onsdag 30 januari 2008

Testar lite nytt

om någon har tips på hur bilden blir lite mindre stor så blir denna datornovis glad!

;)

Husläkarbesök

igår. Maja har uvi, fått penicillin, Ellen har feber som idag har gått ner. Annars rinner näsorna som bara den på oss alla. Jag är ordentligt förkyld, kommer inte ihåg sist jag var det. Är så sällan "sjuk" nuförtiden.

Maja var så duktig, men anade såklart oråd. Hon tyckte att doktorn skulle titta i Ellens öron i stället för att sticka Maja i fingret. Hon fick ett skalmanklistermärke som uppmuntran. Dock var plåstret värre än sticket! Vi var inne hos läkaren i sju minuter, men var i huset i en timme. Stress, amning, lite lek, och för små hissar. Och 40 minuters gångväg hemifrån. Är glad att det inte var snömodd igår också.

Den nya hyresvärden ringde igår och var väl inte den trevligaste person jag pratat med. Var själv glad och trevlig i telefonen så han hade inget att hämta. Hade en del direktiv, och saknade löneuppgift på mig (min lön var så låååg- ja, jag är mammaledig nu!), berättade att det inte var tal om massa renoveringar, och att de inte "ville se lila fondväggar" osv.... Vi har inte ens flyttat in. Och vill vi ha lila fondväggar (vilket vi inte vill!) så kommer vi att ha det ändå. Vi skall bo där, vi skall trivas. Man skall inte behöva tänka på nästa hyresgäst. Vi lägger in ett nytt golv som inte gör någon skada på plastmattorna som ligger där, vi tar med oss golvet när vi flyttar och vi tar självklart hjälp av proffesionell målare, så de behöver inte oroa sig. Känner mig lite orolig över att det är en kontrollerande hyresvärd. Paret vi trippelbyter med säger dock att de är trevliga så vi får lyssna på de. Hoppas bara de går med på att vi byter ut de vita tråkiga köksbänkarna!

Hos David















Davids nya fina ljusa rum. "Dade fina ruuuUm" som han själv säger med ett stolt leende. Min syster har inrett så mysigt och med lime som en "röd" tråd. Ibland behövs det inte så stora förändringar, lite nya ljusa möbler, annan möblering och framförallt plocka bort, rensa och röja.

Kurstillfälle nummer tre

handlade om flyttstyling i praktiken. Ledorden är LJUS, LUFT och RYMD. Såklart! Jag kan ju en hel del redan, och får mycket bekräftat om mina kunskaper vilket är jätteroligt, men jag lär mig mycket nytt, om små detaljer och tankesätt.

Att komma hemifrån, till denna lite lyxiga miljö gör så mycket. Att få träffa likasinnade inredningsintresserade ger så mycket. Glädje, inspiration och igenkännande.

Imorgon är det dax för ännu mer inredningsinspiration i form av mycket tips, före/efter bilder och diskussioner.

:)

måndag 28 januari 2008

Status:

39.5 grader i temp på Ellen. Maja 38.0, besvärad av uvi. Mamman något lättad , men ändå ledsen över syster som fått diagnosen endometrios idag. Life sucks.

Detta blir nog en till natt med i princip obefintlig sömn.

Sneglar mot fruktskålen, som gärna får förvandlas till gott i stora lass. Vk går sådär.

:)

söndag 27 januari 2008

Feber, tänder

och en mycket rinnande näsa på den lilla bebisen. Tand nummer två har kikat upp, och Ellen har mycket besvär. Har ont och vi märker hur det kliar på henne. Hon sover nu, men vi är mentalt inställda på en natt med mycket vak. Snuttan.


Inspirationssurfar och hittade äntligen en ny matta på ikea till barnrum. Skulle vara glad om de kom med några fler barnlampor. Plafonden formad som ett moln får gärna får gärna designas till en vägglampa.
Tänkte denna till deras sovrum. Nu orkar jag inte längre tro att det inte blir av. Får väl bli extremt besviken om det inte blir byte. Visst är mattan härlig? 133*133, så ganska stor och mysig!
Ellen vaknade till nu, så det blir nog lite gosammning.

