tisdag 31 mars 2009

Solig



Kan se alla dessa härliga produkter från ikeas sommarkollektion "solig" på torpet i sommar.
Ljuvliga!
På tal om ikea så öppnar nya varuhuset i Uppsala imorrn. Spännande. Dock beger vi oss ut till paradiset, men ett besök i veckan kommer den blågula jätten att få!

Duns

och Ellen låg på golvet nedanför spjälsängen. Att hon inte försökt klättra ur tidigare unders sina snart 20 vilda månader är ett under. Tur nog så hade vi den lilla gröna växa-sängen i källaren. Kommer vi att ha två barn i sängen från och med nu?! Vi får se!
Det är lite väl mycket grönt i sovrummet nu. Spånar på en "tygtavelvägg".
18.55: Maja sover, Ellen far runt som en vilding och bara skrattar. Roger sitter bredvid sängen och försöker lugna ner den speedade donnan!
To be continued!
19.30: Ellen sover, men dock efter att R nattat henne i famnen!
19.41: Nu ligger Ellen i sin spjälsäng som tack och lov har en nedsänkbar sida, som gör det lättare för fröken vild att klättra ur utan att ramla ner. Anledningen till det är att Ellen sover väldigt aktivt, hon kastar sig hit och dit och nu slog hon sig på kanten på växasängen.
SÅ får det bli!
;)

Skötväska och depp

Tog fram symaskinen en sväng igår. Det blir alltsom oftast bråk om vem som skall ha skötväskan till dockvagnarna. Att denna pyssliga mamma inte sytt ännu en tidigare är en fråga man kan ställa sig. Sydde gjorde jag, snabbt gick det och både Maja och jag blev nöjda! Nu har de varsin!

Om intresse finns för skötväska till dockvagnen från fjäril fjäril så hojta gärna! Tänkte i vilket fall som helst ha även denna kategori i min shop!
Symaskinen står redo på matbordet, men kraften och orken är inte redo. Denna envisa dunderförkylningen sänker mitt sinne och humör. Har inte tränat på en och en halv vecka, saknar det som bara den. Hade verkligen kommit igång. Surt som attans.
edit: skriv något snällt och uppmuntrande!!! ;)

måndag 30 mars 2009

Fynd!


Härligt randiga sittkuddar med mjuk stoppning. Ett riktigt fynd från jysk. 29.90 styck. Som så ofta i vår inredning inspireras vi av danmark och danskarnas förmåga att inreda med värme och personlighet. Att ha en skön kudde på sin myra eller kopia av klassikern ger dels lite mjukare intryck av det "moderna" dels ger det ändalykten en skön plats att sitta på. Kan varieras i det oändliga efter säsong och smak.
Drömmer mig bort och ser kuddarna framför mig på ett gäng tolixstolar i galvaniserat runt ett stort gammalt slitet bord. Snyggt!
Angående kraxandet så är det vila och ta det lugnt som gäller. Det är bara att härda ut med andra ord. Tråk.

söndag 29 mars 2009

Krax.........


Fortsatt krassligt och hostigt och febrigt härhemma. Vi har försökt trotsa detta genom att vara aktiva i helgen, men det är inge´bra. Maja ville sova redan 19.00 (18 vintertid) och jag sitter och nickar i soffan. Ellen har precis duschats av och fått renbäddat efter en hostattack som slutade med kräk i halva sängen. Den lilla goknubban satt och plaskade med vattnet halvt i sömnen.... Mammahjärtat smälter hela tiden!
I fredags fick vi mysa med både mormor och David. Den senare sov kvar och är så mysig så det inte är klokt. Att ha tre är som att ha två, om man som vi har ganska så fartiga brudar! Lördagen avslutades med födelsedagsmiddag för svåger F (35 år!) och trots gott fika så ville Maja gå hem tidigt....hon är inte piggelin alls nu. Doktor Anders skall få ett samtal imorrn. Maja har inte gått alla sina 15 timmar en enda vecka på över en månad. Vi tror på streptokocker, min hals har inte blivit bättre trots att det gått över en vecka. Vill vara frisk och komma igång (igen) med träningen. Längtar.
Idag har syrran, pappa och jag kommit en bra bit på tömningen av shurgardförrådet där farmors möbler och minenssaker förvaras. Mycket skall tyvärr läggas ut på blocket. Vi har inte plats. En del saker skall ut på torpet där de kommer att platsa perfekt.
Bilden ovan visar mitt senaste inköp på gummistövelsfronten. Ett par svarta Ilse Jacobsen. De är underbara. Sköna. Och så snygga! Visst kostar de lite, men bättre att köpa det man vill ha än "det näst" bästa när det ändå slutar med att man köper det man ville ha från början. Bilden har jag lånat från Ilse Jacobsens hemsida. Det finns råååsa stövlar också! ;)
Vill tacka er som lämnat kommentarer. Har hittat några nya bloggar att läsa! Kul!
Morgondagen blir en lugn dag utan öppnis, dagis och kaffegäster!

onsdag 25 mars 2009

En latte, en Leila och ett sovandes barn!

