måndag 31 december 2007

2007 2008

2007 har för mig varit ett lite upp och ner år. Men när jag nu sitter och skriver så känns och vet jag att det positiva överväger det negativa.

Ellen föddes! Världens finaste tjej nummer två. Underbar, go, ljuvlig och älskad!
Maja har utvecklats i en rasande fart och är såklart den finaste storasyster man kan tänka sig. Underbar, härlig fantastisk och älskad!

Jag kom in på utbildningen till flyttstylis/stylist och det är lite av en dröm som blev sann. Hoppas att utbildningen ger mig mycket. Mycket kunskap, många bra kontakter och nya bekantskaper. Precis vad jag behöver. Något som bara är för mig.

Min man fick ett nytt jobb. Som passar honom som handen i handsken! Det är alltid lite extra roligt när det går så bra på en gång! Min duktiga man. Tjejernas fina pappa!

Min fina morfar gick bort. Är man gammal är det naturligt, men att få lida in i det sista...... Har så många fina och glada minnen att plocka fram!

Har varit nere i en svacka som blir mindre och mindre djup, ibland faller jag ner igen, men sakta sakta tar jag mig upp. Utan min fina man oh underbara syster som hjälpt mig så mycket hade det inte gått.

Om 2007 vill jag säga tack för det här året. Det gick ju ganska bra tillslut! Och att få vara mamma till två helt otroliga barn är det bästa som finns, och jag ser framemot nya äventyr tillsammans med mina fina tjejer!

Vad kommer 2008 att innehålla?
Några förhoppningar och löften kommer här!

Att alla mina nära och kära får må bra, vara lyckliga och få det de önskar.
Att Maja får börja på dagis. Hon är en dagistjej och skulle trivas som fina fisken.
Att kursen ger mig det jag vill ha. Men det tror jag.
Att börja ett nyttigare liv med hjälp av viktklubben. Är supertaggad!
Att köpa (ännu) mer ekologisk/krav/rättvisemärkt mat.
Att förenkla vardagen med hjälp av veckorutiner. (Har vi hört det förr!!!!!)
Att få mer tid till egna aktiviteter; läsning, pyssel eller bara va.
Att säga nej till sådant som inte passar/vi inte vill göra. (Tycker att det har fungerat bra det med 2007)
Att lära mig något nytt. Vill kunna virka!
Att vara tacksam över att ha en sådan fin familj och fina vänner! Och det är jag ju redan, men vill bara skriva det så att alla vet!

Ser framemot 2008, välkommen det nya året. Ser framemot alla oplanerade dagar som vi skall fylla med aktivitet, glädje och kärlek!

Gott nytt år alla kända och okända vänner!

söndag 30 december 2007

Julen utstädad


Nu vill jag ha vår. Härligt vårig bild från sia.

fredag 28 december 2007

Krypställning och min!

Ellen står i krypställning och gungar och gungar. Tar sig bakåt genom att dra sig bakåt. Jo, vi har talat om för henne att hon bara är fyra och en halv månad, men den flickan har lika brått som sin storasyster! Stolta stolta föräldrar! Hon gurglar och fräser och låter mycket. Gobiten :)

Maja pratar om tomten och vill inte att tomten skall komma. "Tomten inte komma, tomten hemma" Idag när Maja skulle bada så ville hon först inte ha med ankorna som tomten kom med. Lilla älskade vännen. Ankorna var med i badet tillsammans med fövarna = sjörövarna. Igår sa hon "min" för första gången. Maja har alltid sagt "Maja" minst en gång i varje mening när hon menar ngt som är sitt. När hon går* så går hon ibland lite stelt och stolpigt och fladdrar med händerna, hon gör så mycket kul hela tiden! * När hon inte springer vill säga, för Maja kan nog inte gå sakta. Hon springer så ankdunen fladdrar i vinden. Hon vill "inte ha pippitoffsar" för när dumma mamma satte upp håret på henne i tofsar så gjorde det ont. Älskade vän.

Lite nytt om barnen E-O.

;)

Shopping till max!

Supermysig dag med shopping och tjejlunch! Hela "middagstjejgänget" var på plats plus världens sötaste lilla bonustjej Josefin fem och ett halvt. Vi åt en toppengod och fräsch asiatisk buffé, tog en fredagsöl till och pratade och hade det mys! Kortet mitt har gått varm idag och vilken bra terapi det är! Har köpt födelsedagspresenten till R och är så nöjd så jag ville ge den idag, men han ville vänta till den femte januari då det är fölsedag. Men då! Jag som älskar att ge bort presenter som man vet blir uppskattade!