Solig söndag!

Härligt med solen. Roger är ute på prommis med de sötaste två, jag har lite egentid. Surfar runt, dricker kaffe och gäspar stort. Vi har en liten sömnmarrodör. Tänkte nog läsa på lite om hennes ålder, men vill inte läsa för mycket böcker om vad man "skall kunna/kanske kan" i en viss ålder. Vill bara hänga med och njuta av en av våra finaste flickor som finns. Om (hoppas) eller snarare när flytten blir av så kommer nog Ellen efter ett tag få sova i deras lekrum. Hon blir nog störd av oss, precis som vi av henne.

Igår började vi lite smått att packa. Vi måste, annars kommer det att bli stressigt som bara den.

Veckan som kommer är inte så mycket inbokat, öppnis på onsdag och sedan mysa med Maja sista vecka innan dagis börjar!!!!!! Stort! Maja pratar varje dag om "Dabids dagis", "börja Dabids dagis, Maja". Hon längtar.

På tisdag kommer en av Sköna hems fd medarbetare Madeleine Gesar och håller föredrag, då skall jag vara på plats en bra stund innan vi börjar, för jag vill inte längre sitta längst bak. När jag kom till kursen första dagen så hade en del redan "paxat" sina platser..... Vuxna människor! Jag har ju båda tillfällena kommit instressande i sista stund (hhmmmm varför??!!) men tänker nog ändra på det nu. Sådeså!!!!

Dags för en påtår nymalet kaffe! Roger malde på ica, så en kaffekvarn hamnar på lilla köpa/vill ha listan. Vad som kommer att försvinna från listan är Mateus. På kort tid har en ostronskål och ett underbart fat fått flisor. Trist. Får hitta något annat fint porslin med mycket färg istället!

Trevlig söndag!

lördag 26 januari 2008

Lördag





Ellen hjälper pappa att packa, jagar sladdar (ajjabajja!), kryper omkring och skriker, pratar och är allmänt go´. Maja skall äntligen få baka/kala med hemmagjord deg. Texmex ikväll, ett glas rött och någon film. En mysig lördag!

fredag 25 januari 2008

Kurstillfälle två

gick av stapeln i går kväll. Jag bara sitter och myser på min plats! Igår gick en mäklare igenom samarbetet mäklare/stylist. Att vi som flyttstylister skall bana väg för mäklaren genom att få kunden att göra det bästa av sin villa/lägenhet. Hur man gör det är inte det svåra, det svåra är att få med de kunderna som är skeptiska, och att möta människor på ett bra sätt. Mäklaren var en mycket bra "talare", och säkert kommer jag att ha ett sammarbete med honom. Tänkte när mitt företagsnamn har godkännts och min kompis har tid, göra logga till visitkort/hemsida, och skicka brev med foto plus visitkort till så många mäklare i stan som möjligt. Det gäller att visa framfötterna.

Idag har vi varit på fika hos en mamma från föräldragruppen och deras snart tvååriga pojke och snart tvåmånadersflicka. Maja var lite blyg och lugn i början, när vi skulle gå sprang Maja omkring och var så varm i kläderna! Mysigt!

De otroligt sävliga tanterna på alla hyresbolag kan man bli galen på. Av tre hyresbolag har inte en enda kollat på våra ärenden. Nonchalant och illa. På måndag skall svåger S åka till två av ställena och pusha på. Vi vill flytta om tre veckor, och det skulle vara bra att få veta det så snart som möjligt. Vi har två små barn att ta hänsyn till, vi skall packa och städa med två små barn runt hälarna. Vi vill veta NU! Det skulle även vara mysigare för Maja att fira sin tvåårsdag i en ny lägenhet där man kan ha hunnit få undan alla/de flesta kartongerna. Det löser väl sig det med.

Fick lite vårkänslor idag av ljuset och solen! Om vintern skall vara så här löjlig kan det få bli vår nu!

Trevlig fredag!

onsdag 23 januari 2008

Första tanden!

Hur kunde jag glömma något så viktigt!!!!!!!!!!!!!!!!! Vänster i underkäken. Små söta refflor!!!!!!

