tisdag 27 november 2007

Jag kom in!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tisdagen 22 januari klockan 18.00 börjar vägen mot min nya karriär!!!!!

Det känns helt underbart, skall bli så roligt att få kunskaper i det bästa jag vet. Att få chansen att starta eget så smånigom. Har tusen idéer redan.

Åh vad jag är värd detta!

måndag 26 november 2007

Pynta


Det är nog dags att börja tänka på att pynta till advent. Pynta och pynta... Ta fram stjärnor och ljusstakar. Borde kanske jula till det lite med röda gardiner för Maja´s skull. Men dock utan tomtar och annat tjafs, där går min gräns. Gillar inte mönstrade gardiner alls. Snyggt hos andra men här hemma vill jag kunna byta ut kuddar och annat med mönster istället.
Vi var på öf idag och bakade pepparkakaor. Maja älskar att "kala", så jag har köpt hem ett paket deg. Vi har även köpt massor av pyssel på panduro, för i juletider skall det pysslas, "jimmas" och donas!
Sötnosarna sover, jag dricker kaffe och skall sätta igång en tvätt. Dagarna per månad som tvättställningarna inte står framme är lätträknade......!

söndag 25 november 2007

Röda korset

Har idag varit på kurs hela dagen. En gullig kompis som inte bara har fullt upp med sin butik, ordnade även en kurs som röda korset har hållit i. Om barnolycksfall, hjärt-lungräddning. Jättebra kurs och skönt att ha uppdaterat sina kunskaper, och även få de "nya" reglerna vad gäller kompressioner och inblåsningar plus vissa "förenklingar" i förfarandet. Längtade mycket efter mina skruttar och kom inte hem förräns vid halv sex.

I veckan kommer vi att ha mycket roligt inbokat! Öf, kompisar på fika, hälsa på mitt jobb och lunchsällskap på fredag. Sådana veckor tycker vi om!

Igår var pappa R i konserthuset och såg Peter Le Marc. En toppenkonsert har jag förstått. Själv satt jag hemma med en sovandes bebis i bärsjal och en sovandes skrutta i spjälsäng och hade det jättelugnt och skönt. Smuttandes på ett otroligt gott glas vitt :)

Trevlig söndag!

fredag 23 november 2007

Eftermiddagsmys

Vattenfärg







Tråkdag, regnigt, inställd playdate. Vad göra? Jo, gå ner i Kvarnen med en unge på magen i babybjörn och en rattandes fina gröna brion, för att köpa målarfärg! Succé!




Tänkte att jag måste prova teernas te, Kusmi. Så i förrgår tog jag en shoppingdag med syrran plus son, jag lämnade mina knoddar hemma med pappan och så begav vi oss ner på stan. Det är verkligen mysigt att ha fyra-fem minuter ner och så är man där! En hel del härliga juklappar blev det till alla barn. Bodysar med moln, ugglor och sniglar till Ellen (retro!) och plyschbyxor. Maja fick en tyllkjol, och böcker. Skönt att i alla fall ha börjat. Nåväl, te inhandlades efter den doft som jag tog till mig direkt. Inte såg jag att det var grönt te som inte är ngt vi så ofta dricker. Syrran tog en härlig burk som heter Prince Vladimir, och mitt heter Green tea with almond (och jag såg inte att det stod green.................!) När det skulle provsmakas hemma så hade jag i tekulan för länge, så det smakade urk på burk. Kände mig som värsta losern som köpt dyyyyyrt te som inte smakade bra. Morgonen efter smakade det utmärkt med en skvätt flytande honung i och kortare tid i koppen för tekulan! Vilken tur för mig. Testade syrrans prins Vladde imorse och det var gudomligt gott.....! Hheheheeheheheh! Nu sover de fina tjejerna ute i varsin maclaren, jag dricker kaffe och surfar lite. Helt ok!

torsdag 22 november 2007

Jorå, lite

bättre känns det nu. Måste nog ha lite kaffe till den där chokladen. Och det finns barn som inte ens har en mamma eller pappa.
Och jag älskar ju att vara med Maja, och har henne jättegärna hemma, men HON vill och behöver få leka/vara omkring andra barn. "Maja leka barnen" säger hon innan vi går till öf.

