fredag 31 oktober 2008

Finfina kort


Min fina vinst i form av kort från http://www.klevelandord.com/ kom idag. Tack Ingela från bloggen All is pretty!Skulle vilja spara vartenda ett av de, men tänker såklart skicka de i jul! Kanske skickar jag ett till mig själv ;)
Just nu är det fredagsmys på högsta nivå i soffan ; popcorn och cocacola (utspätt med vatten), Fiiiinvin till föräldrarna och såsmåningom film eller norsk deckare (Varg Veum-sevärd!!). Idol hoppar vi över i den här familjen tills det är dags för finalen.
Ha en toppenfin fredagskväll och helg!
Imorgon skall vi ha allhelgona middag med mormor, morfar, farmor, David med föräldrar och en och annan pumpa!

torsdag 30 oktober 2008

Biopremiär!

Maja, David, moster och Fredrik var på bio igår! Först burger king med hamburgare och bollhav (eller avabollet som Maja säger!), sedan bio med popcorn, cocacola och spöket Laban. Maja var lite rädd i början, men sedan gick det bättre! Mycket stolt tjej som såklart inte ville berätta om dagen!
Tusen tack till finaste David med föräldrar som tog med Maja på sitt första biobesök!

En liten skrutta som visslar

och småsnackar för sig själv i lekrummet är vad jag hör nu! Lillskruttan kan alltså vissla!!!! Hon tycker mycket om att dona med dockorna och leka för sig själv. Kommer springandes till mig för att tanka lite och sedan tillbaka.

Utan internet

ett par dagar och attans vad man hinner skapa!!! Är nog en smula beroende av internet. Att kunna uppdatera dagboken om vår vardag i princip varje dag känns viktigt för mig.

Har virkat och virkat och kommit en bit på årets julklappar som alla blir hemmagjorda. Tycker att julen skall bli otroligt mysig, men vill absolut inte (i all välmening!) att barnen skall överösas av julklappar. Ge istället av er tid! Dock kommer vi föräldrar att göra en önskelista på det våra barn behöver, så ingen släkting behöver fundera! Och max tre julklappar från varje person! Vi som föräldrar vill lära våra barn att uppskatta de presenter de får, och att julen inte handlar om saker, utan om att umgås.

Tänkte sätta igång med en adventskalender till tjejerna. Varje advent skall då få ett litet paket, en bok, strumpor eller något de behöver. Tycker att 24 paket är lite väl mycket, då väntar sig barnen det varje jul, och magin runt julafton försvinner.

tisdag 28 oktober 2008

Favoritfärg - orange

Just nu är min stora favorit orange. Orange passar så bra in i vårat hem, det är snyggt mot de tofumålade väggarna, det snygga skrivbordet, det svarta vitrinskåpet. En härlig, höstig färg som jag aldrig i min vildaste fantasi för många år sedan skulle tycka mycket om. Brunt kvalar in där också, som nu är en av mina absoluta favoritfärger.
Vad vore livet utan färg?

måndag 27 oktober 2008

Majas äppelbröd

Majas äppelbröd

50 gr jäst

5 dl vatten

1 tsk salt

2 msk sirap

2 msk solrosfrön

1 rött äpple i tärningar

vetemjöl + grahamsmjöl eller annat grovt mjöl. Mängden varierar, degen skall vara rikigt kladdig, näst intill rinnig.

Lös upp jästen i ljummet vatten. I med sirap, salt och solrosfrön. Blanda i äppelbitarna plus de olika mjölsorterna. Blanda degen tills den är kladdig. Jäs till dubbel storlek, ca 45 minuter. Efter jäsning, "badda" degen med mjöl och ta upp lagom stora bitar som genast läggs på plåt. Jäs brödbullarna i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Njut med en kopp té.

