lördag 29 mars 2008

Mycket fest nu!

I torsdags var vi på en otroligt trevlig och rolig och god diputationsmiddag! Grattis Jörgen!!!! Det var första gången som Roger och jag gjorde något tillsammans, utan barn på väldigt väldigt länge....här pratar vi minst ett år...... Det var bordsplacering och vi hade jätteroligt.

Ikväll skall svåger F ha lite firande, och det skall också bli roligt. Ellen och Maja har farfar och Inger härhemma. Mysigt!

På tisdag är det fin middag med diplomutdelning från Stylistakademin, så det blir fest i dagarna tre!

Nu blir det Blossomgympa och sedan skall jag baka foccacia till kvällens firande.

fredag 28 mars 2008

Budget och lyx


Älskar iittala lyktor (har väldigt många, på gränsen till "hej, jag heter Caroline och jag är iittalalykt-beroende....) och har de överallt. I köket, i vardagsrummet, på gästtoan, vid tv´n plus en del som inte står framme.. Hittade dessa underbara värmeljushållarna på hemtex rea idag, halva priset betalade jag, så en lykta gick på mindre än en tia! Att blanda olika former gör att det blir lite mer liv, lite mer spännande. Och visst är färgerna härliga tillsammans? Matchar kudden till höger som jag (hmmm) köpte igår på village.

torsdag 27 mars 2008

Blossom och jag!

Har precis satt mig ner med en fullkornspaj med grillade grönsaker, Ellen sover och jag känner mig nöjd efter ett träningspass. Japp. Tränat. Jag!!!! Det var länge sedan. Mycket välbehövligt för kropp och själ. Ett baspass på ca 35 minuter. Har inte mycket styrka kvar i kroppen, men nu skall den byggas upp. Kände lite lite av ischiasnerven som har spökat sedan Ellens födelse, men den mår nog bra av träning.

Solen skiner från en blå himmel. Efter Ellens lunch blir det nog en sväng ner på stan. Hemtex har rea ( nähä!!!) och jag vill ha ett nytt överkast till vårat sovrum. Har tänkt mig något åt rosa/beige. Snart kommer den bruna sängkappan som förhoppningsvis matchar sängstommen. Det kanske låter mörkt med brunt på både stommen och sängkappan, men eftersom väggarna skall bli vita och likaså golvet så blir det en snygg kontrast.

onsdag 26 mars 2008

"Jag har inte gjort nåt"


Vår lilla lilla gostumpa! Tokigare än tokigast! (Stök, stök och stök i rummet.... Ellen har inte lärt sig att städa än!)

Känner ett

lugn över att tentan är över. Det kändes bra i går när jag lämnade in mina papper. Ser nu fram emot middagen med diplomutdelning på tisdag. Sedan är det dags för nästa kurs i maj!!!!!! Och ett inspirationsseminarium för de som vill starta eget.

Innan kurs nummer två skall jag vila, på riktigt, få luft, sol (förhoppningsvis) och ny ork till att vara mamma åt de fantastiska två. Är sjukskriven på 25% fram till 13 april. Tyvärr känner jag en stress över R´s jobb, då han har en kollega som "undrar vilka tider han skall jobba" osv....... Inte mycket till avslappning då för mig. Har faktiskt insett att jag är viktig. Jag har ett ansvar, att må bra och vara en bra förälder. Mår jag inte bra kan jag inte vara det. Samtidigt som jag känner dåligt samvete över att jag mår som jag gör. Lite som att jag borde bita ihop. Men det är inte så lätt när en sorts panik väller över mig ibland. Att kunna åka i väg på kurs, sminkad och snyggt klädd har gått bra, men det är inte många av kursdagarna som jag inte har gråtit och varit mycket nere innan. Blir inte klok på mig själv.

Syrran och jag åkte på en tur runt halva stan idag (jag bara älskar vår stora fina lättkörda amerikanare) för att hämta läkarintyg och åka till röda korsets loppis. Fyndade lite! Två speglar, två mysiga koppar (gamla höganäs) som påminner mig om min mysiga moster i skåne, en glasflaska/skål (?) med glaslock, leksak till Ellen och en lampfot. Letar efter en skänk/sideboard i gammal modell till vardagsrummet. Har precis börjat inse hur härligt det är att gå på loppis, hur bra det känns miljömässigt att köpa second hand, och härligt att få fynda. :)

Våra underbara tjejer sover sedan sju. Vi sitter i soffan med varsin gobit och en flaska välling, sedan lägger en av oss Ellen som i princip sover och Maja har börjat vilja gå (!) till sitt sovrum. Sedan sover de! Snart dags för storsäng till Maja.

