söndag 25 maj 2008

Icke att förglömma!

Den minsta av våra juveler kan numera gå! Som mest har denna fantastiska lilla varelse tagit 15 steg! Med små små fötter! Hon är så söt så det inte är klokt. Jag tror inte att det finns någon som inte charmas av hennes söta leende som har berikats med två tänder till. Eller med små små taggar för att vara exakt, i överkäken. Men inte de två framtänderna, nej våran tjej är inte som andra utan hennes tredje och fjärde tand är tänderna ett snäpp utanför framtänderna. Hon kommer att se ut som en liten varulv. Och det är hon ibland, hon har nämeligen börjat att bitas så smått...... Och tittar på oss föräldrar, en i taget när vi säger nej, och tycker sedan att hon också skall "skälla" lite på oss. Och då är det inte lätt att vara konsekvent och inte skratta!

Skrytet fortsätter; Ellen säger "hejå" och vinkar när folk kommer och går. Hon säger nästan titta och har för sig massor av roliga ljud. Jag njuter så enormt av dagarna med henne, och med Maja med såklart.

Nu skall vi fortsätta mysa lite, kanske på balkongen som har fått trall och snart en platsbyggd soffa (alla har samma smak som oss så Väderö från ikea är tokslut överallt!), ett segel och massor av fina kuddar och textilier i glada färger!

Mors dag

för tredje gången för mig!
Fick sovmorgon och ett stort fång rosor i morse (hmm förmiddags!) och en present som ligger kvar på makens jobb!

Jag är så glad för blommorna och tycker inte att man behöver "överdriva" med massor av dyra presenter. Men visst ser jag fram emot att få ett litet paket imorrn! ;)

(Det får gärna vara två stycken av alla hundra tolixstolar i grönt som står på uteserveringen på Katalin i mitt morsdagspaket...... gick förbi och suktade idag. Satt i fredags och åt lunch på en urmysig innergård medans juvelerna sov länge och suktade efter tolixpallar som stod på en annan serverings mysiga terass........!!)

Festbilder!






Något innaktuella bilder, men ändå! Vi hade så otroligt trevligt och roligt, jag lever fortfarande på hela kvällen!
I köket var det en "lounge" där vi tog fördrinken och i vardagsrumsdelen stod bordet.
Jag bjöd på fransk potatissallad, oliver, paprika-fetasallad, skinkrullar med oliver, soltrokade tomater och färskost (supergoda!) tapenade och grissini, vitlkösbröd, kycklingfilé, ölkorv plus en choklad dessert á la Nigella som var len och gooooood!
Dukningen skulle vara somrig och glad och gå i rosa/turkost/aqua. Men, eftersom jag glömde den "lilla" detaljen sevetter så var syrran snäll och plockade med sig lite sommarfärger och det blev bra trots att jag i tanken planerat annat! Som present till gästerna hade jag köpt varsin "spork" från designtorget. Kniv, gaffel och sked i ett. Smart till sommarpicknicken.
:)

torsdag 22 maj 2008

Detalj

http://www.detalj.nu/

Det är jag!

Tusen tusen tack Eddie på http://www.vajer.se/ för ditt fina jobb!

Sidan som kommer upp är en jättefin tillfällig sida innan hemsidan är helt färdig. Under tiden är denna toppen.

Visitkortet är klart att skickas iväg till tryckeriet! Whiiiiiii!

Fa- skattsedelansökan (!) är snart ifylld korrekt med hjälp av rara L.

Jag är taggad! Och glad, och förväntasfull. Och stolt!

Tjejmiddagen

var så mysig! Jag är supernöjd med att det blev som jag ville! Skall visa några bilder imorrn, tog dock inte så många utan upplevde festen på rätt sida av kameralinsen! Ibland känns det som att jag tittar på livet igenom linsen på kameran och det är ju inte rätt! ;)

Mina rara vänner hade gjort sig så sommarfina och hade så otroligt fina presenter med sig! Borde kanske ha fest oftare? (hihihiihhi)
Pyntet blev så bra med blommor en masse, tyg svept i taket mellan kök och vardagsrum. Toppen med öppen planlösning och roligt att kunna utnyttja de tråkiga rören på ett roligt sätt. Det gäller att se möjligheterna!

Har varit en smula trött idag, men det är det värt!

Tusen tack fina tjejer för att festen blev så lyckad!

måndag 19 maj 2008

Kvällstankar

Tack ni rara som peppade och gav mig era tankar om min firma, dagis, osv!

Kloka ord som jag tar till mig, och självklart så skall man göra det som passar respektive familj bäst!

Vad som passar oss bäst kommer vi tids nog att klura ut, men under tiden så kommer jag att ordna allt praktiskt med min firma, såsom fa-skatt, hemsida, visitkort och inte minst en plan för hur jag skall gå tillväga. I sommar när vi kommer att ha mycket tid tillsammans hela familjen så skall jag ta en del tid till detta. Klura på tjänster, kostnader, ev uthyrning av småpiff etc. Är oerhört glad av att jag ändock har kommit en bit på väg men känner i det här läget att barnen går först. Planen för hösten kommer därför att bli lite annorlunda än vad jag tänkt.

Ellen är ju en framåt tjej precis som sin syter och har i helgen tagit fler och fler steg. Denna lilla minimänniska är bara 9 och en halv månad och går lite smått. Bedårande! Vi kommer ev söka dagis till vinter/vår -09 och då tror jag att det är dags för henne!