Tjejerna har fått en hel drös med nya kläder, jag har fått en mulberry halsduk (tittat på lääänge), två par skinnhandskar, en handväska och en kjol. Plus en del kul till hemmet.

Kom hem till ett paket från bluebox. Från världens finaste syster! Ett underbart halsband (bild kommer en dag med bra ljus) och ett fint kort. Tack A!!!! Det muntrar upp!

Ett brev från min arbetsgivare om en trevlig löneförhöjning fanns även i posten! :)

Ett glas vitt nu och en förhoppning om att vår lilla nattätare håller sig mätt lite fler timmar den här natten......

Har fått en förfrågan från en go vän om att skylta hennes skyltfönster till hennes frisersalong!!!!! Jaaaaaaa!!!! Såklart. Snart börjar det nya äventyret. Har lite svårt att förstå det. Det skall bli så otroligt roligt!

Trevlig fredag!

torsdag 27 december 2007

Äntligen


har vi en skrivare/scanner/fotoskrivare! Har provat att skriva ut alla möjliga olika storlekar på vanligt papper. Mitt scrappande kommer att bli annorlunda nu när jag själv kan bestämma storlek på kort, skriva ut text med roliga typsnitt osv.
:)
(Epson stylus nånting heter den!!!)

Shopping

Imorgon skall syrran, jag och två flickor som börjar på C shoppa loss och luncha. Utan barn. I alla fall utan barn under tre år!

* barnkläder
* almanacka
* skinnhandskar
* ev. en väska
* födelsedagspresent till R (vet precis!)
* och så självklart något kul till hemmet = tröstshopping.

Pappan i detta hus är ute och går med de sovandes barnen. Själv velar jag mellan soffan och sängen. Är så trött så det inte är klokt. Lilla fröken bebis äter var tredje timme, dygnet om, trots att vi igår i kvällsersättningen blandade i lite majsvälling. Hon ville inte alls sova i sin säng inatt, utan ville helst sova tätt tätt vid mig (mysigt), och gärna använda mig som napp. Tyvärr (eller bra) så kan jag somna om ganska snabbt medans denna igel suger sig fast, men skulle sova bra mycket bättre utan en liten bebiskamin vid sidan. Det börjar bli ett ganska jobbigt problem, och man fasar för natten. Kände mig så uppåt och mådde ganska så jättebra ett tag, men nu är sinnet på väg ner igen. Det måste bero på sömnen.

Orkar inte så mycket mer.

onsdag 26 december 2007

Julen 2007 i blandade bilder














tisdag 25 december 2007

Georg Jensen

Av Roger fick jag en visitkortsklämma/kredikortshållare designad av Georg Jensen, en ljusbrun skinnförvaring (eller vad det heter) till block, penna och diverse papper. Fick även en fin svart bok som jag önskat för att kunna skriva ner alla mina egna inredningsideér plus andra som man hör om/läser om eller bara tycker är bra. Bra saker till kursen med andra ord. Min käre man är helt inställd på att jag kommer att bli en riktig buisnesswoman.

(Och jag som bara vill sova..... men är säker på att när jag väl börjat på kursen så kommer min stackars familj och min vänner inte höra om annat. Har glömt att skriva att en av lärarna är en f.d medarbetare på sköna hem!)

Byter färger

och utseende på bloggen. Är trött på julen. Är trött. Vill sova. Har tappat orken. Är trött på att vårat hem alltid har ngt projekt på gång, längtar till när vi "bara" har det vanliga vardagliga som tvätt och plocka i och ur diskmaskinen som kvällssysslor. Att kunna sitta och leka med sina barn utan att känna att det alltid är ngt som skall fixas, röjas osv.

Är säker på att det är sömnbristen som talar. Men denna jul har jag inte haft några speciella julkänslor. Konstigt. Med de finaste flickebarnen som finns så borde inte det vara svårt. Men det är det.

Dags att försöka sova några timmar innan Ellen är hungrig igen. Ser dock framemot imorgon när vi skall ha jullunch-mys med bästis plus dotter, och syrran med familj.

Och så blir det det vanliga nyårstraditionen med ovanstående personer. I år har vi förrätten. Vi funderar och funderar. Det blir gott! ;)

Kram!

Vår sömntjuv



som äter minst tre gånger per natt. Snart vet jag inte vad jag gör. Att jag har orkat den här hösten/vintern är ett under. Men guuuu va´go hon är.

