tisdag 23 oktober 2007

Lägger ner bloggandet

ett tag. Mår inte så bra, så orken och lusten finns inte. Kommer dock att fortsätta så fort det känns kul igen!

Maja är idag 20 månader! Puss på världens finaste :) Ellen vägdes igår, 5550 gr, 58.5 cm lång. Naggande mullig och go.

På återseende!

söndag 21 oktober 2007

Imorrn lägger jag

in två jättegoda recept. Ett på skaldjurslasagne, och ett på morotsgratäng med pesto. På söndagarna tänkte vi prova nya recept, och idag åt vi en otroligt god morotsgratäng. Som sagt, recept imorrn!

Loppisrapport!

Försäljningen kunde gått bättre, men även sämre! Ca 400 kr plus. Mina höganäsmuggar har fått en ny ägare som gjorde ett fynd, sålde nio stycken för endast 200 kr. Syrran och jag hade så mycket fina kläder och saker, men folk verkar bara vilja ha skräp. Roligt var det dock, många att prata med och att få vara barnfri på detta sätt var ok!

Vi kommer absolut att prova på detta igen. I vår/sommar kommer vi att stå på Vaksala torg där det är ett helt annat klientel, många barnfamiljer som kan fynda i våra lådor.

I morgon inhandlas några nya höganäs muggar :)

Trött, trött, trött, trött.

lördag 20 oktober 2007

Två, tre och

fyraordsmeningar! Det ni! Majas språk utvecklas hela tiden. Varje dag kommer det nya ord och långa meningar. Det är så härligt att höra hennes övande. Ibland filar hon på ett ord om och om igen tills det låter rätt. Äpple var ett sådant ord häromdagen. Hon hör själv att det inte låter "rätt", och är så söt när det blir "rätt". Idag frågade R vad Maja ville göra. "Åka bil till torpet" sa hon då!!!!!!! Nu när R kommer att vara pappaledig i två veckor så skall vi absolut åka dit.

Maja har även lärt sig att öppna dörrar. Nu gäller det att låsa om sig på toaletten (om man inte är ensam hemma förstås).

29 oktober kommer målaren. Jippi!!!

torsdag 18 oktober 2007

På gång

Ikväll kommer målaren för att kika på våra väggar. Snart är vi klara! Det blir så fint och fräscht....och då har målaren ännu inte varit här!

Den svarta ryan är så snygg. Är så nöjd att vi valde just en svart. Det ger lite tyngd åt rummet, och känns lite ombonat. På kvällarna när alla ljuslyktor lyser på sideboardet plus alla andra ljus som tänts så är vardagsummet precis så som jag har eftersträvat. Varmt, ombonat, hemtrevligt och inbjudande.

Nöjd! ;)

Loppis

På söndag skall syrran och jag stå på loppis och sälja massor av saker. Fina saker vi tröttnat på, saker man inte vet att man har, kläder i massor plus en hel del annat jox. Det är första gången jag står på loppis. Det skall bli kul! Hoppas på att göra en liten hacka! Säljer mina höganäsmuggar. Är trött på färgerna, ljusblå, olivgrön och gul. De är så fula ihop..... Vill ha vit, aqua, brun eller grå, och citrus.

onsdag 17 oktober 2007

Färg








tisdag 16 oktober 2007

Vanligt förekommande kvällsfika!!!!! ;)



Rökta räkor, gravad lax, krabba, skagenröra, gratinerade musslor.........! Tack till svåger F som tog med "lite" gott från nya jobbet och delade med sig till oss också!!!!!

Maja




Ellen




Till gudmor C



Kram från mig!!!!!

