fredag 27 februari 2009

Nytt gult snyggt!

Har letat efter gula kuddar till vår bruna soffa. Hittade på hemtex såklart, och det blev precis som jag tänkt mig. Ellen satt och softade med lila body (med den härligaste mullegullmagen som finns), jeans och knallröd napp. Läckra färgkombinationer ihop!
Är ensam ikväll, Roger är på afterwork på Flustret efter att ha spelat hockey mot en annan firma i full mundering de fått låna av Almtuna. Det var tydligen mycket lyckat och roligt! Imorgon går barnkalas nummer två av stapeln, och vi fortsätter med samma succékoncept som förra lördagen. Mat och vin efter kalaset.
Vita tulpaner och gul ginst står för blomsterprakten denna vecka. Matchar kuddarna så det förslår! ;)
Ha en fin helg!

Födelsedagen!


Paketöppning i arla morgonstund, med den obligatoriska ostsmörgåsen med ljus i! Självklart fick lillasyster ett paket och en smörgås. Innehållet i de lila paketen var idel prinsessiga!
Maja bjöd på glass på dagis, och fick ett paket med pennor på samlingen. På kvällen hade vi trerätters önskemiddag. Från och med i år så är det en ny tradition i vår familj. Maja ville ha oliver, ostkuber och bubbelvatten till förätten, tortellini med salamisås till huvudrätt ocg glass till efterrätt. Vi hade en så mysig dag hela familjen, med glädje, kärlek och dans hela kvällen. tjejrna stod vi vårat lilla HAY-bord och smaskade i sig i full fart. Vi lyssnade på the Corrs och Maja svävade omkring i ett lyckorus. Suck så fina de är!

Treårskalas

Förra lördagens stora begivenhet i bilder. Många barn, många vuxna, fina och praktiska presenter! Maja fick så fina nya kläder och provade sig igenom det mesta så fort hon slitit upp paketet! Fiskdamm med åldersanpassat innehåll och en tårta som Maja blev nöjd med. Prinsessig, men inte som jag tänkt mig. Den var god med bland annat nutellagrädde och hallon i. På kvällen åt vi pizza och bjöd på vin till de som stannade kvar. Så mysigt med massor av barn, lite la familia big style!

tisdag 24 februari 2009

Ofrivillig bloggpaus

Någonstans på vägen mellan den stationära datorn och den bärbara är det vajsing. Hoppas på att detta åtgärdas snabbt!

Återkommer med bilder och rapport från finaste tjejens treårsdag och kalas!!!

torsdag 19 februari 2009

Favoritplatsen!


En kopp kaffe, en sovandes liten skrutta, efter tio på tv, datorn i knät! Total avslappning. Jätteskönt. Hämtade skåpet från farmors dödsbo på shurgard igår. Det har hittat sin plats direkt. Ett stort "tittskåp" som kan ändra utseende och känsla hur lätt som helst!
Ligger i fas med planeringen till lördag, och kan unna mig lite sitta-ner-tid nu. Har förenklat en del på listan. Istället för att sy fyra, fem meter vimplar så har jag klippt i scrapbookpapper istället. Lika fint, men mycket enklare. Har bett syrran baka syltkakor efter bästis C´s recept, och tänkte inte överdriva antalet godsaker på lördag. Vi bockar av efter hand.
Imorgon är det dags för Ellens 18-månaderskontroll. På kvällen tjejmiddag för min del. Det skall bli så skönt att komma bort och bli bjuden, inte behöva vara värdinna och fixa och dona! Dock ser jag väldigt mycket framemot lördagen, Maja är så spänd och längtar! Efter kalaset tänkte vi bjuda på vin, och de som vill köper sin egen pizza! Enkelt och mysigt!
Ha en fin torsdag!

tisdag 17 februari 2009

"Mamma gija jag"

Rita med mig mamma. Ellen är en riktig liten snackis. Varför harva med ett ord i taget när det är så mycket lättare att göra sig förstådd med både tre och fyra ordsmeningar!