Gamla Upsala




Oplanerad dag blev till en utflykt till Gamlis. Korv, pasta och köttbullar. Kaffe, saft och vindruvor. Pinnar, bark och balans på stubbar! Ellen traskade på, och ville absolut inte hålla i handen. Hellre att hon ramlade! Maja ville stå "balans" på stubbar och letade efter fågelholkar.
En mysig familjedag!

Pippitossaj

Måndag. Pippitossaj. Familjedag. Inget planerat!! Mysigt!
Finaste tjejerna.

lördag 25 oktober 2008

Jaktlördag

Pappan i familjen är på rådjursjakt. Jag är hemma och jagar de två små som bråkar med varandra hela tiden. Är väl inte helt nöjd med att ha ännu en ensam morgon/fm. Ellen lyssnar inte för fem öre, viftar med armarna, steppar med fötterna, skriker (!) och retas med sin syster. Mitt tålamod har ännu inte vaknat. Ikväll är det dags för ännu en mysig tjejmiddag! Det behövs! Och till mitt försvar kan jag tillägga att pappan kommer att ha sällskap av svåger, David och kompis Christer (som snart snart blir pappa för första gången!!).
Krokarna på bilden är ett av alla mina "shoppingfynd" gjorda på formex. De sitter i sovrummet, och syns knappt. Det är roligt med humor i inredningen, en detalj som gör lite extra.
Nu skall tjejerna och jag måla! Först en till latte!
Ha en fin lördag! Det skall jag ;)

fredag 24 oktober 2008

Jag har vunnit en tävling!

Kika in på bloggen http://allispretty.blogspot.com/ så får ni se vad jag har vunnit!

Glad!!!!

;)

Orange fredag

    Dagen började med en mysig frukost och fortsatte sedan med en promenad till mamma/mormors grav. Vi gjorde lite fint, lade dit en röd ros, köpte ett fång fredagsblommor till oss och gick sedan hem via ica för att äta lunch.

    Ellen kan konsten att lukta på blommor! Om hon nu känner någonting!!!

Efter lunchen och lite filmmys så bakade tjejerna och jag. Det var mjöl överallt! Precis som det skall vara! Undrar hur många gånger per dag jag ligger på knä och torkar under köksbordet! Maja letade noga efter kladdkakereceptet, och suktade fter många kakor "som är goda" och "precis den är god", osv. Söt, söt, söt!

Liten skål till liten trött tjej!



Pumpalyktan från village var jag bara tvungen att få med mig hem!

Tjejerna somnade tidigt ikväll, Ellen redan innan Bolibompa i pappas famn, och Maja kvart över sex i pappas knä. Snart skall vi kika på prison break och dexter på teven i sovrummet. Är så toktrött nu. Somnade klockan sju (!) igår kväll i soffan, flyttade mig till sängen vid nio efter tandborstning och har sovit "gott" nästan hela natten med ett nätt litet avbrott på 40 minuter med en pigg Ellen mellan 04.00 och 04.40 :/

Lunchträff



Att förgylla vardagen med en lunchträff med syrran plus två av mina närmsta vänner, att duka lite fint och äta gott. Det är livskvalité!

onsdag 22 oktober 2008

Liten hylla

Tjejerna har fått en egen liten ekhylla för sina (kok)böcker.

Vill INTE!

tisdag 21 oktober 2008

Testing testing!

måndag 20 oktober 2008

Grekisk fetaostpaj

med oliver, soltorkade tomater, färsk tomat och paprika står i ugnen, redo att fraktas till knytkalas på dagis! Klockan fem väller det in familjer med mat för ett kombinerat kalas och föräldramöte. Det skall bli intressant och roligt!

