måndag 30 juni 2008

Hjärtegrynen

har troligen tredagarsfeber......... Maja har varit uppe och nosat på 40 grader. Ellen ligger runt 39. Och mitt hjärta brister av att se de så emliga. Tårarna bränner under ögonlocken. Maja ligger nu i våran säng med pappa, en fläkt och ett tunt tunt lakan. Frågade om hon ville ha joghurt, och det ville hon. Två skedar gick ner, med en darrande hand (hon ville hålla själv) sedan fick det vara nog. Hon dricker i alla fall ordentligt. Ellen ligger i sovrummet (nu har hon flyttat in till Maja) och sover gott och känns sval.

Imorgon blir det nytt i lekrummet beroende på hur de mår. Maja kanske är såpass pigg att hon vill hjälpa till att inreda skåpet. Ellen kommer definitivt att vara med på noterna! En del av deras böcker kommer vi ha i den svarta däckkorgen som Jysk hade för ngn månad sedan, resten av böckerna i skåpet. Det kommer att vara rent, och mycket lekyta. Skall göra en spis av en pall och egenmålade plattor. Vajern i ek skall upp, och så blev både R och jag förtjusta i Ernst hela-väggen-list!

Nu skall jag gå och nosa på mina juveler.

Blockoholic......

är mitt namn! Växasängar, kökssoffor och skåp!!!!!!

Färg,feber och regn

Systrarna söta har feber. Ellen har haft det i två dygn nu och har ligger stadigt på 39 grader. Dock märks det inte så mycket på lilla matronan som springer omkring och pratar som bara hon kan och säger nej till allt! Skulle vilja filma henne hela tiden!
Maja hjärtat ligger strax över 38 men är ganska så tagen ändå. Trött, ledsen och mycket mammig och pappig.
Färg är inhandlat till sovrummet. Det blev alcros tofu. Lite för dyrt att snygga till en hyreslägenhet med så i övriga rum köper vi vanlig vit färg på rusta, typ! Gör man ett bra underarbete så spelar det kanske ingen roll om färgen kommer ifrån rusta eller från alcro och heter snö, eller tyll eller tofu...inbillar jag mig. Allt blir bättre än det som är nu.
Var in på röda korset med två proppade klädkassar. Orkar/behöver inte vara om-mig-och-kring-mig och hålla på att tradera. Det här är ett bra sätt att hjälpa till på och så slår man två flugor i en smäll. Mina bidrag går ut till försäljning, någon köper fina kläder billigt. Vinsten går till röda korsets hjälpverksamheter. Det känns bra! Prova på!
Regnet öser ner och det är ett passande spackla-slipa-måla väder!
I eftermiddag skall R åka till Björklinge och hämta ett skåp som vi skall ha i tjejernas lekrum. Expedithyllan ligger nu på blocket och har många intressenter, hoppas bli av med den senare idag. Nya stolar köpte vi i helgen, små kopior av myran/sjuan. En vit och en rosa. Deras lekrum kommer att få en rejäl makeover! Modernt blandat med lite äldre. Vitt, rosa och riktigt tjejmysigt! Renovering som vi tänkte vänta med har visst börjat ändå! Härligt!
Ikväll är det väl Ernst på tv om jag inte minns fel?! Jag kommer i alla fall att titta för honom gillar jag!
Trevlig måndag!

söndag 29 juni 2008

Sovrummet

Ikeas vita golv tundra, alcros snö eller tofu på väggarna. Brun sänggavel plus brun sängkappa. Malmbyråer i ek, spegel i ek, älskade tolixpallarna som sängbord, "svulstiga" men enkla gröna gardiner för att få in lite färg plus att de skall hjälpa till att hålla ljuset ute. Ev min vita jennylund fåtölj eller R´s bruna karlstad i skinn. Och så letar jag efter ett brickbord á la marocco som pricken över i. Ovanför sängen skall vi ha svartvita foton/bilder i ribbaramar. Teven kommer att sitta på en träskiva som antingen blir vit eller i ek. Några få detaljer och sedan är sovrummet klart. Ljust överkast har vi nu, får se om även det blir brunt. Kuddar som matchar gardinen ligger på sängen (har en vars gröna färg är tänkt till gardinen). Lätt som en plätt kan man byta ut det gröna till annan kulör genom att byta gardiner och kuddar på sängen.
Visst låter det snyggt?!.

