tisdag 31 juli 2007

Vaknade med huvudvärk, ringde

förlossningen, fick en tid på bedömningsmottagningen en halvtimme senare. Dit, kollade en ctg-kurva, urin + bt. Allt såg bara bra ut! Skönt, men vi vill ju ha en julibebbe ju....

Som tur är skall vi till C och C för att äta lunch tillsammans med Dade och syrran, så ngt kul händer den här dagen också!

måndag 30 juli 2007

Ett fynd fyndades häromdagen...


på rusta. Har kikat lite på denna vaxduk tidigare, men inte kommit mig för att köpa den. Nu var den på rea, kostade endast 29 kr så då var det ju bara att slå till! Och så älskar jag ju grönt! Den är rund och passar perfekt på balkongbordet, eller varför inte som fastspikat skydd på barnmöblerna som skall inhandlas till lekstugan?

Resultatet av pysselstunden!


Vår lilla tjej ser rund ut här! Nöjd med resultatet.

Gillar den här med! Maja var i sjunde himmlen i diskhon en kväll i mars.

Man kanske kan


scrappa ut ungen eftersom den

verkar trivas så himla bra här!?!? ;)

söndag 29 juli 2007

+ fyra dagar....

intet nytt på bebisfronten! Hade dock en del onda sd i morse, låg i sängen och önskade mig smärta. Ville ha ont, ont, ont. Önskade väl för hett..

Mysig lunch hos bästis C med hemmagjorda hamburgare och fruktsallad och tre lekande barn. Maja fick även Jossans lilla paraplyvagn, och den kommer att bli en hit! Maja har dock inte lekt med den hemma än, för vår lilla sötis somnade i hissen efter att vi kommit hem. Vi hoppade över efter-lunchen-vilan för hon hade så roligt hos "Hihhi" och Jossan, men det skulle vi inte ha gjort. Gissa vem som var mycket mycket ledsen och lite sur över att bli väckt? Efter middagen badade Maja och mamman aka valen, valrossen, noshörningen, näsapan eller vad man tycker är passande beskrivning på mig. Hon tittade med stora ögon på mig och tvättade magen med badskum! Sötnosen!

Känner mig extremt snygg nu, så här bra har jag aldrig mått. Snyggast och smalast i hela Uppsala. Håret glänser, hyn är som på en airbrushad fotomodell, naglarna hållbara och helt ok (det enda som är sant!!!), benen slanka och fina för att inte tala om den platta magen!!! Heheheheheheheheheeheheheheheh. Jag veeeet att vi får en bebbi snart (när? när?), jag veeet att det är värt det, men det är inte kul nu. Vill orka, vill inte sånka och stöna så fort jag rör mig, vill vara en mamma som orkar och en fru som är fin!

Tur att man har en dotter som älskar en förbehålllöst! Och en man!

Imorrn skall vi om inget annat "kommer i vägen", åka runt och leta ny bil. Nu är vi trötta på denna bil som kostar oss massor av pengar i reparationer. Billskrället ville inte starta idag.......suck suck suck. En relativt ny bil får gärna ha bucklor och repor, det gör inget, men den skall tamejfan starta utan problem. Lite fel tajming på att strula. Gillar ju annars bilen, för den är så lättkörd och rymmer mycket, men nu får det vara nog.

Dags att krypa ner i sängen med en bok nu!

lördag 28 juli 2007

Full rulle hela dagen, men

det verkar inte som att det hjälper! Tror i och för sig inte på att "springa i trappor" , "dricka ricinolja", "storstäda" och dyl för att få igång förlossningen. Bebisen kommer när den är redo, även om både mamman och pappan och lilla storasyster har varit det länge!

Var ner en sväng på stan, åt lunch och kikade runt lite. Träffade på syrran, David, bästis + Jossan och gick sedan hem till oss och fikade. De underbara barnen gick i bredd och höll varandra i handen från gågatan hem till oss, och det är en ordentlig bit för små fötter! Det var en helt bedårande syn att se. Maja gick och tittade beundrande på Jossan (fem år) och marscherade ibland för att hon var så lycklig. Jag gick bakom och bara mös av stolthet! Kan tänka mig att vi gladde många med våra fina barn. Vid sådana här tillfällen önskar jag att jag hade haft en mobil med kamera. Är ju så totalt ointresserad av finesser, behöver bara kunna ringa, svara och smsa! Kanske tänka om?