:)

Stylistakademin del 1

Åkte hemifrån igår med andan i halsen, kom fram några minuter i sex (!!!) och fick ett glas cider i handen, ställde mig i ett hörn med andra förväntansfulla och fick nog ner pulsen till slut. Det skålades, alla hälsades välkomna och Stylistakademin invigdes under lite påmpa! Det är så spännande, jag har stora förväntingar på kursen. Vi skulle presentera oss, och sådant kan vara lite jobbigt att stå framme vid "vita tavlan", så jag sa att jag gärna gjorde det först! Och det gick jättebra. Efter presentation av alla elever, lärare och inte minst Birgitta Kulling själv (som har gått utbildning på utbildning; sjuksköterska, distriktssköterska, flygvärdinna, samtalscoach...) så gick vi igenom kursplanen, fick litteratur, fikade med kex oxt och annat gott, och bara hade det så bra!
Tänkte inte alls på barnen, förrutom när det kändes att Ellen inte ätit på ett par timmar :)

Artikeln skickades runt och jag fick lite extra uppmärksamhet. Kul faktiskt. Är inte sådan i vanliga fall, men inom detta känner jag mig hemma, det känns så rätt, så jag tar gärna emot lite extra. En av lärarna Madeleine Gesar som jobbat på Sköna Hem i sju år kände igen mig. Det var kul! Vi kom fram till att det var på en klädbutik här i stan, Tabasco som jag ofta var in i förr i tiden, som hon jobbat på. Att hon känner igen mig är positivt, alla kontakter man kan få på olika sätt är bara bra. För detta tänker jag satsa på!

Meddelåldern är nog närmare 40. De yngsta 20 den äldsta 58 (?). Från alla möjliga arbetsområden, vård, dagmamma, vd, egna företagare, ekonomi, osv. Två personer kände jag igen som jobbat extra på min vanliga arbetsplats! Världen är liten.

Vi fick några böcker igår plus några tips på vad vi själva skall/kan köpa. Vi fick "Rensa i röran med feng shui" av Karen Kingston, och "Att växa genom möten" av Kay Pollack. Stylistakademins motto/"undertext" är "Med känsla för människor och miljö". Det är ju det det handlar om, att ha känsla för människor, som kanske har gått igenom något sorgligt eller glädjande och därför skall flytta. Att kunna vara lyhörd och känna av. Att ha en känsla för miljön på ett respektingivande och lugnt sätt. Inte klampa in och ta över. Jag har ju alltid jobbat med människor och omsorg, så känsla för människor har jag. Plus mitt genuina intresse för inredning, design och skapande gör att detta är som gjort för mig! Jag är bra! Måste släppa självkritiken, vara stolt över mina kunskaper. Jag blev ju faktiskt utvald bland 20 personer.

SEr fram emot torsdagens kurstillfälle. Nu har de små hjärtegrynen vaknat. Jag är mamma också!

måndag 21 januari 2008

Maja har fått dagisplats!

Idag ringde "placeringstanten" som vi har haft en del telefonkontakt med, och meddelade oss att Maja skall börja på Ringarens förskola den 4 februari. På Davids avdelning Mumin! Det kan inte bli bättre.
Vilken enorm trygghet för lilla Maja (som känns som en pyttetjej nu) att ha världens finaste kusin som kommer att ta hand om henne, och tillrättavisa!

Hoppas att Maja klarar av alla nya förändringar i och med flytten (om allt okejas...), men hon är en sådan trygg tjej i sig själv, och med den tryggheten i bagaget plus David på plats så kommer det nog att gå bra.

Dags för virknålen igen. Alster nummer sju på gång.

söndag 20 januari 2008

Ellen & David



Lite söndagsmys lillkusin och storkusin emellan!

Maja







Ellen







lördag 19 januari 2008

Ikea, köttbullar

och en pratandes bebis!
En ganska så vanlig men otroligt mysig lördag! Vi har valt fåtöljer till vår vuxenhörna i nya lägenheten (som jag ännu inte vågar tro skall bli vår förräns alla papper är okejade.....). En vit Jennylund har jag valt (vi köper nog bruna klädslar på bemz), och R skall nog ha en snygg lite kubformad i svart skinn med stålben. Det behöver inte alltid vara så matchat och så är det snyggt med olika stilar som ändå binds ihop med andra saker som har samma eller liknande stil. Ni får se vad jag menar!