:)

Sängbord till "nya" sovrummet beställda! Mycket glad nu! Vi firar femårig (!) bröllopsdag på lördag så dessa himmelska pallar blir bröllopspresent till varandra! Plus en blandbukett från ica för 49 spänn som R sa ;) Bröllopsmiddag blir väl havregrynsgröt, men vad gör väl det?!
Bild lånad från http://www.urbanliving.se/

fredag 27 juni 2008

Sommarlov

Äntligen har hela familjen sommarledigt tillsammans. I sju veckor! Härligt! Vi kommer att spendera mycket tid på torpet, förhoppningsvis ta en tripp ner till Skåne och Danmark. Och faktiskt börja på renoveringen hemma. Maja gick på sommarlov i går och tillsammans med kusinvitamin så gjorde vi små presentpåsar till all personal på dagis som har tagit hand om våra barn. De får kusmi-te, choklad, honung och karameller.
Idag slutade även R på sitt jobb för att gå tillbaka till sitt gamla. Att sitta inne på ett kontor utan den flexibilitet som det förra arbetet hade är inte riktigt hans grej. Han är urduktig och trivs som säljare, men måste ha lite mer frihet. Men vem vet vad som händer om några år, en av de högsta cheferna för företaget i Sverige vill att R skall börja som chef för Uppsalakontoret. Det kanske passar bättre för oss som familj om några år med ett sådant jobb. Jag blir såklart superstolt över att höra detta. Min man! :)
En liten sommarpresent köpte tjejerna och jag idag till vår R. Rakprodukter från biotherm. Han blev nöjd! Och jag är jättenöjd med mitt fina fynd från myrorna. Den vackra vasen som pionen står i blev min för ynka 35 kr.

Nu är det fredagskväll och vi skall avnjuta lite vitt vin efter vår goda pasta med pilgrimsmusslor!
Må så gott alla rara som läser här :)

torsdag 26 juni 2008

SATC

Filmen var underbar! Åh, vad jag njöt i 2 timmar och 25 minuter igår kväll när vi var ett gäng tjejer som såg the movie. Jag skrattade och grät om vartannat. Hjärtat stannade några gånger, men åh så bra den var. Vill se mer av dessa härliga kvinns. Självklart tog vi en cosmopolitan och en matbit efteråt. Vi gick till Katalin, där de har tolixstolar och pallar. Min kväll blev såklart fulländad, jag satt och myste under en fleecefilt på en grön tolix!
I got Carried away!

Lavendelbo

Den här vyn är en av mina absoluta favoriter. Det rutiga golvet, kökssoffan, farstukvisten, det vackra golvet i den lilla hallen!Välkommen att njuta av en kopp kaffe och en god bok!
Köksfönstret med sina rosa gardiner med vita prickar, syrénbersån utanför fönstret, det vackra gamla spröjsade fönstret.


Kökssoffan som ingick i köpet med originalfärgen kvar som nu matchas med tyg från stoff och stil (såklart!), prinsgrodan i fönstret och en vy över åkrar med betande kor (från kuddhörnet).
En vacker dalahäst som har en lillebror i samma utförande bakom sig. Står på en halvvägg i övre hallen som även har en gammal vit gungstol och ett vackert nytillverkat bord.

Ljusslinga i brunrosa från ikea får klä väggen i trappen innan den målas om. Ljusskenet från denna slinga är otroligt mysig. Korgen i trappen kommer från Helsingör och köptes när en yttepytte Maja låg i magen.



Det här är vårat paradis. Vårat eget Lavendelbo.

måndag 23 juni 2008

Maja









Fina bilder på vår stora lilla tjej. Maja älskar verkligen att pyssla, måla, baka, rita, pärla..... Kakan hon skär i är Castors recept från underbara boken Castor bakar. Självklart skulle vi ha saftkalas med den goda kakan. Maja skar sig själv en jättebit, men åt som en liten råtta! De andra bilderna föreställer torpet och utflykter! Klicka på bilderna!

Ellen











Underbara bilder med blandad kvalitet. Ellen är ju alltsom oftast på språng! Utflykter, torpmys och bus hemma! Se och njut och klicka på bilderna!