En ledsen Maja behövde mamma efter sövningen ikväll. Hon ville inte sova och var så ledsen, så då sövde jag henne i famnen. Trots ont i ryggen så var det så otroligt mysigt. Hon är ju inte så tung, och man gör faktiskt vad som helst för det bästa man har. Känslan av att känna och höra hennes andetag bli lugnare och tyngre, se hennes ögon falla ihop och se hur hon gosar med svansen på leopard/giraffen är obeskrivlig. Att snart ha en till filur som får en att känna så starkt är svårt att förstå...... Vi längtar nu!

Igår kväll såg vi "Music and lyrics" med Hugh Grant och Drew Barrymore, bebbin kanske vill se ngt häftigare, som "Collateral" som vi såg på när värkarna för Maja hade börjat...?!!

Nytt i Majas rum!




Med assistans av lilla fröken Maja borrade pappa R upp en tavel-list och en prinsesskrok på den tomma väggen vid sängen. Vi blev jättenöjda, och Maja likaså! Alltid kul att förändra lite, och Majas rum är jag så enormt nöjd med! Ett lekvänligt men fint rum.

fredag 27 juli 2007

Maja kan så mycket!

För några veckor sedan (en månad?) började Maja med tvåordssatser. "Titta här/där" säger hon ofta, och man hör hur roligt hon själv tycker att det är. Vid två tillfällen har hon även sagt "pappa jöla" (göra) och "mamma jöla". Hon svara ibland på sina egna frågor, som ett konstaterande av vad hon vill/skall göra, tex, "bia, a" (nu skall jag byta blöja på dockan)
Hon har också börjat säga vems saker är, tex kan hon komma bärandes på en tröja som är pappas och säga "pappa", eller mina skor "mammas". Fjärrkontroller är pappas, datorn likaså (trots att det är undertecknad som sitter här mest). Hon har full koll på läget med andra ord.
"Bippa" säger hon ofta, och det betyder att hon vill ha hjälp.
Hon berättar när hon är hungrig och törstig. Kan gå till kylskåpet och vilja ha ngt att äta. Det låter som att hon inte får så mycket att äta, så är ju icke fallet.
"Bubbli" säger hon om bubbelvatten, och det är mums! Dock rapar hon mycket och får nog en viss mättnadskänsla så bubblit har vi dragit ner på! De är ju så lättlurade de små liven!

Skulle kunna skriva hur mycket som helst om vår duktiga tjej! Det är så roligt att se hur hon utvecklas, man ser det verkligen från en dag till en annan. Älskade underbara unge!

Hundmössa och kattjacka!



Så här fin var Maja nu när hon gick. Lingon & blåbär mössa från farmor och kattjacka från pappas moster! Och så nappen i, det är tyvärr (!?) mycket napp nu men vi låter Maja få ha det. Hon är jättekänslig och känner att ngt är på g, och nappen är för henne en jättetröst och då tycker vi att hon skall få ha den. Visst ser hon lite liten ut? Söt som socker såklart!!!

2 dagar sen bebis......fint folk kommer försent heter

det ju! Men nu finns faktiskt inget mer att förbereda och fixa, allt är klart så nu är det bara att komma! Åkte till babyland för att hämta manualen till barnvagnen, vi fick endast en manual till mjukliften, och det kan vara bra att veta hur man fäller ihop vagnen, flyttar styret fram och tillbaka osv..... De fick leta länge efter en manual, och när vi kom hem sa jag på skoj till R att "det ligger säkert en manual under vagnen"..................................................., och visst gjorde det det! Tur att vi är bekanta med butikschefen så vi inte behöver skämmas för mycket när vi åker tillbaka med manualen nästa gång vi skall dit. Som försvar så kan jag tillägga att varukorgen inte är lika öppen och synlig som på brion....! ;)

Maja och pappsen har gått till David för att leka och jag skall vila, är det tänkt. Morfar skulle också komma dit, och Maja blev jätteglad när vi berättade det.