Pappa Roger skulle ringa placeringstanten också.........

/Caroline som INTE brukar svära så mycket som i förra inlägget. Blir arg fort, men det går över ganska snabbt. Jorden går inte under, bara lite.

Nehej, inget dagis för Maja tydligen.

Placeringstanten ringde nyss och tog tillbaka platsen eftersom jag är föräldarledig. Vilket jag fyllt i i ansökan, men på fel ställe.

Fan fan fan fan. Hur skall vi berätta för Maja att hon inte får börja på Dadis dagis? Hon ler så stolt och säger åka kana när vi pratar om dagis.

Och Ellen kommer att få fortsätta ligga själv på golvet för att jag inte hinner med henne på det sätt jag önskar.

Nu gråter jag........................ Helvetes jävla skit på ren jävla svenska. Att göra sitt barn besviket är hemskt. Maja är så pass smart och stor så hon förstår ju så mycket.

Och inte fan känns det bättre trots att jag äter choklad.

Orättvist. ALLA har rätt till dagisplats. Tydligen inte.

tisdag 20 november 2007

Två bilder till




sedan blir det godnatt. Ellen på vår nya pappelina-matta i köket (som dock inte kommer att ligga där när fondtapeten kommer upp), och Maja med bärsjalen på framför tv´n som tydligen är för liten för lilla fröken som verkar se dåligt ;)

Liten sjukling


Nya soffbordet. Vardagsrummet är nästan klart, lite småfix plus att tavlorna skall ändras lite och bli fler (?). Vi är jättenöjda! Maja älskar att ligga i soffan och titta på "pingo".

Måla





Eftersom jag är inne

i ett bloggstimm, så gäller det att smida medans järnet är varmt!

Ensam hela dagen

pga att R hade ett kundbesök/säljare? på besök plus att den smarta personen hade bokat ett bord på restaurang efter demonstrationen av prylarna. Och det fick jag veta idag. Med en sjuk Maja och en ganska så tjock hals på mig själv. Som den goda fru man är sa jag att det självklart gick bra (det är ju ändå ett nytt jobb), och det har gått över förväntan. Maja somnade vid sju och Ellen vid nio. Maja ramlade och slog huvudet, fick knappt fram ngn luft, så mycket grät hon...... Jag kände mig som en hemsk mamma för precis då gullade jag med Ellen. Maja grät efter pappa........ Hon har blivit en liten snubbelfia de senaste dagarna, hon har annars alltid haft stenkoll på var benen och armarna är. En mycket positiv sak med övertiden ikväll är att han slutar klockan elva imorrn fm! Härligt!

Idag skickade jag in min ansökan till utbildningen. Nu gäller det att tro på sig själv. Ibland är det svårt, men jag vet faktiskt att jag är ganska bra på det här! Jag stryker ganska! Jag är bra! Ha!

Och lillasystern













Dagistjejen






















måndag 19 november 2007

Maja har fått dagisplats!

Och inte på vilket dagis som helst, utan Davids dagis! Vi är jätteglada och otroligt lättade.

;)

Lilla söta Maja skall bli dagisbarn!

söndag 18 november 2007

Norden på väg hem till oss!

Vårat gamla vitrinskåp som jag gillat så mycket, har fått nytt hem nu. På farmors jobb! Nu är istället Norden vitrinskåp på väg hem. Det blir nog kanonsnyggt.

Kidsen sover ute i varsin vagn, och jag borde fila på min presentation av mig själv! Och riva lite tapeter i hallen, vi tänkte måla själva!

;)

lördag 17 november 2007

Skall fila på en presentation av

mig själv. Det blir svårt. Är inte så van att göra reklam för mig själv. Men det skall nog gå bra. Skall även få till ett bra kort! Det blir däremot lite svårare! ;)
Pratade med kvinnan som har ansvar för utbildningen häromdagen och det var ett intressant och otroligt uppiggande samtal. Detta vill jag. Detta kan jag! Hon tyckte absolut att jag skulle söka, trots att jag ej har några meriter inom detta område förrutom mitt genuina intresse för området.