Omorganisering

av byråer och garderober!
Ellen har varit så snäll och hjälpt till idag! Dock var den lilla hjälparen mammig och trött så jag har fixat och donat med henne på höften. Man är väl rutinerad!!!

Just nu sover de fina efter att vi hämtat Maja på dagis. Hon hade inte sovit så jag tog en extra tur med bilen och efter lite diggande till musik på "hög" volym så somnade hon. Ellen somnade så fort jag ställde ut vagnen på balkongen. Passar på att ta en kopp kaffe och surfa lite innan projekt röjning fortsätter.

Måste berätta om det lyckade bvc-besöket idag! Ellen fick så mycket beröm så det var inte klokt. Bvc-tanten tyckte verkilgen att hon var tidig, vilket hon ju är, men det är så roligt när ett "proffs" påpekar det och blir superimponerad. 9250 gr, 71.5 cm är dagens fina siffror!

söndag 22 juni 2008

Midsommarfirande


med jordgubbstårta, hallontårta och så traditionellt svenskt som det bara kan bli! Vår bygdegård var till och med omnämnd i unt med både text och bild. Dock inte bild på oss!
Äntligen kan jag visa underbara bilder på barnen/juvelerna/de finaste/döttrarna osv. Och även fina bilder från vårat absoluta paradis. Återkommer imorgon med massor av härliga bilds!

torsdag 19 juni 2008

Önskar

er alla som läser här en trevlig midsommar!

Nu drar vi till torpet!!!! Vi blir 9 vuxna och sex barn!!!

Traditionellt firande med dans kring midsommarstången, sill, jordgubbar och säkert en liten mygga eller två!


:)

onsdag 18 juni 2008

Reklampaus

på stilpoliserna så jag kan hänga tvätten.

Sedan skall jag mumsa cartedór pekannöt, bläddra i nya mama, ha på teven för det var visst något viktig match!!!

Och inte gnälla mer!

Och så skall

jag baka tre tårtor och göra gubbröra.

Glömde visst det.

På med pyjamas

ner med ungarna i vagnen, vällingflaskan med. Vi skall gå och handla. Och hänga tvätten. Och tömma och fylla diskmaskinen. Och kvällsröjja. Igen.

Arbetsfördelningen är det lite si och så med just nu.

Mannen? Jo, han skall se på fotboll på storbildsskärm. Med öl och mat och vänner.

Jotack, det är bara bra.

Juvelerna sover i nya

knallröda vrålåket. Jag köpte en tvilling maclaren förra veckan, emmaljungan är för tung att lyfta in i bilen och jag vill kunna ha båda i vagn när vi åker på våra utflykter! Väldigt nöjd med det köpet. Det är också ett väldigt bra andrahandsvärde på de, så det motiverar köpet ännu mer!

Kaffet skall kokas, papper, penna och sax plockas fram. Inspirationen flödar!

tisdag 17 juni 2008

Dagen igår

bjöd på blommor!
Blomsterbutiken som vi passerar till och från dagis hade 50% rabatt igår. Och endast igår! Jag handlade! Kan man säga ;) Nu står det pioner i vardagsrummet, nejlikor i hallen, rosor i sovrummet och gerbera i tre nya vaser vid tv´n. Syrran fick en söt rosa-vit bukett med rosor.
Härligt med blommor, man blir så glad av det vackra.

Fick även igår höra : jag älskar dig, dock sa Maja inte det till mig, utan till sin lillasyster! Sötnosar! Ellen har lärt sig att säga tack tack efter maten = kack kack väser hon fram. Hon vet var magen är, var lampan är och kan förstå en del instruktioner. Hon försöker bland annat att ta på sig sina och andras skor titt som tätt! Hon tycker också om att gå omkring med saker, gärna hinkar och då skall det vara en i varje hand. Självklart ligger det en sko i hinkarna! Hon sitter gärna bredvid Maja på mysmadrassen och läser böcker. Pixiböcker gillar hon och böcker med autentiska bilder. Hon dansar så fort Maja börjar sjunga en sång.

Kan fortsätta i all oändlighet! Stolt stolt stolt!

Ikväll skall vi hem till the extended family och träffa mormor E, som Maja för övrigt väldigt gärna ville bjuda på pannkakor till lunch idag!

