onsdag 29 april 2009

Böcker!


Älskade böcker! Det bästa sättet att slappna av på. Passar utmärkt nu när jag har ont i munnen efter mitt tandläkarbesök idag. Läser just nu Malin Persson Giolito, känner igen mig i mycket av det hon skriver när det handlar om barn. Har precis avslutat Denise Rudberg, och det är väldigt lättläst litteratur på gränsen till dålig. Men dock en smula underhållande. Som en pausfågel. Jo Nesbö kommer nog näst på tur. Har lästa hans/hennes (?) tidigare och gillat de.
Nu kommer mina skatter hem från affären, de har köpt "flytande föda" åt mig! ;)

Piggare kille!

Det här vackra trädet fotograferade jag i måndags när vi gick till 4H.

Telefonen ringde nyss, det var lilla David! Han har sovit gott inatt och är en helt ny kille. Låter annorlunda på rösten, lite ljus och lite skör. De får nog komma hem på förmiddagen idag. Plutten!

Själv så blir det husläkaren för Roger, och tandläkaren för mig. Skall dra ut en visdomstand. Kan inte säga att jag ser framemot det. :/

Om jag inte har för ont så åker vi till torpet i em och kommer hem på fredag vid lunch! Skönt att åka från stan på "sista april" när studenterna "tar över" vår stad och super och skränar ikapp med stans tonåringar (i varierande åldrar....)

tisdag 28 april 2009

Nyopererad!

Min pussgurka David ligger nu på uppvaket på öron-näsa-hals efter en lyckad operation av halsmandlar, polyper och insättning av rör i öronen. Nu slipper han att ha sömnappneéer, och en ansträngd andning. Nu slipper han att vara trött nu och då. Nu kommer han att orka fara runt lika mycket som sina vilda kusiner!
PUSS på dig David!
Uppdatering kl 16. David blir kvar över natten (med mamma),han kräks en hel del blod och det rinner blod ur näsan på honom. Läkaren hade aldrig tidigare sett en sådan stor polyp bakom näsan. Som moster så blir jag lite ororlig, men de är på rätt ställe. Håll nu tummarna med mig att de får åka hem imorrn och att lillkillen inte har så ont!
Uppdatering kl 19. Lilla killen har fått dropp (på ett ställe de inte emlat innan....) och är en tapper men riktigt slagen hjälte. När han kräks av blodet som rinner ner i magen retar det såret som börjar blöda ännu mer..... Det gör ont i mitt hjärta och jag vill bara se honom pigg och på benen nu!

måndag 27 april 2009

4H

Solig härlig måndag på 4H-gården uppe i Gränby. Ellen tittade med stora ögon på de små lammen, griskultingarna och kalvarna, för att inte tala om herr tupp med attityd! Hon bräkte ur sig ett bäää när vi stod vid lammen. Nu tog hon in besöket på ett helt annat sätt än när hon som tiomånaders liten hjulbent rulta gick omkring, eller snarare for omkring bland djur och på gräsmattorna.
Maja har varit på dagis idag, och just nu leker tjejerna nere på gården. Ellen provar trehjuling och Maja leker med en granne som är två-tre år äldre och engelskspråkig! De leker så fint ihop.

söndag 26 april 2009

Partybrudar!

Dukningen
Brudarna!

En toppenkväll som vanligt när vi ses! Många många skratt och god mat och god dryck. Citronskal plus saften, riven färsk ingefära och vitlök var smaken på kycklingfilén jag bjöd på. Det var lyckade kombinationer ihop. Fransk potatissallad med sparris och ruccola, lufttorkad skinka och pumpakärenbröd var varmrättens innehåll. En ostbricka med kex och fikonhonung bjöd jag på till dessert. Ett portvin till. Kaffe, avec och chokladpraliner avslutade middagen. Vi hann även mumsa lite nötter och naturgodis innan vi fick för oss att vi skulle gå ut. Att dansa är kul, men annars är det rätt trist ute. Lite seg idag men inte så det stör nämnvärt!
Tack för igår fina vänner, ni alla har glömt er lilla gåva!

torsdag 23 april 2009

"Maja, vill du hjälpa mig att städa bland mitt smink"?

Och det ville hon. Mer än gärna.
Jag tror att lilla fröken sminkös skall få sminka mig inför min tjejmiddag på lördag!
;)

onsdag 22 april 2009

Oj, vad jag tappade lusten

att blogga nu.

Så otroligt tråkigt med anonyma tyckare som häver ur sig otrevligheter.

Jag vill inte ha lösenord för att mina läsare skall nå min blogg, men det verkar som att jag skulle behöva det efter denna hetsiga hjälmdiskussion.