Nu skall Maja och jag göra en liten skylt där vi berättar innehållet i vårat matbidrag!

lördag 18 oktober 2008

Lördagsmorgon


Knäckemacka och ny film.

fredag 17 oktober 2008

Örinflammation


Ellen fick en tid hos husläkaren 11.40. Kom dit 11.42 med andan i halsen, gick ut därifrån 11.55 med en diagnos. Dubbelsidig öroninflammation. Lillstumpan har fått kåvepenin som vi alla vet smakar f-n. Hon tog sin medicin så snällt ocvh fick sedan saft som en liten muta. Hoppas att de resterande medicintillfällena går lika bra.
Idag skulle vi ha besökt ikea med syrran plus svåger, ätit köttbullar och åkt kana på barnavdelningen. (Åh, vad Maja längtar tills hon fyller tre.........då hägrar bollhavet!). Vår fredag blev mysig med lunch plus fika plus litet (stort) utbrott från Maja på Broströms. Jag försökte ignorera blickarna från de som har glömt/ej varit föräldrar/är surtanter osv..... Det gick bra, men Maja tyckte såklart att mamman var hur dum som helst som delade på chokladbollen så Ellen också fick en liten bit. Tjejrna somnade sedan efter tiominuters ihärdigt gråtande! Tog en kort promenad ner på stan, hämtade ut medicinen, gick in på Olssons och köpte vadd, gick in på Collection och höll på att välta ett skåp med vagnen ;), gick sedan hem och snart är det middag. Lammkottletter, klyftpotatis, tomatsås med massor av vitlök plus Majas bönsallad med mycket kryddor. Och visst, något glas rött till!
Ikväll hoppas jag på att se någon mysig film och samtidigt virka mormorsrutor som syrran lärt mig idag! (Yes, i am a skaparoholic!)
TREVLIG helg!!!

Åsså lite till skapat!!!

Bakelse, liten rosa pralin, knäckebröd och formfranska!
Behöver jag tillägga att idéerna är många! ;)

torsdag 16 oktober 2008

Torsdagstårta!

Regnet öser ner, och det är mörkt och lite mysigt. Ellen sover på balkongen. Hon har varit ledsen hela morgonen, är dock feberfri så något annat är det. Kanske bara lite nere ändå? Maja är på dagis och busar med kusinvitamin, så vad passar inte bättre då än att återigen släppa fram skapardelen av mig! Är inne i en tokkreativ period och bara älskar det. Ovan är början på en liten prinsesstårta till tjejernas fikakalas. Vi har tagit fram porslinskopparna från ikea igen och det blev en hejdundrande succé igår. De har ju några muffinsar sedan tidigare, nu är det dags för tårtor! Bakom syns mitt hemliga projekt som jag också skall fortsätta med idag.
Har ju inte skrivit något om vikten på ett tag. Det beror på glömska! Har stått still på - 3,7 kilo de senaste tre veckorna. Med andra ord så har jag inte varit så tokstrikt (som jag borde), men är ändå nöjd, för jag har ju inte gått upp!!!
Ha en mysig torsdag!

onsdag 15 oktober 2008

Resultatet av dagens skaparverkstad!




Symaskinen har hjälpt mig med diverse projekt, bla vimplarna på de otroligt mörka och dåliga bilderna, plus ett hemligt syprojket! Kommer att visas upp när det är dags!!! Har scrappat lite, men är så trött på färgade papper. Vill helst bara scrappa mot vit bakgrund, eller ljusa nyanser. Köpte dock på mig en hel del innan jag hittade min stil, så det blir till att använda upp och ge till Maja!
Nu skall jag vila och läsa. har precis börjat på tredje delen av Millenniumtrilogin av Stieg larsson och den är så bra!

Krasslig

men full av skaparlust.

;)

Scrappat


Egen pärm



Tjejerna har fått varsin vit enkel pärm från åhléns till sina alster. Plastfickor håller konsten skyddad från små fingrar, men det är fritt fram för de att bläddra i sina alldeles egna pärmar! Att som barn få titta på kort på sig själv och se teckningar och pyssel de gjort själva är ett bra sätt att ge de en bra självkänsla och ett bra självförtroende. Barn behöver beröm och uppmuntran!

tisdag 14 oktober 2008

Ynklig

Huvudet fullt av bomull, ont i kroppen. Trött som en överkörd urlakad småbarnsmamma. Har blivit "sjuk" (det låter så allvarligt när man säger så....) och mår verkligen inte bra. Tack och lov händer det inte ofta. Roger är hemma idag och jag tar en sjukdag. Hoppas på att snabbt återhämta mig.