Sämre kan man ha det, trots idogt kraxande och väsande.
Fortsätter min uppmaning i inlägget nedan och tackar er som redan svarat! Skall kika runt på de för mig nya bloggarna så fort tillfälle ges!
;)

tisdag 24 mars 2009

Krax krax

Låter som en hes gammal dam. Ont i huvudet och bihålorna. Dock ingen feber. Det är synd om mig idag! ;)

Ligger lågt med bloggen och datorn för att istället inta soffläge med en hel hög med underbara "magasin" som det heter på vissa håll! Lantliv för inspiration till just landet/torpet, Living etc. för inspiration till hemmet och Bolig för ännu mer snygg design och inspirerande bilder. Allt detta toppas med en latte eller en kopp té med mycket honing i!

För att ha lite spännande läsning när jag åter öppnar datorn så vill jag än en gång få reda på lite mer vilka ni som läser är. Har sett att jag har många sidvisningar per dag, så nu är det dags att ge sig till känna! Många vet jag vilka ni är, men ni andra som känner er manade, berätta lite vem du/ni är!!! ;)

söndag 22 mars 2009

Allt möjligt!

Söndag kväll. Sitter i soffan med datorn i knät. Ett mönster på sydda påskägg ligger bredvid mig. Har börjat planera för påskpyssel med tjejerna och även lite syprojekt för mig. Har fått beställningar på GrisOfanter och skall snart klicka hem en hel hög med nya tyger från
stoff och stil. Kika gärna in på min skaparsida (som snart kommer att flyttas för att delas med syrran....vårat projekt ÄR på g!)! Fler djur kommer inom kort!

Maja har upptäckt glädjen i att lägga stora pussel. Hon sitter gärna med ett femtonbitars, men det tar bara ett par minuter, så jag köpte ett pussel med 60 bitar på torget igår. Maja satt hela eftermiddagen och lade pusslet. Har aldrig sett henne med ett sådant tålamod. Så koncentrerad, så ljuvlig i sin egen värld. Vi har börjat att spela spel, memory och visst katten hittar hon rätt. Hon är stor!Livet som förälder tar hela tiden nya vändningar, och man växer själv precis som barnen gör. Man växer som förälder, men även som människa. Tänk vad våra barn kan lära oss.

Idag har vi firat tjejernas farmor som fyllde år. Vi köpte en vacker blommig sjal, och ekologisk choklad. Maja var så söt när vi kom hem från farmor: "vad mysigt det var hos farmor, mamma"! Tjejerna har så mycket att upptäcka, och de får upptäcka och pilla på sakerna hos farmor. Det uppskattas!

Kika även in på veckomatsedeln för matinspiration! Det har jag gjort och kommer definitivt göra igen!

Nu blir det en kopp té och päron till söndagskvällens stående inslag, Beck!

Önskar er alla en fin söndagskväll och bra start på den nya veckan!

Karamellerna!



En latte tack!

Vi har blivit med kaffemaskin. ;)
Caffitaly heter modellen, som kan leverera varmvatten till ditt té, brygga kaffe och té med särskilda kapslar och såklart göra en härlig espresso, eller en latte!
Detta är inte "ursprungsmaskinen" vi hade tänkt oss, men med ett bra pris (den sista i butiken, och med en prutande man) och alla extra funktioner så var valet ganska givet!
Kaffe någon?!

onsdag 18 mars 2009

Isprinsessan!


En bild säger mer än tusen ord!

Ålderskris??

När man får reklam direkt adresserad till sig från tidningen Tara blir man lite förnärmad. Eller är det en begynnande 40-årskris sex år för tidigt?!!

Jag bara undrar!

edit: sex och ett halvt år för tidigt menar jag!

Godmorgon onsdag!

Man blir bara glad av den blåa himmelen och den härliga utsikten och de fina (men oj så morgonpigga) barnen!!
Öppnis idag. Klädinlämning ikväll och en smula träningsvärk efter ett baspass igår som drog mer åt medel! Härligt, men det var tungt.