Nu väntar en middag hos syter med familj, lammracks, rostad potatis, ostbricka och ett gott glas rött. Mums!

Vad utbildningen handlar om?! Inredning. Flyttstyling. Passar mig som handen i handsken. Lärare och föreläsare från alla områden som rör flyttstyling. Det kan leda till mycket mer än bara att styla lägenheter inför en fotografering. En jurist kommer att vara med för tips och vad man skall tänka på för att starta eget. Vill, vill vill !

onsdag 14 november 2007

Den ultimata, perfekta

utbildningen för mig finns !!!! Hittade en annons i unt idag. Kursstar i slutet av januari. Kvällstid. Tänk att få kombinera mammalivet med en utbildning som handlar om det bästa som finns! Skall söka all information som finns om detta nu. Personen som jag skulle prata med för att få veta mer var i spanien nu, på jympa med Susanne Lanefeldt fick jag veta!!!! Ok, och det är av intresse för mig!!! ;)

Återkommer med mer detaljer om detta hemliga drömyrke!

Som jag skrev nedan

så är Ellanbellan nydöpt av en underbar präst. Dopet var i lördags och allt gick jättebra! Fina psalmer, snälla barn, mycket fina presenter och lunch och fika! Kort kommer.

Nu skall jag passa på att vila lite, surfa och dricka kaffe. Maja är hos farmor och Ellen och jag är hemma. Vi har alla varit på öppna förskolan och det är som alltid mysigt och trevligt.

Köpte den underbara boken "Vinterns söta" av systrarna Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Skall bläddra lite i den och kanske planera lite av julbaket.

Ellen just nu, tre månader och snart en vecka


Bubblar och gurglar hela tiden!

Vänder sig från mage till rygg på 0,3 sekunder. Från rygg till mage på en liten kämpande minut.

Glad, glad och glad!

Äter mycket och ofta på natten! Mysigt, men man blir trött.

Kan sova fyra timmar i sträck på dagen.

Är alldeles alldeles ljuvlig, knubbiga goa lår, dubbelhakor och massor av mysigt hår som börjar skavas av på en fläck mitt på huvudet i bak!

Är nydöpt.

Maja just nu, snart 21 månader


Maja pratar och pratar, tre, fyra och femordsmeningar. Allt mer avancerade ord och formuleringar. Munnen går i ett. Underbart att lyssna på hennes söta röst när hon babblar och sjunger, fixar och donar.
Är en liten mamma till alla sina dockor, pysslar om, bäddar, bär omkring på och matar. Drar i vagn och har alltid en plan.

Lagar mat vid sin älskade spis, speglar sig under tiden (söööt!), bjuder på kaffe och tårta!
Ritar "katten", och ögon (!), både på papper och sin roliga ritbräda.

Älskar att läsa böcker, både själv och tillsammans med oss vuxna. Mysigt när vi sjunger tillsammans.

Känner sig jättefin i klänning och kjol och inte minst i sin moraträsk-tröja, som enligt Maja är en klänning!

Räknar allt! Bygger höga klosstorn, bygger med duplo.

Skulle kunna skriva i all oändlighet om allt mysigt och kul Maja gör!!!!

Stoltaste mamman i världen!!! :)

måndag 12 november 2007

Tjääänaa!!!!! (som Maja säger!)

Tusen tusen tack för alla goa och snälla kommentarer på mitt förra inlägg! Mår mycket mycket bättre nu. Tack vare mig själv och rätt personer i min omgivning, både vänner och andra! Den här mamman är på g igen.

Tid att blogga finns det mindre av, har ju varit en riktigt flitig bloggare, för min skull, men kul att folk läser och inspireras. Nu kommer bloggandet inte att vara lika intensivt. Fast allt beror ju på hur de finaste juvelerna sover om dagarna!

Ses snart igen!

/Caroline :)