Hädanefter kommer jag att radera alla otrevliga kommentarer. Det här är MIN dagbok, en dagbok som är en glad sida, visst finns det allvar som alltid i livet, man jag vill slippa dumheter från folk jag inte vet vilka de är.

Och om någon missade kramen i slutet av mitt inlägg nedan så är ju det sorgligt. Tanken med hjälminlägget var att värna om mina medmänniskor. Inget annat.

Ha en fin vecka mina fina vänner därute!

KRAM!

tisdag 21 april 2009

Maja


in action.
Hon är svår att fånga på bild. Vill inte gärna vara med när mamma tar fram kameran.
Visst är kortet läckert?!

Gulle!

När man sitter på toa skall man läsa "Tutu och tant Kotla". Så är det bara. Och riva lite från sidorna och ta mycket papper och spola spola och spola lite till!
Den lilla stumpan håller på att bli stor.
Nåja, allt är relativt!

Cykelhjälm! Och där med basta!

Innan jag sätter saxen i nästa tygstycke måste jag få ventilera mig lite.

Hämtade Maja på dagis i eftermiddags med cykel och cykelkärran. Självklart har jag hjälm på mig. Det är lika självklart som att Maja har det. Hur cool/snygg/otöntig/snygg i håret (för det är ju där skon klämmer...) är man om man ligger på intensiven/på ett boende med en slang i munnen eller i magen för att man inte använde hjälm när man är ute och cyklar???????????????? Ser varje dag föräldrar som cyklar utan hjälm. Idioter tänker jag. Jag cyklar med min hjälm och håller huvudet högt, snygg är jag inte men klok!

Tänk efter. Det är en mycket billig livförsäkring, för att inte tala om att man är ett föredömme för sina barn.

Kram!

Kreativiteten är i gång igen!

Varsin kudde till sängarna på torpet och varsin kjol till vilka de fått välja tyger själva!
Snart skall jag ta tag i tyghögen igen! Planerna är många!
Jag älskar detta! Tar givetvis emot beställningar på kuddar med initialer på. Pris vid förfrågan!
Tygerna kommer såklart från stoff och stil.

Strålande humör

en ganska så strålande tisdag. Har lämnat stora skatten på dagis. Hon har fått en bästis. De är så söta ihop så det är inte klokt. Hand i hand kom Maja och Tova och ville ha hjälp upp på en gunga. Tårarna i ögonen smög sig fram... Maja har alltid varit ensam tjej i sin ålder på sin avdelning. Hon har hamnat lite mitt emellan de stora barnen och de små. Nu går Tova på grannavdelningen, men de ses ofta ute på gården, och går ibland mellan avdelningarna för att leka. Man blir bara glad!
Lillskatten Ellen trodde att det var dags att börja på dagis idag! Det första hon glädjestrålande sa när jag lyfte ur henne var "hejdå mamma"! Då såg hon sin chans. Pluttan!

På lördag är det dags tjejmiddag för hos mig! Jag planerar för fullt och ser framemot att få ta hand om mina tjejer på bästa sätt! Menyn är nästan färdig, det blir en fräsch vårmeny med god dryck till. I år slipper vi de gula/orangea väggarna, så dukningen kommer att komma till sin rätt mot vit bakgrund.

Nu skall jag dyka ner i min tyghög och botanisera. Sydde en skötväska till dockvrån på dagis, men med många små mammor behövs det fler. Ett gäng vimplar tänkte jag även att de skulle få! Personalen är väldigt tacksamma över att jag syr, och det är kul att få bidraga med lite hemsytt.

söndag 19 april 2009

Wabi sabi

WABI SABI - den hållbara livsstilen

”Wabi Sabi är en japansk filosofi som är som bomull för själen”, säger Agneta Nyholm Winqvist, författare och grundare av Nordic School of Feng Shui. En länge efterlängtad ton som när den gör sig hörd i vårt samhälle hjälper oss att i sinnesro sakta och säkert närma oss en hållbar livsstil och utveckling.
Enligt talesmän på bokmässan i London; är wabi sabi en livsstil som nu tar sig in på marknaden efter att länge ha existerat i anspråkslös tystnad. Vad betyder då Wabi Sabi? Orden är svåröversatta men begreppet ”ödmjuk skönhet” ligger nära sanningen. Wabi betyder bokstavligen ”fattigdom”; i betydelsen oberoendet av materiella ting inte om avsaknaden av något. En anspråkslöshet som valt bort det materiella för att istället relatera till naturen och verkligheten. Sabi betyder ”tidens blomstring” Det anspelar på förståelsen att skönhet är flyktig. En glädje över att ting som är gamla och slitna trots allt behållit sin charm mycket på grund av den omsorg som tidigare ägare gett dem. Wabi Sabi´s motsatts är den glättiga, ytliga och hårt drivna livsstilen.
Wabi Sabi går hand i hand med feng shui, grön design, hållbar utveckling, mindfulness och helig geometri (som är läran om de gudomliga proportionerna/gyllene snittet).
Ämnet andas vördnad och eftertänksamhet i livet men också ett stilla vemod. Wabi Sabi är förändring och var finner man den bäst om inte i naturen. Den grundar sig på att ingenting varar, ingenting är färdigt, ingenting är perfekt…eller att allt förändras, allt är i vardande och allt är perfekt precis så som det är just nu…