Hittade ett underbart litet kaffebjudningsset till Maja som älskar att bjuda på "kaffete". Tänkte att setet tillsammans med mina muffinsar/bakelser/kakor som jag virkar skall bli tvåårspresent. Plus en liten röd trehjuling såklart.

Ellen pratar en hel del, bababababadadadadad, pruttar med munnen och fräser så det flyger spott. Hon testar sin röst hela tiden. Underbart att höra. Maja har börjat lägga till ett "kanske" lite då och då. "Kanske" klänning till trollet, "kanske" filt...osv. Urgulligt!

Nu sover våra bedårande underbara flickor som har så roligt tillsammans, vi njuter av husets vita ("Rolling"), och skall titta på prison break och "Tatuerad torso". En tv-kväll med andra ord. Rätt skönt.

Fick Elle mat och vin i veckan (eller vad det förra veckan?). Såg ett underbart muffinsträd eller muffelträd kanske jag skall skriva. Men 500 pix är lite väl mycket..... Blev dock väldigt sugen på att beställa massor av härligt strössel i alla möjliga färger och former. Kika in på www.kakburken.se och shoppa loss! Eller om någon av mina goa vänner (tänker på Hihhi) vill beställa något med mig?!

Trevlig lördag!

(Hämtade mina nya två par brills igår. Det känns bättre för ögonen, men på högerglasen på ett par var det massor av repor..... så jag får gå in på måndag. Lite trist. Inte gratis liksom... Men de är snygga!)

fredag 18 januari 2008

Idag kommer

Uppsalatidningen med reportaget! Har tjuvkollat på nätet och det såg helt ok ut. Reportern har fått ner det jag sagt på ett mycket bra sätt. Nöjd!

Annars är det bra jävla tufft nu. Sova. Vad är det?

onsdag 16 januari 2008

Öppnis

Öppna förskolan idag! Bus, lek och sång. Och så var våra nya lekkompisar där. Maja blev jätteglad, och lekte då och då tillsammans med Paula som är tio månader äldre. Maja leker gärna sin lek, hakar ibland på storbarnens lek. Hon är så söt när hon filurar runt, alltid med en plan. Vi var bara fyra föräldrar där, så det var en mycket lugn och skön dag. Ellen hasade runt lite på golvet och tittade med stora ögon på oss vuxna när vi sjöng och gjorde rörelser.

Imorrn skall vi gå till Biotopia (biologiska museet) och sedan bjuder vi på lunch härhemma med Paula, Nelly mamma Maria, kusin David och syster. Mysigt! Maja pratar ofta om Palanellyflickan!

Kaffe inspirationssurfning och snart virkenålen! Muffins nr tre och fyra är på gång nu.

Två trötta barn sover nog ett tag till.

Det här är inlägg nummer 502 på den här bloggen! Inte illa!

tisdag 15 januari 2008

Vikt och virka

Fina, underbara mulliga Ellanbellan vägdes igår! 7115 gr, 63.5 cm. Kort och tjock! Och extremt matglad! Hon är hungrig, det är därför hon sover så dåligt på nätterna, så nu lassas det in mat, gröt, frukt och välling. Ammning blir ngt mellis, lite mys och ibland på natten. Har vant mig vid tanken nu. Att jag inte är så "viktig" i matsammanhang längre..

Kan tillägga att vikten Ellen har nu vid fem månader hade Maja vid åtta månader!!!!!!! ;)

Har fått en ny last! Virkning. Virkar muffinsar till Maja så det står härliga till! Vill inte ha så mycket plastiga leksaker och vad är väl mysigare än att göra sina egna? Små ej perfekta virkade godsaker till Maja på tvåvårsdagen. Har som vanligt en hel del idéer med detta virkande! Lägger ut bilder när det har blivit ett gäng härliga cupcakes.