Imorgon är det disputationsfest för en kompis, svåger F fyller år imorrn, och har kalas på lördag. Roliga saker att se framemot. Och vi sover rätt ok nu. Stumpan vaknar max två ggr/natt!

tisdag 25 mars 2008

En gosetetra



eller något åt det hållet. Maja och jag sylade (sydde) tillsammans i söndags, och då blev det en gosetetra som syrran spontant sa idag när hon såg den! En sådan där toppensnutte att suga på, tänk vilka goda hörn den har. Den är fylld med vadd och ris, så det är tyvärr inte tvättbar. Får hoppa över riset till nästa. Är sugen på att försöka mig på bokstäver och andra figurer i tredimensionellt. Borde sitta och plugga till provet ikväll, men har ingen lust. Kan ju allt redan ju!!! ;) ;) Skämtåsido så är det inte så lätt att plugga på, det är mycket som är så självklart. Men skall ta och sätta mig i min fåtölj och skumma igenom böckerna och alla anteckningar. Eller inspirationssurfa lite till......

söndag 23 mars 2008

Puss i påsk!


Våra fina underbara påskkärringar vill önska alla som läser bloggen en glad påsk!

tisdag 18 mars 2008

Om man tittar bort

i cirka trettio sekunder så kan man få se vad som helst när man tittar igen. Tex en Ellen ståendes på bobbycaren på väg upp på bordet...... Japp, det är sant!

Tokungen!

Grönt är skönt


Myrten med växtkraft. Blomman i bakgrunden har antingen blivit dopad eller så trivs den väldigt bra. Den växer så det knakar (skall man klippa?) och är en toppen växt i vårat sovrum. Symboliserar våren för mig, kraft att växa och hopp. Ute snöar det, men helst av allt vill jag bara ha vår. Ljus, sol, värme. Nya rosa ballerinaskor, ljusa jeans, färgglada toppar, slingor i håret, kaffe på balkongen, gunga och gräva i parken, skapa, må bra och leva ett så stressfritt vardagsliv som möjligt. Busa utomhus, ta ut trehjulingen till Maja, sätta Ellen i sandlådan för att se hennes glädje, åka ut till torpet och skapa, använda händerna, gräva. Måla om hemma (vitt, vitt, vitt) och försöka få saker och ting färdiga.

Eller så tar vi en sak i taget och försöker att inte stressa trots det "ofärdiga" hemmet.

Ellen!

En smula lång, en smula suddig, men helt klart sevärd! (Ingen kom till skada...!)

måndag 17 mars 2008

En bloggdag

Ikväll skall jag som sagt på en fotografering, en "efter" fotografering. Det skall bli intressant att se hur de har tolkat min förändringslista. Imorgon kväll är det kurs med redovisning, och jag känner mig beredd sånär som på att jag inte hunnit skriva ut och kopiera 25 ex. av min redovisning till mina kursare och lärare. Men det löser sig! På onsdag skall jag på en sminkkonsultation, Mary Kay. Är inte så intresserad av sminket, men en bra rengöring plus en bra mascara står på min önskelista. Mysigt att ta en tvåminuterspromenad till gamla polishuset och träffa den gulliga Mary Kay konsulten., bli lite sminkad, kanske få en kopp kaffe och lite bra tips!

Måste få klart min f-skattsedel så jag kan ta betalt om någon vill anlita mig. Hela kursen kommer att vara med i uppsalatidningen (jag för tredje gången) när kursen är slut, med bild, namn och telefonnr. Gratisreklam igen. Tänker dock starta upp sakta, och har många många ideér, men först och främst vill jag vara mammaledig. Det är ju min firma, så då bestämmer jag i vilken takt jag vill börja. Är ju självklart medveten om att jag inte kan tacka nej så här i början, men kommer inte att göra någon marknadsföring ännu.

Känner mig extremt trött, vilar lite för lite. Hur lätt är det att vila när man hör de små juvelerna utanför sovrummsdörren? Började i alla fall att läsa lite igår, Cecelia Ahern "Ps, jag älskar dig", har hört att den är en feelgood bok.

Med dessa kort




vill Maja och Ellen önska farmor, Sigge, faster Jecka och Defan trevlig resa till Thailand! Sola lugnt och shoppa lugnt J!!!!!

Kaffe tack!



Maja´s födelsedags muffel, tårtor och gagua. Vår lilla fröken pratar i princip rent (förrutom r och några v och d som byter plats) men dammsugare kan hon inte/vill inte säga! Så här blev de små bakverken. Maja blev jätteglad och fikar ofta med de. De är inte perfekta, men de är gjorda med kärlek ;)

En liten tjuvkik



på min lilla oas.

söndag 16 mars 2008

Rätt låt vann!