Julklappslek



Katt-tofflor, bakmått, bilbana och tusen saker till i julklapp. Alldeles för mycket. Begränsning av antalet julklappar nästa år!!!!! Det var lite för mycket för de stackars barnen att ta in. Maja blev rädd när tomten kom och hade hög feber, så den här julen har varit jobbig för henne. Men även rolig med lek, bus och öppnandet av klappar. Tycker bilden ovan är ljuvlig. Katt-tofflor av syrran (de är egentligen hemska, men Maja älskar de, går långsamt och andäktigt och känner sig fin!!!!), bagarmössa av farmor och nappen i mun. Älskade sötis.

lördag 22 december 2007

God jul och gott nytt år önskar Maja & Ellen 2


God jul och gott nytt år önskar Maja & Ellen 1



fredag 21 december 2007

Syskonkärlek till max



Suck i mamma och pappahjärtat! Våra fina tjejer.

Och så lite bilds på Ellens konster!






Ellanbellan kan!

Vägning i måndags för vår nästan fyra och en halv månad gamla tjej resulterade i dessa fina siffror: 6225 gr, 61 cm.

Ellen har sedan flera veckor kunnat rulla från rygg till mage. Nu tar det 0.1 sekund efter att vi lagt henne på rygg som hon ligger på mage. Hon kan även dra sig bakåt, och cirkla runt. "Står" på armarna som vid armhävning och har även precis som Maja gjorde när hon var fem månader ställt sig på tå samtidigt. Hon är otroligt frustrerad och vill bara framåt. När hon väl kommer på hur man gör med benen så kommer hon att börja krypa. Det verkar som Ellen följer i Majas snabba fotspår.

Ellen pratar och gurglar, pruttar nästan med munnen. Har väldigt mycket att säga! Särskilt vissa tider då det inte behöver pratas så mycket..... På tal om nätterna så när hon börjar höras på nätterna genom sitt lilla grymtande så har hon legat på mage när jag tagit upp henne ur spjälisen. Kanske dags att sänka den snart...

Just nu ligger Ellen bland alla julklapparna på golvet som skall slås in och leker med snöre och papper. Mycket koncentrerad liten tjej. Armarna och benen går som trumpinnar på henne. Och de där knubbiga söta benen är bara så underbara. Snart dags för lite kvällsmysammning innan ersättning och sedan en film för mammsen och pappsen. Vi tänkte se på "På smällen", dricka lite glögg och njuta av våra nya (hmmmm) kivi lyktor i en härligt grön nyans. Dessa små lyktor är mitt senaste beroende inom inredning. På tal om belysning så sitter nu en kristallkrona uppe i badrummet. Ett arv efter morfar. Det blev ett mysigt ljus och ett härligt skuggspel på väggarna.

Trevlig fredag!

Skryt om Maja

Vår lilla tjej är en fröken som vill ha lite ordning på saker och ting. När hon har lekt färdigt med t.ex klossarna så skall de "plockas undan" och Maja börjar lägga tillbaka alla klossar i lådan och på med locket. Samma sak med degen "kala", plastdjuren och gubbarna, kritorna. Böckerna släpper hon där hon är eller lägger de på de andra böckerna i bokhyllan. Vi (jag!!) har "lekt in" städningen i leken så att det är en naturlig del av lekandet. Det man plockar fram ställer man tillbaka när man är färdig. Duktiga duktiga kicka! Självklart ser även Majas rum ut som ett bombnedslag ibland (ofta!), men det är väldigt skönt att det ännu så länge fungerar så här.

Och så var det det här med talet. Hon är en fenomenal tjej på att prata och sätta ihop meningar. Sjunger flera rader på många barnsånger, kämpar med ordeföljd och meningar tills det nästan blir rätt. Hon kan prata i telefon och svara på frågor och berätta vad hon gör eller har gjort. Hon vill gärna "ringa till pappa" eller "Fedik" eller "morfar". Treordsmeningar som de vill att barnen skall kunna när de är tre på bvc kommer vi klara galant.

Detta är bara lite stolt skryt om vår fina tjej, alla barn är olika och kan olika saker lite snabbare än andra. Man skall inte jämföra så mycket. Vi är bara stolta föräldrar till vår fina Maja.

Maja älskar att laga mat. Helst att få vispa och göra "äggäggkröra".

Skulle kunna skriva hur mycket mysigt som helst som Maja gör, men nu är det dags för lite Ellenskryt innan vi tittar på en film!

(Maja ville för ovanlighetens skull väga sig på bvc i måndags så vi tog av kläderna - och där står världens sötaste nakenfis- och hon vägde hela 11.3 kilo!!!!)

torsdag 20 december 2007

Serenad


Dadeponken tog en stol, hämtade sin älskade allen och satte sig vid Ellen och sjöng och spelade! Kärlek!