Blir jätteglad för alla som bryr sig och ringer. Tänker dock inte svara på sms eller mail nu efter att snälla kompis J skrev det i ett mail till mig (att inte "behöva" svara). Så nu gör jag så, och tar någon det personligt så är det upp till var och en! Sms kommer när bebbin gjort entré!

onsdag 25 juli 2007

Bullbak och bad









har de goa kusinerna ägnat eftermiddagen åt! Underbara goingar som bakade med mycket seriösa miner. Kanel, socker och kardemumma i hela köket! Men så kul de hade, och som vi vuxna njöt av att se det finaste vi har ha så kul. Maja hade inte ens tid att säga hejdå till farmor...fullt upp med att baka! Fick en försmak av hur det kan bli att vara tvåbarnsförälder och samtidigt baka! Mysigt och precis som det skall vara! Gjorde dubbel sats så nu har vi frysen full med bullar och kransar. Tänkte att det kanske kunde locka ut bebbin, men det verkar ännu inte som det fungerar! Majas och Davids bullar blev så fina så fina. Sötnosar :)

Presenten!!!







Visst är det bedårande? Och presentpappret är ett sådant som måste sparas....kan ju scrappa med det!

Ett paket kom med posten idag....

har jag beställt ngt jag glömt bort (?!) var min första och ganska troliga tanke. Men icke!!!! Världens goaste bästis hade ordnat jordens sötaste present. Ett underbart vitt påslakanset med röda prickar och en ko på. Det underbaraste lilla bäddset jag någonsin skådat! Skall lägga upp bilder så fort jag hittar kameran. Kände mig en smula nere sist vi pratade, och då ville hon överraska med en present. Kan säga att jag känner mig mindre nere, för med en sådan fin vän kan man inte annat än att må bättre. Och då syftar jag inte på att få presenter, utan att bara veta att jag har en sådan fin vän. Omtänksam är bara förnamnet!

Tack min fina C!!!!!

tisdag 24 juli 2007

Hejdå Brio, välkommen Emmaljunga!


En sista åktur!

Maja och pappa putsar och fejjar!

Nya snygga vrålåket! Bättre bilder lär ju komma snart!!!! Maja lekte med liften och verkade gilla den nya vagnen. Likaså söta David som satt så fint och höll på att somna!!
Nej, ingen bebbe på g!

måndag 23 juli 2007

Ingen bebbe än

och orken och humöret kunde vara bättre. Är så trött så jag vet inte vad, är så trött på att få sova en timme i stöten, ha stora magen i vägen och ha ont utan att den kommer. Mitt humör från förra veckan är som bortblåst. Orkar inte prata med någon men är jätteglad för er som verkligen bryr er och visar det genom sms och att ringa. En del hör inte av sig alls, men alla är olika........

Vi har fått både sängborden och köksstolarna sålda i helgen plus att Maja´s faster köpte vagnen (för framtida bruk!!!!!), så idag hämtade vi den nya fina syskonvagnen! Jättesnygg. Orkar inte lägga ut bilder idag, det blir imorrn...den som väntar på något gott!

Ettårskalas för Malin idag, med ett dignande kakbord! Himmelriket för ett kakmonster som mig!

Maja sover och R och jag skall äta korv med bröd till middag! Riktigt avancerat!

Imorrn kommer L med Max och Hugo, plus syrran och David på fika. Hoppas jag orkar vara lite mer social då!

lördag 21 juli 2007

Falsklarm två kvällar i rad!

I torsdags kväll vid sju fick jag ont. Så där plötsligt, som höll i sig några timmar. Inga värkar men väl ordentliga sammandragningar. Igår kväll däremot, trodde jag att det kanske kunde vara på g! Hade mycket mycket ont, kan nog säga att det var en del värkar, men har ändå lyckats sova lite, men har haft ont hela natten. Men ingen bebbi i sikte! Känner mig positiv och förväntasfull, samtidigt som det är lite läskigt, för fy satan vad ont det gör att föda barn.

Lekparken i förmiddags tillsammans med Dade och pappa F. Maja far runt mellan kanorna, gungorna och sandlådan som om de skulle försvinna medans hon går emellan. Gullegullegulle! Trodde att jag skulle lyckas locka ut bebbin, men när man mest sitter på en bänk och tittar på när papporna leker så är det inte så konstigt att bebbin inte blir lockad. Den vill nog ha lite liv och rörelse.

