lördag 30 juni 2007

Sjuk skrutta och mammamys



Så här mysigt har Maja och jag (och bebbin) haft det i en och en halv timme. Maja har sovit mig och det är obeskrivligt mysigt. Lilla lilla älskade sjuka skruttan. Hon sover i sin säng nu, efter en liten slurk välling...... Ont i mammahjärtat.

Äntligen är hela familjen tillsammans!

I ca 10-11 veckor kommer R att vara hemma. Det börjar med semester, sedan pappaledigt för bebbin och Maja. Underbart och sådan enorm livskvalité! Känner hur energin är på gång. Orosmolnet nu är att Maja har så hög feber. Hon hade 40.1 nyss, och har haft runt 40 grader i över ett dygn nu, men vi tror att det är tänderna. Hon är så liten, emlig, tunn och skruttig. Mycket kramig och vill vara i famnen hela tiden....älskade lilla skruttfia. Det blir nog inte Skansen imorrn. Men Skansen finns kvar så vi får skjuta på det.

Just nu är pappa och Maja ute med David och hans pappa, det är skönt ute, så det kanske hjälpa till att ta ner febern lite. Maja ser ut som en liten holländare med mysbyxor, sval och skön blus, och sina blåa crocs. Sööööööt!
Tänkte försöka ta tag i tillverkandet av aktivitetsfilten till bebbin nu när jag kan plocka med mina tyger utan "hjälp".

R kom förresten hem med två till Arne Jacobsen stolar igår! Så nu har vi sex stycken 3105, och två Myran!

Var ute på restaurang igår! Åt gott med mycket trevligt sällskap. Fick dock mycket mycket ont i ryggen och en del ordentliga sammandragningar så det var bara att sätta sig på cykeln och ta sig hem. Det gick bra, men jag rekommenderar inte en cykeltur i kombination med sammandragningar!!!

torsdag 28 juni 2007

Sista dagen

som jag är "ensam" med Maja blir imorrn! R tar ut semester en vecka tidigare. Det känns underbart! Kan nästan känna hur energin sakta kommer krypande! Har ju en liten lista som skall bockas av. Köpte idag en amningströja och ett par "åka-hem-från-bb-byxor". Rosa topp och bruna byxor. Man kanske kan känna sig någorlunda ok i dessa plagg! (Köpte även "webbisplaggen", en tjejbody och en pojkbody).

Har idag varit i parken, och utan världens bästa bästis (nej jag är inte fjorton!) vet jag inte hur jag hade orkat! C hjälper alltid till, ser när man inte har ork och är bara så snäll! Maja pratar ofta ofta om "Hihhi"! Hoppas bara inte jag skrämmer bort dig C med mitt hemska gravidhumör som kommer fram lite då och då!?

Maja sover sedan sextiden. Hon har gråtit så mycket idag. Från att vi kom hem vid fyra till läggdags har hon varit så otroligt olycklig. Bada var väl ok, så länge nappen (!) satt i, men sedan rann tårarna oavbrutet. Ont ont i mammahjärtat. Maja har ju "helt plötsligt" fått massor av kindtänder, och de gamla har kommit upp ordentligt, så vi tror att det kan vara tänderna. Det gnags mycket på händerna nu, så det måste nästan vara så.

R meckar klart bilen ikväll och jag skall väl förflytta mig till soffan eller fåtöljen.

Design och fina prylar!











Tjejmiddag igår. Mysigt och gott, fick slänga ut de glada vindrickande tjejerna vid elva!! De fortsatte hos bästis C!!! ;) Fick då den underbara vispskålen i Rosti-serien av syrran, dock ej med design av Bernadotte utan Erik Lehmann. Snygg, snygg och glad i färgen!
Maja var hos faster, som precis som farmor skämmer bort henne, och fick dessa söta "crocs" som hon inte ville ta av sig, så när Maja och pappsen kom hem vid halvniotiden låg Maja i vagnen och sov med dessa små söta skor på!
Från Villervalla kom ett paket igår med dessa underbara bodysar (en till Maja och en till bebbin) plus den härliga filten som vi skall tvätta och "sova in" så bebbin känner mamma/pappa lukt!
Idag kom R hem på lunchen med en kasse med mat och två stolar. Både Maja och jag blev mycket glada!!! Heheheheheheh! Arne Jacobsen har designat dessa stolar för Fritz Hansen, men varken jag eller min man har sett de tidigare. Myror och sjuor ser man ju överallt, men vad var detta för modell? Vi började spekulera, trodde att det var föregångare till myran/sjuan, men efter lite surfande hittade R information om de. Modellen heter "3105" och designades 1955, samma år som Sjuan. Myran designades 1952. När Maja och jag kom hem på em efter ett besök i Stadsparken för att hälsa på 4H-gårdens djur, stod två stolar till hemma. R har fått de från ett bygge som håller på att renovera. Ev. får vi två till imorrn. På en firma på nätet ville de ha knappt tre tusen per stol! Vi har dock inget intresse av att sälja, utan byter i såfall ut våra stolar i köket mot dessa! Så nu har vi alltså två Myran och fyra "3105" i vår ägo! Lite roligt att "ramla" över sådana klassiker utan att det kostar oss ett öre.