Det är våran tjej det! 18 månader!!!!

STOLT!

söndag 15 februari 2009

Här blir det andra bullar!


Bullar i massor skall det bakas idag. Nästa lördag skall Maja ha sitt treårskalas för släkt och vänner, lördagen efter för föräldragruppskompisarna. Två degar står på jäsning. Som vanligt när vi bjuder så blir det många gäster-det bästa som finns tycker jag!
Har sökt på nätet efter tårtinspiration och hittade denna på Dean & deluca´s hemsida! Maja vill ha en gräddtårta med gul och rosa grädde! Kanske kan jag inspireras lite av denna?!
edit: 120 bullar kanske räcker?! ;)

Alla ♥ dag

Blommor, kort, små råttor (!) och choklad!
Gårdagen blev en mysig dag. Vi gick till Domkyrkan och tände ljus för alla som inte finns hos oss; min mamma, Rogers bror (som även skulle fyllt år igår) och många andra av våra släktingar.....
Melodifestivalen avslutade kvällen tillsammans med ett glas rött. Skönt att må bra igen!

fredag 13 februari 2009

Fredagsblandat!



Ljuvliga bullmagen!!!

Maja med "springaren" = spidermantyget!!!! Japp, dessa rosa princesstjejer har annat hemma än bara tjejgrejjer!

Hemma hos oss får barnen vara med på allt! Man får som förälder lägga alla "kladdfobier" åt sidan och låta barnen få vara med och upptäcka och känna sig delaktiga! Det är jätteviktigt. Kan inte nog tjata om att bygga upp sina barns själförtroenden och självkänslor.
Mår fortfarande sådär, igår trodde jag att allt var bra igen. Har haft en jobbig natt. Hatar verkligen att vara sjuk. Man känner sig instängd, orkeslös (!) och utanför allt som händer i världen. Trots två yrväder som berikar livet. Imorgon är det alla hjärtans dag. Hade hoppats bli så pass pigg så jag kunde köpa en fin blomma till min fina man och barn, men det tar vi en annan dag. Tjejerna fick en fin teckning av David i posten idag, och vi som familj fick ett alla hjärtanskort att fina familjen A!!! Tack kära vänner
Tjejerna är ute med R och gungar. Får festa på skorpor och té till let´s dance ikväll! (Ett plus är ju att det blir minus på vågen... vet att det är mest vatten men ändå!!)
Stor fredagskram till alla goa som lämnar så fina kommentarer!!!

Upp på väggarna

Konst till tjejernas väggar från den fina butiken Juniform.

onsdag 11 februari 2009

Sjukling....

kraften har totalt runnit ur mig på alla håll och kanter.

Återkommer.

måndag 9 februari 2009

Tjejernas lekrum!


Lite småpyssel kvar, men förrutom det är Maja och Ellens lekrum klart!!! Kvisten på väggen är trollhassel med små träfåglar och fjärilar. Runt omkring kvisten skall jag måla vita och rosa fjärilar på väggen, och sy några fåglar som skall hängas upp. En hylla skall upp på väggen högt ovanför krokarna, lite närmare fönstret där "fina-inte-röra-än" saker skall stå! En hylla till lilla stereon, en till rosa rund matta framför stora skåpet, sedan är allt som det skall vara!!! Vi är nöjda och trivs i det ljusa rummet!

söndag 8 februari 2009

♥ Ellen 1 1/2 år ♥

Tänk att vår lilla skrutta redan är så stor!!! Att Maja fyller tre om drygt två veckor är även det svårt att ta in!!!!

fredag 6 februari 2009

Kaffe med en ny vännina!

Nyss hemkomna från en tur på staden. Två stycken av Lisa Bengtssons Kavindra fick följa med hem. Kikade på skålarna, men de var för tjocka i porslinet, de här känns sådär härligt keramikverkstadsgjorda! Trots att blått inte tillhör mina favoriter så gillar jag fröken Kavindra skarpt. Det blåa drar åt svart. Ursnygga, för att inte tala om hur goda de är att dricka sitt kaffe ur. Morgonbaljan har fått en ny betydelse! Finns på Indiska.