Hej vår! Välkommen, du är efterlängtad!

måndag 16 mars 2009

Inlägg 901!!!!!

Här bloggas det för fulla muggar mellan varven!!!!

Man kanske skulle ha en tävling för att fira detta!!! Nej skämt åsido! Lite självdistans måste man väl ha, plus att en tävling skall innehålla en vinst! Syrran och jag skall så snart tiden finns faktiskt ha en gemensam tävling under vårat gemensamma skaparnamn!

Vi har haft en toppenmysig men väldigt intensiv dag. Dagis var stängt idag så vi bjöd hem två gulliga tjejer från grannavdelningen plus David på lek, bus och korv med bröd! Sju barn mellan 7 månader till fyra år har lekt och skojjat idag, fyra mammor och en pappa har pratat och fikat och emellanåt brytit en konflikt. Förvånansvärt få sådana dock.

Sitter i soffhörnet med vita klisterlappar och märkpennan. På lördag skall Almtunakyrkan ha klädbytardag. Vi kommer att bidraga med en hel del, rättare sagt väldigt mycket. Köper ni från köpare nummer 20 så kommer ni att göra väldiga fynd. Låga priser på finfina kläder! När Maja var liten och innan hon var född så ville jag ha allt nytt; vagn, säng, kläder etc. etc. Nu när jag är luttrad (nåja!) förälder med två barn att klä så är det inte alls lika viktigt. Känslan av att göra ett fynd och vinsten miljömässigt med begagnat får mig att må så bra. Visst köper vi nytt, men jag drar mig inte för att köpa begagnat. Det är samma känsla med möbler till hemmet och till torpet. Det nya skall hålla länge och det gamla är härliga saker som ger charm och personlighet till inredningen. När man bygger upp ett hem så är tanken att det skall vara saker/möbler man vill ha länge. Fladdrade visst iväg lite!

Den här veckan kommer att innehålla träning (kul!), öppnis (roligt!), mormorsmiddag (mysigt!) och tjejmiddag (partaj!!).

Roger har idag varit hos en sjukgymnast som kom fram till att han inte för göra ngt ansträngande med armen. Besök nummer två på torsdag. Tiden får utvisa hur det kommer att bli. Håll tummarna för min man tack!

"Halv åtta...." på fyran följt av "Familjen annorlunda" blir sällskapet till märkandet av kläderna! På tal om tv så är Malena Ernman en mycket värdig vinnare. Låten gillar jag väldigt mycket, även om Caroline af Ugglas var min favorit! Lördagspasset på friskis skall tydligen innehålla schlagerlåtar! Längtar! (Vem kunde tro det för tio år sedan?!)

Nästa inlägg blir med kort på de finaste två! Inlägg utan foton är ganska trist! ;)

fredag 13 mars 2009

Vardagen

kommer att ändras. Vi kommer att vara fyra hemma flera dagar i veckan. Jag är så tacksam att det gått "såpass" bra som det gjorde med Roger. Mina tankar de senaste dygnen har varit många. Livet kan vara så skört. Värt att tänka på.

Vi skall ta till vara på de här veckorna och få Roger frisk, och njuta som en hel familj som får möta våren tillsammans med luncher på stan och mysiga parkbesök!

Vill säga ett stort tack till alla er som visar att ni bryr er om min man. Era sms och telefonsamtal och inte minst de fina kommentarerna i bloggen betyder mycket.

Nu fortsätter fredagen med ett öga på lets dance!

Kram!

onsdag 11 mars 2009

Just nu

är det väldigt synd om min man. Han sitter på akuten (tillsammans med alla lårbenshalsar och diverse benbrott) efter att ha ramlat ner från en cotainer rakt på en lastpall. Han ringde nyss, och jag kan inte nå honom och veta hur det är. Han har ont i vänster arm, axel och rygg. Hoppas inget är brutet. Hoppas även att väntan inte blir så lång innan undersökning, röntgen och allt han måste gå igenom.

Återkommer med info när jag vet mer (för er som är intresserade!)

UPDATE 17.45 :Nu kommer farmor och passar tjejerna och denna tankspridda och oroliga fru åker upp till sin make. För det kan man faktiskt göra. Han har varit/är på röntgen. Han är säkert hungrig också!

Tack för goa ord!