Nu kallar virknålen!

lördag 12 januari 2008

Rensat, kastat, rensat, kastat och slängt lite till!

När inga (underbara) barn springer/krypar/krälar/hänger i byxorna så är man effektiv, med stort E! Vi har nog rensat bort 1/4 del av förrådet om inte mer. Härligt och otroligt befriande. Kommer såklart att gå igenom ännu mer efter flytten, men nu är det i princip flyttbart. Skönt! Tack för hjälp till "Fammo" och "Dabid" + mamma och pappa.

Hämtmiddag med klanen, grekiskt, retsina och mys. Nu är alla killar = papporna plus D och guddotters pappa E hemma hos syrran och spelar dataspel!!!! Syrran och jag myser med vin och (hmmmm) godis. De söta tjejerna sover gott efter att vi har haft disco. Ellen, Maja och David shakade loss till bla "voyage"med Kate Ryan (visst är det rätt bästis?), eller "maja, maja" som Maja tycker att det låter som! Blir allt lite sugen att gå ut och dansa lite..... ;)

Syster A skall sova här för hemma har de en ganska så mammig och nattstrulig pojke så nu skall det förhoppningsvis brytas med mamma på bortaplan! Vi har det tokmysigt! Lite pyjamasparty med mysisar och tv!

Ellen äter så mycket mat nu. Och det är med delade känslor. Den lilla bebben blev så stor. Jag vill att hon skall vara mer beroende av mig (ammning) än hon är. Ibland är hon inte ett dugg intreserad av att amma. Det är jobbigt..... Ammar inte ens 50% av hennes matintag. Vet att det är lite egoistiskt, men det är väl/nog/kanske (?!!!) sista bebisen och det är ju så mysigt att amma......... Men att se hennes nöjda min när maten kommer på bordet är underbar! Allt har sin tid......

Trevlig lördag! Hoppas på någon bra film, och sova-hela-natten-barn!!! ;)

Förrådsröjning

och Maja leker med farmor och Ellen skall vara hos moster, svåger och David.

Och så undrar jag när när NÄR vi skall få sova? EN natt har vi fått sova sedan Ellen föddes för fem månader sedan. Är så TRÖTT..........

fredag 11 januari 2008

Ellen har slagit Maja med fem dagar!

För Ellen kan nämligen dra sig framåt! Maja var fem månader och en vecka, Ellen är idag fem månader och två dagar!

Det är våra snabba barn det! Roligt att Ellen följer i Majas snabba spår!

;) Stolta föräldrar är vi!

torsdag 10 januari 2008

Lek och thai

Urmysig lekdag för Maja och Ellen, och gott och trevligt lunchsällskap hos min nya (nya och nya) mammakompis och hennes två döttrar. Maja har varit i himmelriket med alla nya leksaker; mikro, strykjärn, riktig dockvagn, och tusen andra saker som hon ej har hemma. Ellen har provat gåstol för första gången och jag har blivit bjuden på en otroligt god thaisoppa med kyckling, limeblad, citrongräs och annat gott.
En trevlig dag med massor av mysiga tjejer!
När vi skulle gå hem var det rena besvikelsen för Maja. Hon ville vara kvar, hon ville också åka ståbräda (som vi inte har) osv. Hon somnade inom fem minuter efter att jag lagt henne ner i vagnen.
I skrivande stund sover båda, jag tar en kopp kaffe och är glad att jag äntligen fått iväg min namnansökan/registrering av mitt företag till bolagsverket. Skall bli spännande och se om mitt första namnförslag går igenom!

Inatt hoppas vi att vi får sova lite mer. Klockan 02.00 hade de här föräldrarna ännu inte fått somna. En viss knubbig, skrikig, trött, ledsen, hungrig, bökandes bebis ville inte komma till ro. Vi snittar på ungefär fem timmar sömn per natt. Och definitvt inte i sträck. Snart måste vi låna ut Ellen innan vi brakar ihop. Någon frivillig? Som är redo att offra en natt för oss?

onsdag 9 januari 2008

Kaffete, nerupp, brocciolo

Det är inte alltid så lätt. När Maja vill att vi skall ta ner något till henne, eller dra upp rullgardinen så säger hon "nerupp". När hon hör kaffepannan tjuta så är det "kaffete" som gäller! Lika bra att gardera sig så något blir rätt.