tisdag 26 juni 2007

En sådan där lite jobbig dag, med

hormoner och nerver på utsidan. Lunchade på stan med syster och kompis + bebis. Och snorig och febrig och mammmmmmmmmig liten Maja. Maja ville helst krypa tillbaka in i magen, och det smärtar mig att inte kunna hålla i henne ordentligt, utan att den stora jobbiga magen är i vägen. Måånga stora tårar har runnit idag från både Maja och mig. Min älskade älskade bästa fina lilla tjej. Hur kommer hon att ta det när bebbin gör entré? Att ha så vansinigt starka känslor för sitt lilla barn tar andan ur mig. Hon är helt enkelt så himla underbar. Sover nu och hoppas att natten gör underverk för imorrn skall vi ha myslunch med syrran o David plus kompis o Alba. Och på eftermiddagen när pappa skall mecka med bilen (j-la bil som alltid strular och har kostat oss mycket pengar) så skulle faster ha Maja. Får se hur det blir. Tjejmiddag imorrn kväll också!!!!!

Snart är det Allsång och sedan Morden i Midsommer!! En för mig ultimat sommar-tv-kväll!

(Har idag velat skälla på halva stan. Kan inte dessa j-la telefonförsäljare, och andra tiggare ge sig. Jag vill kunna gå på stan i lugn och ro utan att bli påhoppad om än det ena än det andra. Nej, jag vill inte ha en telefon slängd på min barnvagn, eller några halstabletter, eller godis. Jag har en telefon, vi skänker till välgörenhet när vi vill. Låt mig VARA!!!!)

Nejdå, inte handlar detta om hormoner!!!!!!!! Eller......

måndag 25 juni 2007

Eftersom vi har en sådan söt dotter så kommer här ett Maja-galleri!












Ettårskalas!




Söta Alba fyllde ett för en dryg vecka sedan, igår söndag hade hon ettårskalas! Mysigt och gott!

Midsommar 2007

























Midsommar med silllunch, (lite) dans kring midsommarstången vid bygdegården, mycket rutchkaneåkande, skattjakt, jordgubbstårta, grillning, tältsovning och blommor i håret! En mycket trevlig helg som avslutades med mysigt besök av Bill och Bull med husse, matte och lillmatte!

Under dagen kommer jag att lägga upp

bilder från vår fina mysiga Midsommar på torpet!

Snälla syster, svåger och David kommer att ta Maja en stund i eftermiddag och då skall jag vila, och snabb-blogga. Sömnen har halkat efter en hel del, så det blir sängen och en bok sedan!

torsdag 21 juni 2007

Imorrn blir det traditionellt

firande med sillunch, dans kring midsommarstången, skattjakt, grillning och mys med barnen! Min fina lilla guddotter har berättat för hela sitt dagis att hon skall sova i tält på landet! Mitt hjärta svämmar över, hon är ju så go! Det är ett år sedan hon var där, men ändå så finns landet som ett så starkt minne hos henne. Underbart!

På lördag skall vi ha lunch tillsammans med min ena moster, hennes man och min kusin som jag inte har träffat på väldigt väldigt länge! Det skall bli så mysigt. Det är alltid roligt att visa upp torpet för människor som inte har varit där. Kan ju tillägga att Maja, David och Jossan (inklusive vi vuxna) kommer att smälla av när de kommer på lördag, för det har Bill och Bull med sig. Två pudelvalpar!!!!

Nu skall R få ta över datorn ett tag för att spela jaktspel...det har blivit väldigt lite jakt de senaste åren. Tur att han har spelet! ;)

Den här dagen har också varit en bra dag!

Vi har varit på mvc. Bebisen är tydligen fixerad.....hallå betyder det att den kanske kommer snart!?!!!! Gärna för mig, men vänta gärna några veckor till! Blodtryck bara bra, magmåttet låg på 35 cm (översta kurvan!:), och hjärljuden var på 156 slag igen! Vem är du lilla vän?!