Charlotte Perelli är så otroligt proffsig och gjorde ett snyggt framträdande, men varför varför måste hon banta ner sig till ett skelett? Det ser inte hälsosamt ut, eller snyggt. Nåja, duktig är hon i alla fall.

Har fått så fin respons från mina stylinguppdrag så det är inte klokt. Blir så glad och lite stolt över mig själv. Imorgon kväll skall jag fota några efter bilder till redovisningen på tisdag.

Roger har gått ut med barnen, och jag röjer och packar upp lådor (jovisst har vi en del kvar...) och skall vila lite. Klockan sex går vi upp i den här familjen, oavsett om man fått sova på natten eller ej..... Idag blir en "lugn" dag hemma (städa, packa upp, och fixa lite allmänt) med mys och bara vara.

Imorgon skall syster och jag komma igång med ett nyttigare liv. Promenader efter dagislämning istället för kaffe hemma på en gång. Nyttigare och mer regelbundna måltider/mellanmål och mycket vatten. Har vi hört det förr?!

fredag 14 mars 2008

Tjejmiddag

Sova borta
Vin
Sova
Sova
God mat
Sova
Skratt
Sova!

I annan ordning än ovan dock!

torsdag 13 mars 2008

Tydligen är det påsk nästa vecka!



Tiden går så fort! Den här påskharen från greengate är en liten söt inspirationskälla till att sy egna. Men det hinns inte i år. Maja och Ellen får varsit litet påskägg från åhléns som årets påskprydnad.

Arbetet med mitt lilla rum pågår för fullt. Det blir så bra. Det kommer att finnas boxar, askar och lådor, korgar, fina påsar och andra fina förvaringar med tyger, papper, band, stämplar och allt annat man behöver för att pyssla, jobba och mysa! Kommer att rensa bland alla mina saker för att få det överskådligt och lättåtkomligt. Härligt!

Förresten, någon som vet om det finns barnflickor som jobbar natt? Ellen...............

Funderar och funderar

över om jag skall gå en till kurs! Och jag tror faktiskt det. Den innhåller så mycket bra för mig och min firma så det är nog ett måste.
Kursens innehåll:
* Trädgård i allmänhet, trädgårdens ansikte, lätt beskärningsteknik, verktyg-redskap
* Entré, alltan och balkong, färg och form, växter, dekorationsmaterial
* Kamerademo, kamerateknik , belysning
* Hur fixar jag själv mina reklam och visningsunderlag utan att ta dyr hjälp från reklambyrå?
* Funbo planstkola ; installationer tänk entre´, altan och balkong, diplomutdelning
* Träff hemma hos läraren.

Visst skall jag gå den? ;)

tisdag 11 mars 2008

Mina fina tjejer!

måndag 10 mars 2008

50%

sjuksriven till och med 25 mars. I drygt två veckor skall jag bara göra det som är viktigt för mig. Inget annat. Sova, vila och försöka försöka, måste försöka stressa ner. R kommer att jobba halvdagar. Det känns jätteskönt. Jag har en toppenläkare.

Har kursen imorrn, redovisning av stylingarna med handledare. Det skall bli kul. På torsdag skall det tas kort på kursen plus att en donna från Mary Kay kommer och föreläser om kvinnligt företagande och om oss själva som våra egna reklampelare ...typ. Vi skulle även få personliga tips. Jippi!!!! Eller inte. Jag känner mig så mycket på topp nu....

Imorgon skall jag maila mina förslag/åtgärdslistor till mina lägenhetsinnehavare, då kan jag bocka av det på listan. Det har tagit många timmar. Hur roligt det än har varit och är med kursen så skall det bli jätteskönt när den är över. Faktiskt. Min firma skall få sakta växa fram, känner ingen stress. "Starka träd växer långsamt" eller något åt det hållet sa Birgitta Kulling till mig. Det lyssnar jag på.

Dags att försöka sova lite nu.

Stressad till tusen,

ledsen ofta. Ingen ork att leka eller busa, känner mig en smula tom. Då är det dags att släppa en del. Det blir inga stylingar utöver de som hör till kursen. Jag varken orkar eller hinner. Måste tänka på mig själv, inte andra. JAG skall må bra i MIN familj. Då kan jag inte lägga ner energi på andra. När jag engarerar mig vill jag göra det ordentligt, och då kan det inte göras snabbt. Tyvärr.

Har fått en tid hos vår husläkare idag. Han är bra.