Ynk, ynk.......

måndag 13 oktober 2008

HAY don´t leave me

Man kan bli kär i möbler!!!!!! Detta underbara bord från danska HAY har allt vi vill ha i ett flyttbart sidobord. Vi pratade om att ha ett litet, vitt, smidigt sidobord som man lätt kan flytta runt. Ville inte ha ett brickbord, utan ett litet, snyggt enkelt sidobord. Om tre-fyra veckor kan vi hämta det på Vålamagasinet! I love!!!! Och namnet, "don´t leave me" gör att man vill ha det ännu mer!
;)
"Designdagen" på more of Ekeby, var inte mycket att hänga i granen. Visst, mycket snyggt att titta på bla bordet :) och roligt att träffa på min fengshui lärare från Stylistkursen. Hon skall ha kurs i vår. Då kommer jag! Hade en mysig dag med svärmor som följde med till ekeby, och sedan åkte vi till gränby köpcentrum och shoppade och handlade mat, och pratde massor så vi var tvugna att åka tillbaka för att hämta inlämnade shoppingkassar som vi glömde hämta ut!!!!!
Ungarna är på bättringsvägen, vi vuxna känner oss lite hängiga och urtrötta efter att maja haft en natt med mardrömmar. Vi snittar på ett alldeles för lågt antal sovtimmar per natt. Det är i stil med nyblivna föräldrar. Kaffe tack!
Nu blir det pyssel och sömnad!

söndag 12 oktober 2008

Den ömma modern

fredag 10 oktober 2008

Pssst....

det skapas härhemma. Maja och jag sitter och gör lo`s till tusen. Till och med pappan började igår. Trodde aldrig jag skulle få honom att testa!!!

;)

Fortsatt krassligt

med Maja och nu har även Ellen drabbats. Surprice....eller inte! Tur, tur, tur att vi inte bokade hotell till en barnmysig helg i Stockholm nu i veckan. Vi får hoppas på fint väder lite senare i höst så vi kan besöka Skansen och Junibacken i strålande sol. Maja vill så gärna hoppa i sängen...som man får göra på hotell!


Ikväll blir det tacos och några goda cider faktiskt.



Imorrn hoppas jag komma iväg på ett design"event" på butiken more of Ekeby. Någon som vill följa? Mellan 10-15, tilltugg och dryck bjuder de på. Tänkte åka någon gång vid lunch och stanna någon timme.

torsdag 9 oktober 2008

Sjukling....

Från 38.2 grader igår morse till 40.3 på kvällen. Kräkningar ggr flera, trött och slö som en trasa. Har dock sovit ganska bra inatt, och varit relativt pigg på morgonen. Nu är lilla fröken trött efter att ha varit lite för pigg ett tag, det syns nog på bilden. Roger vabbar idag. Vi skall gå ut hela familjen nu i ett regnigt Uppsala. Luft är alltid bra. Sist Maja var så dålig var när hon blev matförgiftad fär ett och ett halvt år sedan. Nu pratar hon om ris och pasta!!!! Förhoppningsvis på bättringsvägen.

tisdag 7 oktober 2008

Sötare än socker!

Tisdag som

känns som måndag! Igår hade vi hela-familjen-mys hela dagen. Vi började med en lugn morgon, fortsatte till vaksala torg där Maja valde en bambiballong. sedan hade hon den goda smaken att tycka lika illa om marknader som mamman sin. Vi tog sedan bilen till Arlanda för lunch och planespotting! Otroligt mysigt, och vilken härlig atmosfär det är på Arlanda. Ellen ville också "go", men fick snällt sitta i vagnen!