Lilla mamman Maja på mvc!
Bäddar och donar..... åt nakna dockan....
och är bara så allmänt underbar! Lilla vattenmuggen får ej glömmas heller. Maja vill alltid ha tossor och en egen mugg med vatten när vi är där! Alla som ser henne (går inte att undvika eftersom hon gärna går fram till folk där...!) ler åt henne.
Efter mvc körde R oss upp till mammas grav där vi planterade lite fler blommor och ställde en fin rosa pion i en vas. Det har varit en bra dag trots sorgen som alltid finns där.

Idag skulle min

mamma och Majas mormor fyllt år, hon skulle ha blivit 64 år. Hon blev bara 60. Grymma orättvisa värld.... Saknar henne så det gör ont, trodde inte det var möjligt att efter nästan fyra år fortfarande känna av smärtan fysiskt. Men det är möjligt. Tänker ofta ofta på henne, förtränger ofta min sorg, det är helt enkelt för jobbigt.

Saknar dig mamma.............så mycket så mycket.......

måndag 18 juni 2007

Huuur trött kan man bli egentligen?

Tycker att gränsen borde vara passerad för länge sedan. Är så enormt trött så det går inte att förklara. Vill sova hela tiden. Det ÄR en bedrift att vara gravid i v.35 och samtidigt ha en underbar snart 16-månaders skrutta att vara mamma till. Tycker faktiskt att jag är duktig...eller hur jag skall uttrycka mig. Trots att jag var "barnfri" förra veckan så har jag inte samlat på mig så mycket energi som jag hade hoppats. Kan det bero på att det blev mest pyssel och fixande kanske..?! 13 dagar kvar till R har semester!

Har varit på jobbet idag!!!! Jättemysigt att träffa barnen, och så mycket som har hänt med en del av de. En av mina små gossar har lärt sig att gå (hm springa!!) trots att han har många odds emot sig. Så lille O och Maja har lekt, busat och jagar varandra idag! Kalaset avslutades med att de pussades när vi skulle gå. Så sött och fint så det kom en tår i ögonvrån. Min lilla fina kille som har blivit så stor. Har inte träffat honom på över ett och ett halvt år, och han kände igen mig. Kom fram till mig och ville att jag skulle hjälpa honom med pippi-dräkten som han gärna klär ut sig i. Söta fina pojken! En toppendag för både Maja och mamma! Jag blev inte sugen på att jobba, det var bara så mysigt att få träffa i alla fall en arbetskamrat som jag känner, fika, prata och få vara social. Imorrn är det picknick i Stadsparken med jobbet och jag hoppas att jag orkar vara med. Om inte ansiktsbehandlingen imorrnbitti sänker mig!

Igår hade vi lite korvgrillning på torpet med två familjer från föräldragruppen. Tyvärr så regnade det, men vi hade det mysigt inomhus ändå!

Ernst på tv ikväll, och i ärlighetens namn så är han allt lite ...speciell (heheheh C och A!!!!), men att göra om en lada till sommarhus är ett kul projekt att följa! Sedan var det visst någon deckare....då saknas bara att glas vitt för att göra kvällen komplett. Men i detta läge är det alkoholfritt som gäller, så lite melon och glass får stå för kvällens höjdpunkt!

Tack för mysig glassstund och massa mys idag, David, A och C!!! Hoppas middagen blev god! ;)

lördag 16 juni 2007

Dagens pyssel!


Bus i bebbisens säng!

Redo!

Härliga färger!

Maja fick en kudde till (inte för att det behövs...!)

Täcke till docksängen och nya spjälskyddet till Maja.

Madrass, kudde och täcke till Maja´s docka.
Kan bocka av en del från lilla göra listan. Sängkläderna till nya bebisen är färdiga. Maja fick en kudde till plus lite smått och gott till docksängen. Det är så roligt att sy små saker som går fort, har ju så mycket fina tyger och stuvbitar så det är bara att välja och vraka. På ikea igår hittade jag ett rosa spjälskydd på fyndhörnan till Maja. Tänkte att Maja skall få ha alla ljusa sängkläder och bebbin de lite mer färgglada. Får se hur länge det kommer att fungera! Nu skall jag försöka vila lite innan vår goda grillmiddag med teriyakilax och ris på vår soliga balkong!
Majas lillasyster eller lillebror blir den fjärde bebisen som sover i den här fina inbitna sängen! :)

torsdag 14 juni 2007

Sötnos!


Lite egentid och annat blandat...