Sitter här med en slät kopp kaffe. Har börjar med nutrillet barer och annat tjaffs. Nu är det slutammat (vilket känns bra, både Ellen och jag trappade ur i lagom takt, och jag vill inte amma en stor tjej med massor av tänder. Det är liksom inte min grej..........) så nu kan jag dieta hur som helst. Dock "bara" i veckorna........ Har vi hört det förr? Nåja, jag är i allafall ganska fin i håret då jag färgade håret i dag med en ljust brun/blond nyans. Helt ok, och enkelt!

Nu skall jag försöka skapa lite tavlor medans juvelerna sover!

måndag 16 juni 2008

Barntavlor


Den här tavlan gjorde jag till Maja´s rum för ett och ett halvt år sedan. Tänkte nu börja sälja liknande tavlor med fler motiv än bara fjärilar. Principen kommer att vara densamma, dock kommer de mönstrade papperna att variera. Det jag säljer är endast korten, inte ramarna. Korten kommer att vara måttanpassade till ikeas ribba ramar.
* Tre kort med samma motiv i olika färgställningar 150 kr inkl. porto
* Två kort med samma motiv i olika färgställningar 120 kr inkl. porto
* Ett kort 65 kr inkl. porto
Följande motiv kommer att finnas:
Fjärilar rosa, blått
Stjärnor rosa, blått (new england stil)
Bilar rosa, blått
Hjärtan rosa, grönt
Självklart kan man önska färg!
Maila din beställning med färg och eventuella extra önskemål till: caroline@detalj.nu
Inom kort kommer de nya motiven att komma upp på bloggen!

Försäljning

är en av nyheterna på min blogg! Barntavlor!

Återkommer ikväll om hur de kommer att se ut!

Nu skall hela familjen till nya Willys och handla. Maja skall få åka i bilvagn, och Ellen får vi hålla fast ordentligt så hon inte tappas bort och hittas bland salladen ;)

Nytt!

Renovering av bloggen, därav det gråa lite tråkiga!

Treårskalas

för finaste pojken i heeela världen! I helgen har vi återigen njutit av paradiset! David bjöd på kalas med fiskdamm och goda tårtor. Barnen har lekt, stojjat och busat. Vi vuxna bara är när vi är på torpet. Alla stans måsten är som bortblåsta.

Och självklart har familjen "var är sladdarna" glömt laddare och urladdare till kameran. Igen. Ju. Såklart. Det finns så många härliga kort på juvelerna, och en hel del filmer på när Ellen går, springer och klättrar. Supercharmiga kort på när Maja har saftkalas med Castors kaka och skär en jättebit till sig själv och är så söt. Plus en hel del miljöbilder från torpet. Men det får bli en annan gång.

Nya rum håller på att växa fram på torpet med hjälp av kaprifol, klematis och humle. planerandet för altanen är i full gång, likaså duschen/utespa´t i syrénbersån.

Längtar redan. Ev åker vi ut redan på torsdag kväll (funkar det för er C?)

tisdag 10 juni 2008

Icke att förglömma!

Syrran och jag. Utan barn. Uppgraderade från ett tvåbäddsrum till ett superlyxigt tornrum på ett hotell på Birger jarlsgatan i lördags (receptionisten såg väl att vi var två trötta småbanrsföräldrar!). Celine Dion i globen som var makalöst bra. Shopping. God mat. Vin. Avslappning.
Tack för mys bästa syster!

Äntligen tillgång till

internet, mailen och alla härliga fina bloggar igen!

Tyvärr kan jag ännu inte lägga upp bilder, då vår personliga datorkille rått oss att koppla in en sak i taget!

Uppdatering om hur vi har det nu:

två prickiga tjejer = vattkoppor, verkar dock vara av den lindriga sorten!
en gåendes 10-månaderstjej! Ellen går till 99% nu, kan ibland ta några små springsteg. Ljuvlig är bara förnamnet!
Maja vet var hon bor, kan säga namnet på gatan där vi bor.

Vi har även njutit på torpet där det hela tiden händer nya saker. Vi gräver upp stenar, det sys, osv osv!

Nu är det dags att försöka sova innan lilla Maja kommer in och vill sova hos mamma!

måndag 2 juni 2008

Ofrivillig bloggpaus

pga av datorkrasch.

Hoppas kunna återkomma snart, har så många fina bilder från torpet och på juvelerna! Och så lite vardagslivsanektoder såklart!