Familjetid igen

På fredag är det sista dagen för R på sitt gamla jobb. Det betyder att vi får två och en halv vecka tillsammans. Bara vi. Hela familjen. Igen. Underbart och mycket välbehövligt. Är ganska så nere nu, så jag är glad att R "får" sluta lite tidigare. Tyvärr blev/blir inte hösten på det sätt vi planerat. Vi tänkte att R skulle vara hemma en dag i veckan, men nu med det nya säljjobbet så blir det inte så. Tråkigt när de ekonomiska förutsättningarna finns. Efter jul och nyår så börjar ju Maja på dagis (hjälp!!!!!!!) och då blir vardagen annorlunda. Men jag är glad över att vi får denna bonustid nu. Då skall jag bara vara med Maja ibland. Och ibland utan barn alls.

För att jag skall må bra och vara en bra mamma och en någorlunda glad fru (!) så är detta ett måste.

söndag 14 oktober 2007

Söndagsfika



Försenat födelsedagsfika för mig med farmor och faster plus pojkvän. Tack för de fina presenterna till både mig och Ellen och Maja! ;)

Ny matta



Vi var till ikea igår och köpte en matta. Vi åkte ( Maja och R) tillbaka med den idag. Det var en "äkta" matta, vi tänkte att den skulle tona ner det moderna hemma, men det blev så tokfel. Fel färger, och helt fel stil. Idag åkte de till mio och köpte denna svarta rya! Visst blev det bra? Nu skall vi bara hitta det rätta soffbordet. Under tiden vi letar så har vi kvar vårat gamla bord som passar bättre in nu. Översta bilden visar rummet med den röda ps mattan vi fått låna av faster och farmor, undre bilden visar hur mysigt det blev med den nya ryan! En bra storlek, 160 * 230 cm. Inte för liten och inte för stor. Tavlorna sitter inte som de skall, den ovanför soffan sitter för högt och de andra är inte på rätt höjd ännu. Får se hur vi gör med den väggen. Vitrinskåpet är sålt. Snart är vardagsrummet färdigt! :) :)

Kinder ;)











Goa, goa kinder! Och duktig söt vända-sig-tjej! Kortet längst ner....... Håret ligger på ryggen! Häftigt!

Lördag









"Trygghetsdag" på Vaksala torg med brandbilar, polisbilar och polismotorcyklar, ambulanser och ballonger. Lilla Maja i stora världen! För er som inte vet, så är det fina gula huset i bakgrunden vårat gamla hus där vi bodde innan vi flyttade hit. En underbar stor sekelskiftes etta med kakelugn, spegeldörrar och en otrolig charm. En helt otrolig förstalägenhet, en sådan chans man aldrig får igen! Idag bor en av mina närmaste vänners bror i "min" lägenhet!

fredag 12 oktober 2007

Huuur kunde jag glömma?

Denna dag är historisk! Ellanbellan sov hela natten! Från 22-tiden till 05.30!!!!!!!!!! Maja vaknade tidigt, men att gå upp vid halvsjutiden efter att ha fått sova så många timmar i sträck är inga problem! Tänk, tänk, tänk om Ellen börjar sova hela nätter nu?!!!!!!! :)

Norden och Karlstad




Vitrinskåpet vi har hemma tänkte vi betsa brunsvart, men nu när det har visat sig från sin sämsta sida så byter vi ut det till detta! Är nästan glad att skåpet "brakade samman" nu. Detta är så snyggt. Och så slipper vi jobbet med att betsa och fixa, sådant är inte min grej. Det skall gå fort och vara klart på en gång. Två lite mindre fåtöljer har vi velat ha länge. Ev köper vi en av dessa nu och när ammningsperioden är slut byter vi ut Tomelillafåtöljen till ännu en Karlstad. För att inte få ett för kantigt och svart-vitt vardagsrum vill vi ha ett runt eller ovalt bord i något varmt träslag. Mio har sin Plaine serie, ev blir det ett runt i valnöt. Det bryter av bra och så blir det inte för matchat. En snygg matta och så är vardagsrummet komplett. Gärna en rya, men vi vill ha en stor matta. Har man en stor soffa och några fåtöljer är det snyggast om alla möblerna får plats på mattan, det kan annars se hopträngt och konstigt ut. Har dock inte hittat någon stor rya i bra prisklass. Förslag?!

På begäran! Gott och blandat!