Igår eftermiddag var vi hos farmor och fikade, och innan vi åkte därifrån tog jag och R en liten tur i den coola gula caben som farmor har! Så häftigt!!!! Kanske sista gången vi var "barnfria" på länge!!! Hahahahhaha! Idag skall vi dit igen för att köpa crocs att ha på torpet. R´s moster har ju en butik, och hon kommer till Uppsala idag!

Tänkte även tvätta fina brio-vagnen till faster. Har idag kört den för sista gången. Det är lika bra att bestämma sig för när sista gången är, inte för att jag är såå sentimental, det är ju bara en vagn. Och den kunde inte ha en bättre köpare, för nu kommer ju vagnen vara kvar i familjen...jo lite sentimental är jag nog! Längtar efter att få hem den superhäftiga emmaljungan! Om ingen bebbi tittar ut innan måndag så tänkte vi hämta den efter lilla Malins ettårskalas på måndag!

Men vad är det jag känner....lite ryggont och sd........ ;)

torsdag 19 juli 2007

Mvc-besök som blev till ett besök på

bedömningsmottagningen. Reflekterade lite grann över att bebbin varit lugn hela morgonen när vi gick till mvc i förmiddags. Tänkte inte mer på det, förräns barnmorskan på Storken försökte väcka den med kallt vatten (som jag drack-hon hällde det inte över magen!!!), buffar och andra knep. Hon ringde i princip direkt upp till förlossningen, där vi fick en tid till kl 13. Supersnälla faster kom som ett skott och Maja hade knappt tid till att vinka när vi (återigen) gick med stora väskan till bilen och åkte iväg. Väl framme togs en ctg-kurva, ul och snabbt doktorsbesök. Och allt såg bara bra ut! Och bebbin buffade såklart ;) ;) Ultraljudet visade en pigg bebbi som såg ut att ha fötter i storlek 43 eller nåt...hjälp, tänk om det är en jättebebbi?!!!

När vi kom hem från lilla äventyret var Maja och faster inte hemma. De var vid Svandammen, så mamman och pappan kunde få vila...samtidigt! Hur skönt och lyxigt som helst! Sedan kom en glad Maja hem med bubbar och gla! Jag tror inte att hon märkte att vi hade varit borta, för nu var det fika som gällde!
Maja somnade som vanligt tidigt efter en supermysig dag med faster!

onsdag 18 juli 2007

Köksröjning!


Före:

Efter:

Före: Stökigt......

Efter: Bättre!

Före: Utan ursnygg handduk....

Efter: Med ursnygg handduk!

7 dagar kvar till bf!

Tänk att sju dagar kan vara så laddade...det är dagar inte veckor! Men tänk vad lång en dag är, 24 timmar ju!

Maja och pappsen har gått ut på en promenad i det blåsiga vädret, och jag tänkte först gå tillbaka till sängen, men jag tror faktiskt att kökshyllorna vill ha en liten makeover! Tycker det är så mysigt och trivsamt med öppna hyllor blandat med skåp, men lite bättre ordning kan det få vara. Har man fint porslin, burkar, kannor och annat kul som man gillar, så varför inte ha de framme!?

Återkommer (ev!) med före/efter bilder!

tisdag 17 juli 2007

Förlossningen tur och retur!

Har bundit mycket vätska den senaste tiden, och kände hur det kröp i fingrarna igår kväll plus att jag hade ordentlig huvudvärk. Hade druckit ordentligt med vatten, och inte varit ute så mycket i solen, så jag ringde till förlossningen för att höra vad de tyckte. Vi skulle komma in för att kolla blodtrycket och köra en remsa med bebbins hjärtlud för att se hur den verkade må, och om jag låg i riskzonen för havandeskapsförgiftning. Väl inne kollades bt som bara var bra, urinen som bara var bra, och en remsa kördes på hjärtljud och ev sammandragningar. En mycket mycket vild bebbi var uppe på 200 slag/minut vissa gånger, lugnade ner sig efter en stund, så barnmorskan fick en remsa hon var nöjd med. Hade en ganska ordentlig sammandragning under tiden jag låg där med elektorderna (?) på magen. Fick även träffa en läkare som konstaterade att allt såg bra ut. Skönt såklart, men nu får den gärna komma ut. Det kändes jättejobbigt att åka hemifrån från Maja, trots att faster plus pojkvän var här (kom hit på tre röda sekunder nästan! Tack!). Syrran tror att den kommer nästa vecka, jag hoppas hon har rätt! All personal vi träffade på förlossningen var toppentrevliga, hoppas vi får träffa de snart igen!

måndag 16 juli 2007

Alldeles allena idag...nåja, nästan i alla fall!