Maja har börjat att leva sig in in barnprogram. Skrattar har hon gjort länge när det är roligt, men nu har hon även blivit känslig och känner av stämmningar lätt. Idag satt hon och snyftade och ögonen var tårfyllda och underläppen darrade när det var lite "ledset" på Höjdarna. Hon såg samma avsnitt igen, och samma visa då med. Det är en av dockorna som längtar efter snö och sjunger en ganska så ledsen och lite melankolisk sång och det är jättejobbigt för Maja. Stumpan har empati.

Och återigen svämmar mammahjärtat över av kärlek!

Vår vardag i bilder





















Mys med moster, seriöst lypsylanvändande, två tjejer som skall assistera vid matlagning, mys i soffan och med pappa och ett evigt kryptränande som faktiskt idag (Ellen fem månader och en dag!) resulterade i några decimeter fram!

tisdag 8 januari 2008

:)

Hemma igen efter några mycket givande timmar. Blev mött av en glad lite äldre kvinna som tog mig i famnen på en gång och hälsade mig välkommen. Blev visad runt i de snygga lite lyxiga lokalerna. Reportern och fotografen kom (två unga trevliga tjejer) och intervjun började samtidigt som vi drack kaffe. Samtalet flöt på bra och fotografen tog kort nästan hela tiden (hjääääälp!!!), hoppas att ngt blir bra, och att de kan photshopa bort några kilon.....! ;) Fick en del frågor som jag hoppas att jag inte svarade tokigt på, det känns inte så i alla fall. Fick även en del små hintar av Birgitta Kulling om att de på hennes mäklarfirma (som hon sålde till en kollega i somras) behöver en ny flyttstylist......... På ett par dagar har det minst sagt hänt mycket. Det känns som en dröm som förhoppningsvis blir verklig. Och det är ju bara jag som kan jobba mig till det. Med vissa goda kontakter och lite gratisreklam som den här intervjun. En uppföljning av den här intervjun kommer att göras när reportern plus fotograf följer med mig när jag skall styla en lägenhet. Birgitta Kulling sa då att "vi ska hitta en riktigt bra lägenhet till dig som kan visa bra före/efter bilder". Ja tack!

Är väldigt glad nu, och till på köpet så har jag gått ner 1.6 kilo. Visserligen på två veckor, men ändå!

måndag 7 januari 2008

Och hjälp med logga

och hemsida fixad! ;)

Har tusen ideér till det med!

Nyfriserad

och plockade färgade ögonbryn. Allt detta med ett glas rött i handen, mysigt prat och lite planerande av skyltningen till skyltfönstret hos K. En mycket mysig och "pamprande" måndagskväll. Kom hem till en man som fått två barn i säng innan åtta!

Sitter nu och försöker komma på ett tredje namn som alternativ till min firma. Har ett (tycker jag!) klockrent förstahandsval, ett okej andrahandsval, men måste få till ett tredje namn. Förslag?

Ser framemot morgondagen med spänning. Det skall bli roligt att få en förhandstitt på lokalerna. Tycker alltid att det är mindre nervöst när man vet hur det skall se ut när man skall börja ngt nytt.

En superduperkram till K som alltid har en klipp/slingtid till mig!

Får hoppas att Ellanbellan vill sova länge inatt. Men jag längtar efter denna gosiga varma bebis så hon får gärna vakna innan vi lägger oss...... Och Maja bad om mer mat idag. Har aldrig hänt förrut. Tallriken var tom och hon ville ha mer! Underbart!

Lite inspirationssurfning nu!

Har fått en klipptid

så jag kan vara snygg i håret imorrn när jag skall vara med Stylistakademins vd på en intervju för Uppsalatidningen. :) :) :)
Birgitta Kulling som hon heter ringde mig idag och frågade om jag ville vara med på intervjun. Eftersom jag hade "skickat in ett sådan trevligt brev" så tyckte hon att hon ville ha med mig.
Jag blir jättesmickrad och otroligt glad. Först var jag lite tveksam, medan sekunden senare så vaknade karriärCaroline och jag insåg att det är ju faktisk lite pr, och ett försprång jäntemot de andra deltagarna på kursen! Är inte den som söker mig mot "rampljuset" , men en sådan här chans får man inte tacka nej till. Pappsen kommer hem och tar knoddarna, så jag kan slappna av helt.