Maja jimmar (limmar), ammar och är allmänt söt och randig. Ellen i babysitter, tv-tittandes och musiklyssnandes med mjölk i hela ansiktet!

Tidsbrist............

Tänk om man insåg innan man fick barn hur mycket tid man egentligen har! Men det kan man ju inte veta, så därför utnyttjnar man inte tiden på det sätt man nu tycker man borde/kunde/kan göra! Har gått igenom 1995 års tidningar.....har 11 års tidningar kvar!

Igår var en mysig och körig dag. Fika på fm och körigt resten av dagen. En sådan där dag man inte vill ha igen...på länge. Alba var här med mamma och pappa, plus David med mamma. Fika, bus och smulor överallt! Precis som det skall vara!

Igår när jag precis skulle gå och lägga mig hördes ett brak. En av hyllorna i vitrinskåpet gav upp. Inte ett glas gick sönder, men det var en smula svårt att få ut de. Nu finns skåpet på blocket. Tänk om det hänt när jag var ensam med barnen........... Norden vitrinskåp i svart från ikea står på önskelistan! (och kommer att köpas!!!)

Myslunch med bästis C tillika Ellens gudmor idag. C fick Ellen att skratta, precis som "alla andra", utom jag. Ellen tycker väl att jag är mammamatmaskin...... Försöker och försöker, men icke då!

Ellen har hittat sina händer! Hon har sugit och snuttat på de en dryg vecka, men igår kväll spände hon vindtyriga ögon i händerna! Så sött!

Maja skruttan går och tjatar om "dåedis" = godis......... Vi får ju skylla oss själva som har gett henne några rispuffar med choklad på som lördagsgodis. Inte glömmer hon det i första taget! Dåedis neeej, säger hon. Hon vet att det inte blir ngt om man tjatar!

Maja har feber och det står konstant elva under näsan på henne. Ellen är också lite förkyld, men vid gott mod. Mamman är konstant kaffesugen, för kopparna jag börjar på avslutas aldrig varma och goda. Mickrar mitt kaffe om och om igen. Är nog inte så stor kaffedrickare som jag tror!

onsdag 10 oktober 2007

Trender och inredning mellan 1995-2007



Jo, det är sant....! Här skall bläddras, rivas, minnas och till slut kastas..... Tänker riva ut de bilder och hem som inspirerar mig och som är sådana jag kommer ihåg!

tisdag 9 oktober 2007

Syrran!!!!!!

Jum-jum kaka
Antal/Portioner 20
Temperatur 175°
Tid 45 min

Ingredienser:
3 dl starkt kaffe
2 dl russin
1 tsk kanel
½ tsk nejlikor
½ tsk salt
3 dl socker
50 gr smör
2 tsk vaniljsocker
4 dl mjöl
1 tsk bikarbonat

Gör så här:
Smörj och bröa en kransform.
Smält smöret i en kastrull och blanda ner kaffe, russin, kanel, nejlikor, salt och socker och låt koka 3 minuter.
Ställ blandningen att kallna.
Tillsätt sedan mjölet, blandat med vaniljsocker och bikarbonat.
Häll smeten i formen och grädda i 175° i 40-45 minuter.


När syrran och jag var små bakade vår farmor denna kaka. Äntligen har jag hittat recept! Här skall bakas!!!! Barndom!

Ellanbellan, SueEllen

har varit på läkarkontroll idag. Ok-stämpel i rumpan. Hon har en trång tårkanal i högra ögat så det rinner nu när hon är förkyld. Inget man gör något åt, ev gör man ngt när Ellen är ett år om det fortfarande är ett problem. Och då brukar det ha gått över när man fått remiss och en läkartid! Det som brukar vara jobbigast är andra människors kommentarer om hennes geggiga öga sa doktorn och gav mig tips på vad jag kan säga om herr och fru okänd skulle få för sig att tycka och tänka. Så där som människor kan göra. Lägga i sig i sådant som inte angår de. Men de vi känner och umgås med är inte sådana. Det är skönt tycker jag. Att slippa alla goda råd och "så här gjorde jag" "gör så här istället"! ;)

Dagens färskaste mullegull siffror: 5245 gr, 58 cm! Maja var ca tre månader när hon hade dessa siffror, minus några hekto på vikten! Två totalt olika tjejer! Eller som min ena moster sa idag när vi stötte på varann i Uppsalas senaste skrytbygge musikhuset. Maja är lik R och Ellen är lik mig. Hmrpf!!!!! ;) Jag har faktisk fött två barn mycket tätt. Ju. Ju. JU!!!!