Tjejmiddagen med övernattning blev lyckad! Vi har skrattat, dansat, skrattat, druckit vin, ätit gott och partajat till sent! Mycket lyckat, men visst saknade vi er två som inte kunde komma med!

Efter dagis idag skall vi ut i det härliga höstvädret för att njuta av alla färger. Hoppas på att få med mig kameran.

fredag 3 oktober 2008

Fredagsmys!

Pizza, choklad och gott rött vin. Lite popcorn, en mysig barnfilm och fredagsmyset är som det skall vara! Pizzakitet måste jag bara rekomendera. Degen är redan färdigkavlad, tomatsåsen smakar jättegott. På med valfria ingredienser, och in i ugnen. Idag kommer vår pizza att innehålla skinka, ananas och oliver. Ragusa som är min absoluta favoritchoklad har kommit med en 70 % variant. Lagom stor bit för en viktväktare. På tal om vikt så går det neråt, sakta men säkert. 3.7 kilo på fem veckor. Vi kommer att skåla lite extra i det goda vinet, för på måndag kommer R att börja vara pappledig för Maja. Varje måndag året ut. På dagis var det inga problem med att byta från måndag till tisdag. Och eventuellt blir det jobb för mig några måndagar... Kan ju avslöja att det har med mitt största intresse att göra!
Imorrn är det dags för tjejmiddag igen, denna gång med övernattning. Min kompis L med Collection kommer att ha hotellverksamhet för oss partajbrudar! Ser framemot det, och kameran skall inte glömmas hemma, här skall dokumenteras! Är man hemma hos en dukningsfantast så kan det bara bli bra!
Trevlig helg!

Visar lite blygt mina första alster på över ett år....


De här tre gjorde jag i en rasande fart häromdagen. Ville komma igång, så det är inga mästerverk. Men en början. Har inte så många på bara Ellen, men jag hoppas att jag hinner organisera mitt pyssel lite bättre för att lätt kunna ta fram och skapa när andan faller på. Har vi hört det förr?!!! ;)

Myran och tripptrapp

Från att ha varit gröna, rosa och bokfärgade är de nu snyggt halvblankt svarta. Och det har knappt kostat oss någonting! ;) Vi är väldigt nöjda. Vi tänkte oss vitt först, men är glada att vi valde svart. Svarta stolar mot det vita bordet, och aluzinklampan gör sig bra ihop.

onsdag 1 oktober 2008

Pausar

efter en god middag. Maja hjälpte mig med fetaostfyllda köttfärsbiffar och potatisklyftor. Gott! Ungarna badar och jag skall ta tag i kökröjningen...alltid lika roligt.

Har scrappeliscrappat tre LO´s idag. Alla tre tjejer i familjen pysslade på olika sätt. Kände mig som en nybörjare, men kul var det och mersmak gav det. Självklart så kommer bildbevis när ljuset är bra!

:)

Mimou




Brunt är just nu en stor favorit här hemma. Har insett av våra färger i inredningen kommer att vara vitt, svart och brunt. Perfekta färger som alla accentfärger passar bra till! Var ju bara tvungen att köpa denna skönhet, dock ej till fullpris, utan några hundralappar billigare. Att köpa en kudde för fem hundra spänn är lite i mesta laget. Flyttade min egensydda "love" kudde till fåtöljen. Nöjd!
Ikväll börjar Grey´s och Roomservice. En toppenkväll kombinerat med rensande av några uppburna kartonger från förrådet. Ellen sover som en liten gris på balkonge efter att vi har haft en supermysig förmiddag på öppnis. Goa fina tjej. Från och med månmdag kommer Roger att vara pappledig varja måndag till nyår. Jag har ett måndagsjobb på gång...evenetuellt! NU blir det pyssel!