En Bo Bedre och fredagsblommorna gör denna tröstshopping komplett! Tjejerna valde varsin ros (Maja rosa, Ellen röd) och jag valde rosa ginst. En mysig bukett, inte så matchad, men den vackratse som finns ändå. Stoltheten har inga gränser när våra tjejer får vara med och bestämma och göra. Självklart fick de vara med förra helgen och slipa och måla! Att låta sina barn vara med på mer än vad man tror att de klarar bygger upp självförtoendet enormt. När moster var här i veckan så höll tjejerna på att spricka av stolthet när de berättade och visade var de hade målat!

Solstrålarna sover ute på balkongen. Jag överaskade de med en liten hamburgare till lunch! Succé!
Snön faller från himmlen, fredagen är här! En enormt mycket bättre dag än gårdagen!
Och detta mycket tack vare alla fina rara peppande ord från er läsare! Tänk att några ord kan ha så stor betydelse. Värt att tänka på!

Ikväll blir det räkor och vitt vin. Som kvällsgott gör vi en ny favorit, en apelsinsallad som jag fick nys om hos Ingela/All is pretty! Apelsiner i bitar, valnötter och hackad mörk choklad. Otroligt smarrigt!

Stor fredagskram från mig till er!

torsdag 5 februari 2009

Besvikelser

är livet fullt av. Tyvärr ibland när man minst anar det...

Fick ett mail idag som gjorde både mig och min kära syster lite paffa och besvikna. Fick i princip en beställning från en butik när vi var i Malmö för några veckor. Fick ett mail idag från de (efter lång väntan på svar) om att det inte motsvarade deras önskan. Ok, det kan jag köpa, alla har olika smak. De sökte i pricip efter ett plagiat till en vara de redan hade haft i sitt sortiment. Sådant gör vi inte. Nåja. Vad är en bal på slottet. Nya tag! Snart visar vi upp ett av våra projekt.

Eftersom måeendet härhemma inte är på topp, så undrar jag vad nästa vecka har att bjuda på för besvikelse....?

Orkar inte vara positiv. Vill ha sol, vår, färska blommor och barn som sover till åtminstone halv åtta någon gång.

Tur att de är de finaste tjejerna som finns!

onsdag 4 februari 2009

Burr......

huvudvärk, snuvig, nysig och allmänt hängig. Inte kul alls. Föräldramöte på dagis ikväll. Det första för oss. Vi pallrar oss dit.

Helgens begivenheter J och C ställs in.

Dagens positiva: mysigt på öppnis och stoff och stils vårkatalog i brevlådan!

Vem är du?!

Onsdag morgon, snart dags att gå till öppna förskolan!
Är lite nyfiken på vilka som läser min blogg. Får nya fina kommentarer varje vecka och det gör mig jätteglad, men jag vill veta lite mer vem just du är!
Skriv en kommentar till detta inlägget och presentera dig lite kort!
Inom kort kommer syrran och jag presentera vårat lilla projekt med en tillhörande tävling! Häng på då!
Ha en fin onsdag!

måndag 2 februari 2009

En fin utmärkelse från en fin tjej!



"Kreativ småbarnsmor till två sessor som sprudlar av idéer". Det är jag, tycker fina Marie!

Grodan/Marie är en tjej som jag lärt "känna" via nätet. För många år sedan. Vi vet båda vad längtan efter barn innebär. Mina tjejer är här nu, och Grodan och hennes man väntar på ett besked, inte vilket besked som helst. Något av det finaste och största man kan göra. Adoptera ett barn. Den dagen deras barnbesked kommer vara en dag då det skålas här i Uppsala.

Tack rara vännen för den fina utmärkelsen som träffade rätt in i hjärtat!