Lite läskigt att vara med i tidningen. Hoppas bilderna blir bra och om de tar med ngt av det jag säger inte blir någon konstig rappakalja. Om jag inte blir så nervös och tokigheter slinker ur mig.... ;)

Ännu ett steg närmare.......!

lördag 5 januari 2008

33-årskalas för min fina man!




R fyller år idag. 33. Nästa gång jag fyller blir jag också 33. 32 känns liksom inte så mycket, men helt plötsligt känns 33 mer vuxet, men seriöst. Nästan 35. Nog om mina funderingar. Vi hade lite paketöppning i morse med ett tema på märket i paketen. Det bara blev så. Jag hade köpt en ursnygg gant-klocka som R har kikat på, och en mellanblå gant-mugg. Mannen i fråga blev mycket glad!
Fika på eftermiddagen med många gäster som fick kalasa på köpekakor och hemgjorda prinsessmuffins, eller muffel som Maja säger! De blev lite härligt romantiska i färgen och ser nästan ut som små rosor. Ett tips till spritsning är att köpa engångsspritspåsar som även innehåller olika spritsar.
Maja sover och Ellen övar på krypvarianter. Hon ligger inte på latsidan, är så frustrerad och irriterad på att hon inte kommer fram. Lilla mulliga hjärtegryn!
Kommisarie Lynley på tv ikväll. Hoppas vi orkar vara vakna till halv tolv. Vi får se.
Trevlig lördag :)

fredag 4 januari 2008

Blandat

















*bäst att hålla sig i sängen* *rund och glad* *fin storasyster* *knubbig bebis* *arg bebis* *bumbosittning* *hungrig bebis* *stressad mamma*

JAAAAAAAA

Om alla hyresvärdar godkänner bytet så flyttar vi om sex veckor!!!!!! Efter nästan precis fem år och en månad i denna underbara lägenhet! Det känns otroligt skönt att veta vilka som skall bo här efter oss. Det kunde inte ha blivit mer rätt! Man vill liksom att "rätt" personer skall få "vår" lägenhet. ;) Ni förstår nog J och S?!

Nu (nästan i alla fall) kan man planera för fullt. Köpa massor av spackel och vitfärg. Någon mysig tapet/fondtapet i tjejernas sovrum och en lite gladare i lekrummet. I vårt sovrum kanske vi har en tvärrandig, eller så blir det en fondvägg i v-rummet, eller....... si eller så. Jag vet i alla fall i mitt lilla rum (Hihihihiihihihihihihihihihihihi- mitt!!!!) skall jag måla väggarna i vitt med en fondvägg i härligt turkos eller rosa, eller både och.

I vardagsrummet skall Roger och jag köpa varsin fåtölj som skall stå vid fönstret så att vi kan sitta och mysa med domkyrkan i blickfånget. Vi har även klurat på en fusk öppen spis, en vit "amerikansk" modell, som min kompis L säljer i sin butik.

Är så glad, men vågar inte fira till 100% än, innan allt är helt klappat.

Och J, vi tar jättegärna hjälp av din muskelman! ;)

Nu skall det inspirationsurfas och slurkas kaffe!

torsdag 3 januari 2008

Lägenheten

var "grundfräsch", men alla rum hade tapeter i grönt, blått och gulterrakotta... jippi!!! Som pricken över i fanns det en snygg bård upptill. Heheheheheh!
Nya golv skulle vi lägga in överallt utom i vardagsrummet, plus vitmålat med ngn fondvägg här och där. Kan bli riktigt fin.
Just nu känns allt bara övermäktigt, är så trött så jag svimmar snart. Men om/när (?) vi får sova lite mer så kommer även det här att orkas med. Hissen såg ut att vara på gränsen för att få in vagnen, men vi mätte och det skall nog gå.