Nu tar jag en klunk av det goda vita vinet McPerhson och ser fram emot ännu en dag med de ljuvligaste två!

Två förkylda barn och en mamma

som älskar sina underbara barn, men som snart blir gaaaalen av detta klängande, klättrande och mammande. Maja vill helst krypa in i magen igen, hon till och med drar upp tröjan! ? ! Ellen tittar med längtansfulla blickar efter det bästa som finns på denna jord : maaaaaammmmmaaaaaaa. Och det är underbart att vara mamma. Men nu är det tufft. Om vi bara fick sova lite bättre. Fler timmar i sträck. Få vara i fred lite lite lite grann.....bara liiite. Jag skulle vara en gladare mamma som inte gråter och ryter i åt Maja om jag bara fick vara lite ifred. Maja säger "mamma lessen" när jag gråter och kommer med papper (eller rättare sagt vill att jag hämtar papper som hon sedan ger mig -gulle) Jag vill inte att min 19 1/2 månaders gamla dotter skall kunna säga mamma lessen. Det känns inte bra. Men jag kan inte hejda tårarna när jag är så trött. Ellen vill helst bara vara hos mig på kvällarna. Stackars R får tjuvhålla henne och skall helst stå upp, och knappt det är bra.

Men jag älskar dessa underbara juveler av hela mitt hjärta. Ju.

måndag 8 oktober 2007

Lite lek efter dop!





Sötnosar finkädda och redo för kalas!

Kärlek



En bild säger mer än tusen ord.

Sideboard



Snyggt snyggt snyggt snyggt snyggt! Inte klart i den hörnan, men man ser hur det blir! R kom hem med fyra iittala lyktor. Vi skall ha väggen ovanför sideboardet som en gallerivägg med ramar i svart, ek och silver. Är jättenöjd!

Köksbordet!



Jag är så nöjd! Det är så luftigt och ljust! Ser framemot när tapeten är uppe och det är målat och snyggt! Ett helt nytt kök. Igår satt vi fyra vuxna och två barn runt detta bord och åt middag, det gick jättebra och kändes inte trångt alls, snarare luftigare än vid det större bordet vi hade innan. Ännu ett plus med runda köksbord är att man kan se alla i ögonen när man pratar!

Köksbordet är sålt nu också, så nu är det bara tv-bänken kvar! R skall köpa några iittala ljuslyktor på cervera idag för köksbordspengarna. De blir ursnygga på vårt nya svartbruna sideboard från ikea som inhandlades igår!!! Det hände mycket i vårat hem nu. Tänk om man bara fick sova bra också.........

söndag 7 oktober 2007

Köksbord på plats!

Och så SNYGGT det blir! Tar en snabbfika (bloggar!) innan amning. Lägger upp bilder sedan!

Var på dop igår! Sötaste Linnéa döptes och blödig som man är så rann tårarna en del. Vår "familjepsalm" sjöngs, och då känns det både jobbigt och vackert. "Guds kärlek är.....". Har haft den på bröllop, begravning och dop. Den är så vacker.

fredag 5 oktober 2007

Ytterliggare två

LO´s gjorda. Foton tas imorrn. Nu är det godnatt! Imorrn skall jag på min första klädbytardag!

En till LO

gjord idag medans två prinsessor sov. Den ena i tre timmar, den andra i en och en halv!

torsdag 4 oktober 2007

Bonde har fått ett nytt hem!

