Snälla syrran kom förbi och hjälpte till med Maja så jag fick sy! Tusen tack!

onsdag 18 april 2007

Extreme-Maja-rum-makover!


Maja pratar i telefon i röran "innan"!

Sänghörnan

Röriga hyllan...!

Maja hjälper till med att dammsuga när röran är borta!

Sängen fick en annan placering, likaså "kungstolen", som stal lite rymd i vid dörren.

Lite renare och lugnare på madrassen, som är Maja´s stora favorit.

Klart vår rosenknopp skall ha en gerbera i fönstret!
Efter en tur till ikea där vi lunchade med pappa (Maja åt hela två köttbullar!), och shoppade och inspirerades så infann sig rätt stämning till en storstädning i Maja´s rum. Några av "före" bilderna tog jag när vi hade börjat riva ut sakerna för sortering, det är inte riktigt så stökigt i vanliga fall. Fast när stumpan har lekt med sina saker en stund så är det visserligen svårt att hitta någon golvyta! Nu har vi lagt undan mycket av leksakerna som bara låg och "skräpade" . De har hamnat i korgarna och hela rummet blev renare och lugnare. Nu saknas dock lite tavlor och kort och annat till vajern. Man blir lite hemmablind ibland, men så där stökigt kommer fröken inta få det igen! Kan tillägga att våra lilla loppa älskar att packa i pappkassar och gå runt med sin lila packning, jag rensade bort fyra eller fem stycken!
Febern har ökat igen, men Maja är så otroligt duktig så det märks knappt. Hoppas bara att den har sjunkit till morgondagen. Hon har lekt och busat med farmor en stund på kvällen trots 39.7 i temp. Dock mycket mamma-tankande mellan varven. Skruttan!

tisdag 17 april 2007

Vår fantastiska dotter har sovit


hela natten och vaknade klockan sex med endast 38.2 i temp! Hoppas att tempen håller sig nere nu så vår goa tjej får må bra! Kortet är taget i lördags då vi hade en underbar långpicknick på tre timmar i solens sken!

måndag 16 april 2007

Videriset får vara kvar,



men utan ägg. Nytt grönt ljus från Collection på ett fat med lite glaskross, inte ett dugg barnvänligt, men utom räckhåll för små Majafingrar!

Maja har öroninflammation

och 40 graders feber. Ligger i vagnen mycket lättklädd i dörröppningen och snusar och sover gott hoppas jag. Älskade lilla hjärtevännen. Hon har varit så otroligt duktig idag. Blir så STOLT över världens bästa tjej! Doktorn var trevlig och det gick snabbt, och söta Maja sa hejå när vi gick. Man bara smälter......! Hann in en snabbis på Collection som har jätterea och köpte på mig lite ljus och nya kuddfodral till sovrummet. Kände mig som världens hemskaste mamma när vi efter apoteksbesöket kom hem och tog tempen och den visade på 40 grader....

Är själv supertrött och har lite ont i fogarna nu, men det blir kanske lite vila när R kommer hem om inte Maja är för mammig!

40 graders feber och rinnande öra

Har fått tid hos husläkaren åt Maja i eftermiddag. Har en mycket ledsen, snorig och febrig tjej som dock försöker sig på att leka som vanligt. Lilla duktiga stumpan.

Vi hade sådan tur så vi skrev oss hela familjen på samma mottagning som ligger mitt på stan och max tio minuters väg hemifrån. Känns så otroligt skönt att ha samma husläkare till hela familjen!

Dags för lite mammagos för vår tappra tjej!

fredag 13 april 2007

Rosa shopping!



Har frossat i rosa till Maja idag. Och det var kul. Brukar inte handla så mycket åt henne, så det var en fröjd att plocka till sig både det ena och det andra på h&m och även en kofta på åhléns. Maja kommer att behöva en hel del sommakläder, så det lär väl blir fler shoppingrundor! En t-shirt på hennes kostar mellan 59 och 79 kr! Capribyxorna endast 49 kr!!! Tyvärr så måste vi gå tillbaka och be de på h&m att ta bort larmet på de bruna byxorna/luvjackan, för det missades tydligen!

Mvc besök nr tre

var jag på idag. Igår var jag på nummer två. Hade högt undertryck som dock gick ner efter vila, plus äggvita i urinen och att annat tecken på infektion, så det var bara att infinna sig på Storken idag igen. Tack och lov såg allt bra ut idag. I alla fall av de proverna, har fortfarande ont i magen på en punkt och en hel del sammandragningar. Ska till mvc läkare på fredag så får vi se vad hon säger. Dagens bm (bm-student som var kanonbra!) tyckte att jag skulle vila mer! Heheheheheheheheheheheheheheeh! Det är ju lätt med en ettåring!
magmåttet var precis lika stort som med Maja i samma vecka, 25 cm och hjärtljuden låg på 156 slag!

tisdag 10 april 2007

Kanelbullemuffins!


Snart dags att gå till syster och kusin David för att leka med kompisen Alvar och fika muffins! Hittade detta underbara recept på sockerkaka som lika gärna kunde göras i muffinsform, och jag älskar ju som sagt muffins så då var jag bara tvungen att göra dessa! I senaste Drömhem & Trädgård finns receptet. Återkommer med smakrapport!
Bakom fatet skymtar två violer i en zinkkruka. Fick en hel karta violer i påskpresent från bästis C och guddotter J!!!