Imorgon får vi veta hur det blir. De som hade fyran skulle bara titta på tvåan (som är urfräsch) och sedan bestämma sig. Antar att det blir inflytt ngn gång i februari. Någon som har lust att hjälpa till?????!!! ;)

Gäsp och trevlig kväll!

Alldeles alena

hemma. Ätit lunch (nyttig-viktklubbar ju!), avslutat lunchen med ett äpple. Soffan hägrar. Ute i hallen står några (hmm) shoppingkassar som jag bara släppte ner. De sötaste två är hos kusinvitamin, syrran plus man leker trebarnsföräldrar.TACK!! Somnade halv tre inatt, är knappt människa...... Har köpt en bok som heter "somna själv", för nu ORKAR vi inte ha det så här längre. Ellen strular, äter, snuttar, äter och håller på nätterna igenom. Klockan två inatt åt Ellen ersättning med välling, Maja åt välling, R åt en smörgås och jag tog ett glas lättyoghurt! Klockan två på natten skall man sova, inget annat.

Ser väldigt väldigt mycket framemot lägenhetstitten idag! OM det blir byte så har vi tänkt att ha vitt golv i vårat sovrum! Vitt, ek, brunt, lite Lexington.

Drömma drömma.......

onsdag 2 januari 2008

Eller så blir det

en fyra runt hörnet. Ett trippelbyte. 96 kvm, hiss, öppet mellan kök och vardagsrum. Imorrn skall vi kika på den med svåger S (R´s systers pojkvän). R´s syster med pojkvän tar våran och paret som bor i fyran tar deras tvåa och vi får en fin fyra med utsikt mot domkyrkan!

:) :) :)

(Och självklart är den redan möblerad... i mitt huvud!)

tisdag 1 januari 2008

Kanske kanske

blir det nytt boende för oss. Har hittat en lägenhet som skulle passa oss utmärkt. Efter en del (hmm) renoverande och fixande så skulle denna fyra bli toppen. Tyvärr ingen hiss, tyvärr ingen härlig utsikt som vi har nu. Men en planlösning som gör det möjligt att slå ut en del av en vägg för att få kök/vardagsrum i ett. En dröm.....

Vi får se vad som händer i veckan! Vi tänker endast på denna lägenhet nu, planerar kök, inredning, färg och tapeter. Så gör vi jämt när vi hittar ngt som känns bra. Även om det är hyres eller köpes. Blir det inte just den lägenheten/radhuset vi just då drömmer om så brukar vi släppa det och gå vidare. Har gjort lite research idag genom en promenad till området, gått in i trapphuset och kikat lite och känt efter. Skulle vi kunna bo här? Ett område som jag alltid tyckt varit så trist, (trots att jag alltid gillat mormor E´s lägenhet som ligger några gator bort!) har nu visat att trots en grå spiksnöande kall dag som denna kunnat locka två "mitt i stan bor" att kanske kunna flytta! Lägenheten känns absolut bo-vänlig. Och gården plus de intilligande gårdarna har massor av fina lekplatser och närhet till grönytor. 20 minuter ner till stan istället för fem.

På hemnet finns Molngatan 13 i uppsala. Kika gärna!

Nyårsafton


























Nyårsafton med knytismiddag för femte året i rad! En mycket mysig tradition som aldrig kommer att brytas! I år hade vi förrätten, och vi serverade en mycket delikat hummer med vitlöks och persiljesmör med riven cheddar och en fin champagne, Bollinger. Plus ett vitt bröd som Maja och jag bakade på fm. Till varmrätt serverade syrran plus man lamminnerfilé (ytter?) med duchesse, rödvinsås med timjan och en chevrégratinerad rödbeta med honungs/balsamicoringel. Amarone till det. Så otroligt gott, riktig njutning. Till dessert hade Cissi gjort vanilj och kardemummapannacotta med björnbärssylt och riven odense choklad. Xanté till det. Mums, mums mums! En helt perfekt middag, den godaste middagen 2007! Tack fina vänner för en mycket lyckad afton, med god mat och supersnälla barn som somnade vid 22 och sov ostörda genom alla raketer!