Maja, pappsen, David plus pappa har åkt ut till torpet för att klippa gräs och pyssla. Jag har alltså i princip hela dagen för mig själv. Jag skall INTE baka, sy, städa eller röja! Jag skall ta allt i min takt, luncha själv ute. Köpa mig en tidning (inredning!), och bara njuta av denna fina sommardag. Själv. Kanske sista gången....? Igår trodde jag nämligen att det hela skulle komma igång. Hade oont ont i ryggen, ordentliga sammandragningar. Men jag försökte ignorera det hela genom att baka en kaka, och så småningom klingade det av. Det är urspännande och jätteläskigt nu! 9 dagar kvar till bf. Är dock inställd på att gå över tiden. Nej, nu väntar duschen, sedan Broströms vid centralen (alldeles lagom avstånd!!) och en god lunch!

Goodiebag!







Syrran och bästis C gav mig denna underbara påse igår! Lite smått och gott till bebbin och till mig! Syrran hade sytt ett litet örngott, och gjort det helt underbara halsbandet med ett M (för Maja-när bebbin kommer kanske det blir ett till M eller ett E!!!). Gott fika hos C och massor av lekande barn! Tusen tusen tack för den fina påsen!
(För drygt sju år sedan startade syrran och jag den traditionen att när någon i vårat tjejgäng väntar barn samlar vi kläder och smått och gott till bebbisen. Det skall vara rea-saker eller mysiga retrogrejer från myrorna! En mysig tradition!)

Vinärsplockande och picknick middag!













Mysig middag med mormor E, vinbärsplockande och glada barn ute på gården hos moster,svåger och Dodda! En toppenkväll!

fredag 13 juli 2007

Fina kusiner på äventyr!
















Besök på 4H-gården med kusin vitamin, "mohnne" och pappa. Mammsen var hemma och vilade (huuur trött kan man bli?!) och bakade chokladbollar......! Underbara sommarbilder på de finaste vi har!

torsdag 12 juli 2007

Förvaringspåse till bärsjalen







Den vinner ju inget designpris, men den fyller sin funktion! ;)

onsdag 11 juli 2007

Besök på 4H-gården!




Lilla fina handen.........



Varsågod! Men ät då!






Maja gjorde sitt första besök på 4H-gården idag, definitvt inte det sista. Kaninerna och getterna var toppen! Men de var ganska kräsna de där getterna, Maja stoppade nästan gräset i näsan på de. Tålmodiga och snälla djur.
Sedan mvc för mig, koll på bt som fick godkänt, plus att det är lika bra att ställa in sig på att vara gravid i minst tre veckor till. Bm sa att det är vanligast att det går som sist, dvs har man gått över tiden tidigare så är sannolikheten stor att göra det igen. Har också full koll på vem/vilka som tar Maja de närmaste tre och en halv veckorna om vi skulle behöva (????!) åka in, och det gör att jag kan slappna av jättemycket. Så från och med nu är det positiva tankar här. Ta en dag i taget och försöka hitta på roliga saker med Maja och R.
En picknick hans också med i Stadsparken. Kusin David + m & p, faster + pojkvän (som hade köpt ett hängsmycke+ kedja med upplands landskapsblomma kungsängsliljan till Maja) och Jossan + pappa var där. Vid ett tillfälle när alla var på lekparken var syrran och jag kvar själva! Det var längesedan vi fick lite systertid. Mysigt!
Försöker klura ut vad vi skall göra imorrn, tyvärr skall det regna och på sommarn´vill man vara ute på torpet så dit åker vi inte. Tänkte på Pelle Svanslöshuset, men där kostar det 60 kr/person att gå in, och jag betalar inte 180 kr för att Maja skall få leka där det säkert är massor av stora barn som röjer omkring. Plus att det inte är värt 60 kr. Tror att det är mer "prisvärt" för större barn. Får klura vidare!