Hemma igen 20.30. Inget brutet, ingen spricka. Rejält ont. Sjukskriven en månad med sjukgymnastik. Jag är så oerhört lättad att han inte slog i huvudet i fallet. Nu skall jag ta hand om min fina man som varit på akuten sedan 12 i dag. Tydligen en av de värsta dagarna där denna vinter.

tisdag 10 mars 2009

Gårdagens utevistelse


Jag längtar efter sol, värme, och gröna träd. Fast tjejerna är nöjda som det är!
Ellen var en smula arg på sin syster av någon anledning...kunde inte låta bli att dokumentera det!
Att Maja har lärt sig att gunga på "storbarnsvis" var en nyhet för mig! Dagis är bra!
Idag skall vi gå en sväng ner på stan och till biblioteket.
Det snöar.........

måndag 9 mars 2009

Styrkebas 16.30-17.30 , check!

I love friskis och svettis!

Gomorron måndag!

Rivstart på morgonen, som vanligt!

Idag blir det en hemmadag för alla tjejjer. Maja har lite feber, och på dagis går både magsjuka och streptokocker. David har precis avslutat sin andra antibiotikakur på en månad, men har blivit dålig igen. Detta för att föräldrar inte håller sina barn hemma de där extra dagarna. Grrrrrrrrrr. Fortsatt röjjning och rensning, och såklart pyssel med pysseltjejjerna!

Trevlig måndag!

söndag 8 mars 2009

Rensa i röran!

I går lämnade vi tjejerna hos Fredrik och David, och moster. De lekte, stojjade, åt tacos, badade, vaknade en hel del under natten, för att i vanlig ordning köra igång i 120 på morgonen. Denna gång innan kl sex. Vi är så glada att vi fått lite egentid, och att tjejerna har haft det så mysigt hos A+F+D! Tusen tusen tack! Vet att ni är trötta idag...!!!!
När vardagsummet såg ut som värst gick vi ut och åt. En god middag på Konsertbaren, en "burgare" med färskriven pepparrot, ett gott vin och mysigt sällskap! Hemma igen fortsatte vi röjja innan vi tittade på melodifestivalen som vår excellenta box spelade in. Kan bara säga hejja Caroline!! Hon är inte bara min namne, utan en fantastisk sångerska, som med så få ord, ett så enkelt scenspråk ändå kan få fram så mycket känslor! Jag bara älskar låten och hoppas verkligen att hon vinner i Globen!
Sovmorgon halva förmiddagen! Fortsatt röjning och sedan hem till syrran och co för att urmysigt Me and I party. Maja och Ellen valde varsin pussgrodorklänning!
17.30 somnade Maja framför hennes favoritprogram "Amigo". Ellen en stund senare! Trötta tjejjer efter en toppenhelg!
(Bilderna är urtråkiga med blixt, men men!)

onsdag 4 mars 2009

Längtan

till paradiset blir bara större och större. Särskilt efter att ha sett "Leila på landet"! I år vill jag ha ännu mer rabatter, fler pioner, mer rabarber, mer kuddar, mer hyllor, mer av allt!!! Imorrn syrran, är det du och jag som börjar med en att-göra-lista på vårat torp, som vi nu äger tillsammans!!! På fyra år har värdet ökat med 265 tusen kronor! Vårat lilla kap!
Måste berätta att imorgon kommer jag att ha träningsvärk! 19.30 körde syrran och jag ett baspass på friskis! Det var så härligt att få svettas ordentligt, få röra på dököttet. Nästa pass blir på måndag.

Kreativiteten flödar just nu;


änglavingar, ett virkat päron, färdigställande av diverse småkakor till deras kökshörna, osv osv!!! Jag är inne i ett kreativt flöde och jag bara älskar det!!!
På lördag skall tjejerna sova hos moster, Fredrik och David. Vi skall röjja, sortera, lägga ut på blocket och äntligen få ordning på kontoret/pysselrummet. Med en översikt på mina tyger, papper och övrigt pyssel kommer jag att få mycket mer gjort och mer av min kreativitet kommer att komma till sin rätt!

Kalas kalas kalas!

Barnkalas nummer två. Alla dessa fina barn har vi nu känt i tre år. Vi gick mvc-utbildning tillsammans när våra små låg i magarna. En efter en tittade de små liven ut, och för varje vecka som gick blev magarna färre och bebisarna fler vid våra fikaträffar på stan. Det känns som en evighet sedan! Vi är så glada att vi fortfarande har kontakt med alla er!
Tusen tack för i lördags!
Vi hade en toppendag, Maja älskar sina fina presenter (hon bor i klänningen Anna!!) och det var så mysigt att äta lite soppa och dricka lite vin tillsammans! Det gör vi om snart! Kusinvitamin David är väldigt glad över sina nya kompisar!