Energin jag hade lite av förra veckan är som bortblåst. Jag vill sova. Läsa. Dricka kaffe. Surfa. Jag måste dock jobba med mina stylingar. Har skjutit upp de och min egen deadline för en av de (den "värsta") är idag. Inte halvklar. Diciplin hitåt tack.

söndag 9 mars 2008

Har precis svalt

den sista tuggan av den goda lunchlaxen. Filéer med cremebonjour dijon, honung och dragon. Fullkornspasta och Maja´s goda bönsallad, denna gång med majs, blandade bönor och kidney. Inte trodde man i sin vildaste fantasi när man var liten och rös av bönorna i skolans chili con carne att man skulle älska bönor så här!? Maja är en hejjare på att blanda, krydda och få till goda dressingar. Hon kryddar mycket, och det blir super!

Lunchen ger mig den energi jag behöver för att ta ut allt från klädkammaren. Nu skall arbetsrummet/mitt krypin/min lilla oas byggas och planeras. R och Maja har åkt till byggmax och ikea, Ellen sover så nu kör vi!!!!!!!!!!!!!

;)

fredag 7 mars 2008

Just nu står

det en brun skinnfåtölj, Karlstad och en vit Jennylund i vardagsrummet. I min vita fåtölj ligger en brun pläd och en blommig kudde jag sytt idag och som jag är oförskämt nöjd över! Sydde nämeligen utan nålar, ja utan knappnålar. Och andra gången i mitt liv jag syr i en dragkedja! Go jag! I R´s bruna fåtölj ligger en vaniljvit pläd lite nonchalant slängt över armstödet. Töntigt va?! :) Men ursnyggt. Vi har nog jordens mysigaste vardagsrum just nu, om man bortser från de mönstrade tapeterna och bårderna. Det är i alla fall en varm färg. Och inte blått. En dröm jag har haft är att kunna ha som små öar i ett rum, utan att det ser ihopträngt ut.

Det kommer nog en bild, men nu är det dags för att njuta av den barnfria kvällen för våra pärlor sover och ett gott vitt väntar.

Trevlig fredag!

Alltså, ibland

måste bara jag ockå få klaga av mig lite allmänt. Om bloggar. Om bloggar med vit, romantisk inredning. Om bloggar där innehavaren vill göra sig så intressant att (varför läser jag dessa?????!) vi läsare "skall få se vad jag har shoppat/pysslat/skapat/bakat imorrn"!!!! Men guuuuuud. Vilka tror de att de är. Jag pekar inte ut ngn speciell, men tycker att man nog borde komma ner på jorden en smula. Min blogg är ju en dagbok för mig, som jag gärna delar med mig av, visst är det roligt om många vill läsa, men det är inte mitt främsta skäl. Och så undrar jag om de stackars karlarna i dessa hem verkligen klarar av att sova bland rysch pysch, volanger, shabby chick (spyyyyr på det ordet), änglar, spets och allmänt bjäfs? En viss del romantik, vitt och spets har vi i torpet, men det är där stilen passar in. Lite.

Guuuud så skönt det är att ösa ur sig. Heheheheheheheheheh! Brukar inte klaga på andra, men jag spyr snart på alla dessa hem som finns i tidningar, tv och på bloggar!Det ser ju precis lika dant ut hos de alla. Zinkkrukor, greengate, house doctor osv...... Tack och lov så finns det många härliga bloggar som visar personlig, färgstark och rolig inredning. Riktiga inspirationskällor.

Idag blir det en tripp till ikea för att inhandla varsin fåtölj till mig och R! Satt i vardagsrummet i förmiddags med en kopp kaffe och tittade på efter tio. Tina Leijonberg var med, och pratade om sin lille son som var sjuk i magen och fick tas bort. Hon var så bra på att uttrycka sig och så snygg! På tal om efter tio så börjar vårat vardagsrum bli lika mysigt som studion i efter tio. Mysfaktor på hög nivå! En vägg är full med böcker fån golv till tak. Rikedom!

Skall väl ta en liten vv-låda nu. När amningen är avslutad skall jag rivstarta någon vecka med nutrillett. Behöver se resultat snabbt för att komma igång. Som det är nu kan man undra hur det skall gå. Ja, ja, allt har sin tid.

torsdag 6 mars 2008

Fullt upp!



Mycket att göra, pyssel med lägenheten. Och det blir så bra. Bloggen hamnar tyvärr inte så högt upp på prioriteringslistan, men jag kommer att försöka lägga in någon bild lite då och då. Vår lägenhet har ett underbart ljus, och jag blir så sugen på att fotografera massor! Bilden ovan visar två fina sytrars sammarbete! På återseende!