Två långa lite solbrända bönder kommer att flytta in i bästis C´s hem! Hon är bokmal precis som mig (eller skriver/säger man jag?) och behöver mer plats för dessa underbara ting. Jätteroligt att de mysiga hyllorna blir kvar i la familia!

Då kan vi bocka av det också! (och förhoppningsvis få lite ordning så vi kan städa upp i detta stök!)

Maja sover fortfarande.....la henne tolv! Det tog visst på krafterna att baka ullar! Klockan är nu 14.22.....

Ny LO på min

skaparsida!

Kanelbullens dag! (eller ullas enligt Maja!)











Kanelbullens dag skall självklart firas! Baka ullar tycker Maja om att göra! Så pass att hon blir så ledsen när degen skall jäsa..... Resultatet syns på sista bilden. Fin va?!

onsdag 3 oktober 2007

Ska vi verkligen behöva slänga

bondehyllorna? Ingen verkar vilja ha de. Vi kan inte längre ha kvar de, vi måste få ordning här hemma. Blir tokig på att det ser ut som f-n här......

Ellen skrattar!

Moster fick Ellen att skratta igår! Helt underbart att höra, och som moster njöt! Senare på kvällen på tjejmiddag fick kompis C henne att skratta igen. Denna gång sjöngs imse vimse, så nu är det kill under hakorna och sång som gäller för lillskruttan som idag är åtta veckor!

Jättemysig, god och trevlig tjejmiddag igår.

Öppnis idag, men vi kom lite senare för Maja har börjat sova lite längre! Helt plötsligt får vi sooova ganska ordentligt! Jätteskönt!

Kaffe och surfande nu. Vill scrappa, kanske hinner jag lite innan sötnosarna vaknar!

(Ny Philips 37 tums tv blev det. Snygg! Den smälter in bra.)

måndag 1 oktober 2007

Mina hjärtan sover

och jag njuter av en kopp kaffe och lyssnar på Peter LeMarcs nya! Superbra och mysigt! Ny öppen förskola för oss idag. Lite svettigt spring med liften för att följa efter Maja i de olika rummen, men urmysigt ändå. Toppenhärlig sångstund. Och så har jag en ny kompis! ;)

Imorrn lek och mys med kusinvitamin David, Max, Hugo och mamma L. Onsdag öppnis igen. Torsdag? Fredag ev ännu en ny öppnis med min nya kompis M och hennes två döttrar! Roligt med alla olika alternativ som finns!

Hemma HAR bomben slagit ner. Måste, måste ta mig igenom alla hundratals inredningstidningar för att spara favoriter och riva ur inspirerande hem....eller kasta på en gång? Har ju Sköna Hem från 1996, och det är nostalgi på hög nivå!

Hörde Maja sitta och räkna idag; tre, fyra, fem ,sex! Varje varje dag kommer nya ord. Hon sa även "mamma sitta där" idag! Hon är så duktig, så söt, så underbar. Hon älskar att"spinga", och berättar när hon gör det (hela tiden!). Tycker om "puppel" =pussel. Måste ta mig tid att skriva ner allt härligt hon gör. Det bästa som finns är att sitta på golvet med henne och bara insupa hela Maja och se allt hon gör. Man förlorar sig lätt i henne. Hennes tunna flygiga hår som står runt huvudet på henne när hon far omkring. Hennes söta lilla mun som pratar och pratar. Hennes fina små händer som pysslar om dockan, bäddar, matar och vaggar. Hennes ben som nästan trasslar in sig i varann när hon springer. Hennes härliga leende när hon ser andra barn som busar. Hennes fina omsorg om Ellen, när hon pussar och klappar. Hennes sätt att stå upp och göra imsevimse rörelser till många olika sånger, eller sitta på sin madrass och sjunga. KÄRLEK! Tänk att R och jag har gjort henne, en sådan perfekt liten flicka! När hon har lagt sig på kvällen saknar jag henne på en gång och längtar till ännu en dag tillsammans med henne! Tänk att man kan älska någon så mycket. Det är mäktigt och stort.