Har en sådan där trött trött period igen. R är hemma denna vecka för att busa loss med Maja som jag ej orkar nu, plus att jag får vila lite och vara för mig själv. Har tagit bilen till en kompis, snusat en-veckas bebis och varit hos frissan och blivit blond och fin!! Imorrn blir det en tur till ikea och babyland, Himla´s utförsäljningsbutik och ev ett besök på jobbet. Får se om de kommer ihåg mig...har inte varit där sedan i julas. Tänkte boka in ett fikabesök till nästa vecka, så de får träffa vår lilla virvelvind! Tisdag nästa vecka väntar ett besök på skönhetssalong (!) för en ansiktsbehandling.
Spjälisen skall också hämtas och bäddas. Skall sy klart lakan + örngott och påbörja aktivitetsfilten till lilla bebben. Småkläderna skall gås igenom och en byrå skall inhandlas.

Tänk om jag hade ork och tid till att scrappa lite också..har så mycket fint material och massor av härliga kort som bara väntar på att komma till sin rätt.

När jag kom hem idag från frissan så ropade Maja "mamma"! och blev så glad av att se mig! Härligt att få samma mysiga mottagande som pappsen alltid får! Det är nyttigt att längta efter varandra. Man blir en bättre förälder om man får vara lite för sig själv ibland!

onsdag 13 juni 2007

Ny adress till bloggen

Pga vissa omständigheter! Bloggen är ej hemlig, men nu behövdes en ny adress!

söndag 10 juni 2007

Kalaslördag!!!



























Kusin Davids tvåårskalas kunde inte ha varit bättre!!! Strålande sol, massor av gäster, goda bakverk och härligt glada barn!!! En riktig toppendag. Många av gästerna stannade även kvar för att grilla, jättemysigt. Det bästa som finns är när vi är många därute som njuter av vårat paradis. Nästa gång blir midsommarafton då vi förhoppningsvis blir ganska många. Och då kan fina Josefin vara med också, nu har skruttan precis haft vattkoppor, men till midsommar så hoppas vi att de envisa kopporna är borta.
David fick massor av fina presenter men det bästa enligt David (enligt mamma A så var det alla fiina kläder!!) var den fina verktygslådan från morfar. Snacka om seriös byggkille! Han gick och borrade, sågade och skruvade hela kvällen. Gullunge!
Maja, David och kompisen Jacob tog sig ett villt dopp, vattnet stänkte åt alla håll och kanter. Lilla söta Alba vågade sig i när de vilda badankorna hade gått ur :)
Som väntat sov jag inte mycket alls, men det är bara att bita ihop. Men visst sjutton är det tufft med bara några få timmars sömn..... Maja är inte heller van att sova i samma rum, och sängen är mindre än den hon har hemma, och det märks att hon tycker denna är för liten. Att det är så underbart att vara därute får helt enkelt uppväga bristen på sömn....
Imorrn blir det grillning hos ett föräldrautbildningspar, och lek innan papporna kommer från jobbet! Alltid mysigt att ha planer.

lördag 9 juni 2007

*G*R*A*T*T*I*S* på

två-årsdagen världens finaste David!!!!! Idag fyller kusin Dodda två år!!!

Firande ute på torpet med ballonger, tårta och den mysiga idyll som det är därute!!! Toppen!!! Snart åker vi!!!

måndag 4 juni 2007

Röja, röja, röja,

fixa, fixa, dona! Nu har vi börjat med den stora röjningen!!!! Härligt och hemskt på samma gång. Så lite förvaringsmöjligheter....och så mycket saker...! Men, men vi är på gång. På onsdag åker R och hans pappa ut till torpet med stora klädskåpet från vårt sovrum där spjälisen skall stå. Vi hämtar nog spjälisen i veckan, plus ev köper en till byrå från ikea. Malm heter den ja..... Den smala varianten, i ek som de andra fyra (!!!). Sedan är det bara kläderna som skall gås igenom, sängen som skall bäddas med nya lakan som jag skall sy, och vänta in den lilla parveln. Kommer inte orka fixa allt de sista veckorna så det känns så skönt att ha kommit igång nu. Har ju lite små olika babyrelaterade projekt som får stå för pysslet när jag är som störst! Kul!!!! Det är ju faktiskt bara lite drygt sju veckor kvar till bf...och veckorna går snabbt.

Trött nu men skall nog orka hålla ögonen öppna och läsa lite!

söndag 3 juni 2007

Tusen tack till

A, F och D som har busat och tagit hand om Maja så vi kunde vara barnfria och ta det (lite) lugnt!!!
Tack till bästis C och fina J som hjälpte A med läggning och middag av och med två busiga!!!


Jättekram från oss!


Såhär fin var Maja innan hon åkte till kusin vitamin i lördags!!!! För att njuta av otroligt fina bilder på Maja´s mamma/pappa-fria helg kika här : http://systera.blogg.se/