En central punkt i mitt liv nu är stressen, och jag tror att när jag lyckas stressa ner lite så kommer min ork och kämpaanda vara på topp igen. Precis som när jag gick kursen och bara njöt av alla nya kunskaper.

Tankar och funderingar

om vardagen, jobb och livet i stort.

Är inne i en spiral av stress. Är stressad över lägenheten som har så fula tapeter och golv. Vill ha SNYGGT hemma.

HUR skall vi göra med Ellen och dagis. Skall hon börja när hon är ett och ett halvt, eller skall hon vara hemma tills hon är två år precis som Maja (grundtanken). Vi har inte satt våra barn till världen för att det skall börja på dagis tidigt. Skall både Maja och Ellen gå 15 timmar/vecka kombinerat med att jag jobbar få pass på mitt ordinarie jobb plus jobb med firman.

HUR skall jag få TID till att organisera och få ihop allt som har med min firma att göra? Hur klarar alla andra det. Vad är det för fel på mig som inte får tummen ur? Vill ju. Men orkar jag nu? Detta är enormt privata tankar som jag bara måste få ur mig och förhoppningsvis få lite pepp och respons av er som läser.

Är jag för feg för att starta eget? Bekväm? Nej, absolut inte bekväm. Är trött på att ha lite pengar, har ju inte haft en lön på snart tre år, så visserligen är jag van med liten inkomst.

Jag ÄLSKAR ju allt som har med inredning, design, färg och form att göra och jag vet att jag kan. Varför då dessa tankar?

VAD är det för fel på mig???????????

:/

fredag 16 maj 2008

Fredag


och istället för att städa bjuder jag på ett foto till. Ellen hade häromdagen toffsar i håret. Hämt-toffsar, dvs, vi tar från de rika och ger till de fattiga, eller mer känt som gubbar som inte inser att fågelboet på huvudet borde klippas bort! Men håll med om att Ellens hämtfrisyr är något av det sötaste man sett!? Lilla fröken snabb gick fem steg idag. Moster och ellanbellan övade lite och Ellen skrattade gott och kastade sig i mosters famn och gick om och om igen. De båda såg allt lite stolta ut! Nej, nu är det dags att ta fram trasan igen, imorrn kommer några kursare för att fika (hälften har inte ens svarat...) och så blev det ingen veckostäd igår så nu skall här fejjas ;)

Vernisage och korvgrillning














Något kallt, men med en sol som då och då kikade fram under vår första riktiga "dagisfest"! Vernisage i lekhallen med barnens alster.Spindel i lera, fina teckningar och såklart saft och kukurn (popcorn). Det var jättemysigt att se all dokumentation och våra barn fanns med på många kort! Korvgrillning ute, glass till barnen och en efterrättsbuffé som hette duga. Maja och David for runt hemtama på gården och cyklade och busade. Det var en mysig tillställning och vi hade väldigt trötta barn när vi gick/cyklade hem.

tisdag 13 maj 2008

Amerikanskt inspirerat hem










Min barndomsvän L bor här med sin man och två söner. Det är faktiskt hennes barndomshem som de köpte för tre år sedan. Sakta håller de på att renovera, men med en egen butik och två vilda pojkar tar allt tid. De har en smak som kan beskrivas som amerikansk/fransk (inte den "vita" stilen) och de har ett mycket inbjudande varmt hem. Inspirationen kommer bland annat från Pottery barn, och de frossar i böcker de får hemskickade av en amerikansk släkting. Min favorit är den öppna spisen som L även säljer i sin butik. Tavlorna på svarta sidenband är också snygga!
Jag kommer säkerligen att visa fler foton från deras hem i framtiden, när fler av deras projekt är färdiga!

måndag 12 maj 2008

Paradiset










Bilderna talar för sig själva! Längtar!

fredag 9 maj 2008

Fyndfredag!


Imorrn bär det av till torpet och sova-över-premiär för i år. Sex-årskalas för fina guddottern Josefin på söndag. Myshelg med andra ord. Trött efter en natt med strulsnuttar och utelek i det härliga vårvädret. Säger trevlg helg och visar mitt torgfynd från i förmiddags! En röd iittalalykta (nypris 319 kr) för 35 pix!
Trevlig helg!!!!!!!!! ;)

torsdag 8 maj 2008

Spackla

Nu har vi börjat! Snart (?) kan vi säga adjö till de gula, gröna, blåa och terracottafärgade tapeterna och hej till vitt och ljust!

Hej jag heter Ellen och idag är jag nio månader!










Syrran och jag har fått likadan pyssijamasar, och vi, eller i alla fall syrran har lovat att sova bra i den hela natten. Men eftersom min mamma och pappa trodde att det var imorrn jag blev nio månader så tänker inte jag lova nåt! Sådeså! ;)

4H







Underbar eftermiddag på 4h-gården uppe i Gränby; picknick, mys och sol från en blå himmel. Maja ville inte åka hem efter att vi tittat på kaniner, grisar, lamm, kor och kalvar, getter, höns och tuppar. Trotsiga tvååringen ville gå på engna utflykter = gå äw, och då blev det till att packa ihop picknicken snabbt. Ellen tyckte också att det var spännande, så hit åker vi snart igen, och hoppas då få med oss lite sällsis i form av David plus mamma och kanske ni som bor nära Jossan plus mor och Alba plus föräldrar!?