De finaste som finns




Julegranen


Underbart härligt pysslande med inspiration från bloggvärlden! En pappkon med scrappapper och lite blingbling. Syrran och jag har haft lite terapipysslande, pratat, tillrättavisat barn och limmat och pratat.

onsdag 19 december 2007

Tack

ni som fyllt i min lilla undersökning! Tänkte det skulle vara roligt och se om det är fler än de som jag "vet" läser här. Och det var det! Nu är ju bloggen mest som en dagbok för mig, som jag dock gärna delar med mig av. Skulle såklart bli toppenglad för kommentarer av er som är "hemlisar"!!!!

Ha en toppenonsdag i solens sken!

tisdag 18 december 2007

Lek och bus

hos kusin vitamin. Tre ganska snoriga ungar, två lite smågriniga ibland och en liten glad bebis! Men mysigt! Maja och Ellen sover ute och jag surfar lite!

Julkorten är snart färdiga, några är redan skickade, men tror bannemig att det blir förtryckta nästa år. Sammanlagt har det säkert tagit fem timmar med korttillverkning, anpassning av kortstorleken, pyssel, embossing, tackkortstillverkning för dopet osv.........! Fem timmar som har varit roliga men lite för många. Men med alldeles ljuvliga bilder;)

Julklapparna är nästan färdiga, tomten har lovat att stanna till här (såklart!) och lite bakning av godis återstår. Storstädning blir det inte. I såfall efter jul.

Imorgon är det jullunch på jobbet och det skall bli så roligt att få "visa upp" mina juveler. Torsdag lunch med bästis, fredag lunch hos min nya mammakompis. Kul!

Fick schemat igår för Stylistakademin, det blir intensiva veckor i slutet av januari fram till första april! Kul, kul, kul! Ser framemot det så otroligt mycket.

Har anmält mig till viktklubben, för jag står tokstill på vågen. Kan inte tänka mig att det har att göra med allt gott som passar till kaffet..... Är i alla fall supertaggad! Tänkte smygstarta nu för att sedan dra igång på allvar den 1 januari. Nytt år. Nytt liv.

Monikas mat ikväll på fyran plus äntligen hemma julspecial får stå för kvällsundehållningen tillsammans med det sista på julkorten. Tur att vi har vanliga frimärken.

Har börjat lääääääsa igen. Ellanbellan är lite känslig för ljus, men en body över lampan gjorde att jag började läsa igår igen. Underbart!

söndag 16 december 2007

Koncentration!







Maja älskar att pyssla och dona. Huset ser ut som ett terapijobb men kommer säkert på bild någon dag! ;)

Bumbobruden









I denna lilla stol sitter lillskruttan superbra! Perfekt grötstol :) Maja får också plats och vill gärna sitta där när Ellen sitter i den! Ett toppenköp.

lördag 15 december 2007

Ja, tack tomten!



Tolixpallarna (och kaféstolarna!) är så snygga. Och jag har varit jättesnäll i år.

fredag 14 december 2007

Filmtajm

Glögg, pepparkakor, lussebullar och sovandes barn. Hade vi tänkt oss! Maja sover som en stock efter en eftermiddag med pepparkaksbak (läs: mjöl i hela köket!), lammköttbullerullande med pappa, potatisskalande och en kväll med ett otroligt kreativt pyntande på ett pepparkakshus. Det tar inga som helst stilpoäng! Men vad kul vi hade! Kristyr överallt i vitt, rosa och grönt och Maja som kan äew = själv. Lyckan i hennes leende när hon förstod att nonstopp var dodis var total!

Ellen får en flaska ersättning och vi hoppas att få se en film ostört sen. Polarexpressen kan väl passa så här i juletider! Bästis C fick en tår i ögat så vi har nu höga förväntningar! ;)

Trevlig fredagskväll!
Riktigt så här ser inte vårat pepparkakshus ut, ej heller våra pepparkakor. Men om några år så kanske vi får till lika fina exemplar som dessa från dean&deluca!

Fredagsfika















Mysfredag på Brantingscafeét. Maja fick välja fika själv, en chokladboll. Hon satt så fint i soffan och bläddrade i böcker, stod vid bordet och småhoppade lite för att det var så mysigt. Hit skulle man nästan kunna gå själv med barnen. Lite krångligt att ta sig in med vagnen, den fick plockas isär för att komma in och ut. En jättemysig förmiddag med moster! (vilken skillnad det är på den här kameran jämfört med den stora)