Ledord inom Wabi Sabi
Ödmjukhet
Stillhet
Vördnad och respekt
Naturlighet/Naturens cykler
Det ofullständiga och O-perfekta
Finna ro i förändring
Tidlös skönhet
Naturens geometri
Anspråkslöshet
Uppskattning
Hållbar utveckling
Leva i ögonblicket
Andlighet bortom ord

Texten har jag lånat från Nordic School of Feng Shui
Intressant! Skriver under på många av dessa ledord!

Före-efter

Ett produktivt dygn på torpet. Syrran och jag har målat i köksskåpen och tagit bort dörrar, samlat våra fina saker (hihihi), arvegods och vardagsporslinet tillsammans med glasburkar och gamla härliga plåtburkar som innehåller allt från kaffe till "bokstäverkex".
Behöver jag tillägga att vi är oförskämt nöjda, samtidigt som vi undrar varför detta har tagit fyra år att göra!?
;)

Hur söt får man bli?


Vår egen "klassens-clown", vår dotter/barnbarn/lillasyster/systerdotter/brorsdotter/gudbarn/kompisdotter, allas våran fina fina Ellen!

fredag 17 april 2009

Fredag morgon i april

Solen skymtar och jag hoppas den motar bort molnen och tar herraväldet över dagen. Vaken sedan tidig tidig morgon. Har varit väldigt bortskämd med sovmornar de senaste veckorna. Min kära man har inte lika stor sömnbehov som mig. När vi träffades trodde jag att han var knäpp som gick upp innan nio på helgerna (jag hade lätt kunnat sova till elva...!) Nu har vi mötts någonstans på mitten, men sedan tjejerna kom så är mornarna tidiga. Och väldigt mysiga. Bara jag får mitt kaffe och en liten stund att bläddra igenom tidningen.
Just nu ritar tjejerna med blyerstpennor och Maja suddar och suddar med sin "sugare"! Ellen hänger på på sitt rara göra-som-storasyster-sätt!
Nästa vecka skulle jag ha börjat på en kort inredningskurs där bla. Madeleine Gesar (färgglada inredaren från Sköna hem och family living) plus Louise Sareld (roomservice) skulle varit ledare. Den har tyvärr blivit inställd pga för få deltagare. Jättetråkigt. Madeleine Gesar var ju en av mina lärare på stylistakdemin och hon är så inspirerande och färgstark så man blir glad bara av att se henne. Vi går ibland på samma öppnis här i Fålhagen så man kanske kan prata lite inredning då! Fick dock en hint av henne för några veckor sedan att kursen hade få deltagare, så lite förberedd var jag. Men tråkigt ändå.
Skulle även gått en feng shui kurs två söndagar i maj som även dessa inte blir av. Inte för mig i alla fall. Roger är i italien ena söndagen och jag har inte ansträngt mig tillräckligt för att få barnvakt. Dock känns det ganska ok. Helt plötsligt har "spara" intagit mig. Känner inte riktigt igen mig! Inpiration och inredningsupplevelser kan man inte få nog av!
På tal om inredningsupplevelser så blir det en torpresa imorrn. DÅ skall jag måla i köksskåp, plantera lökar och göra en mysig sovhörna till Maja.
Fredagen är ännu oplanerad. Det blir säkert en park, en glass och lite mys!

onsdag 15 april 2009

Dagens litterära familjemys!


Lek i Stadsparken, lunch på Fågelsången och mys mys mys på Stadsbibliotekets nya barnavdelning.
Ännu en härlig familjedag! Trots att Roger har ont så försöker vi se detta som en bonustid för hela familjen, en tid för oss alla att vara tillsammans innan det "stora racet" drar igång i höst!
Att vi inte besökt bibbblan så ofta vet jag inte varför. Det beror säkert på att tjejrna har ett stort bibliotek hemma! Är själv en van besökare sedan barnsben, mamma gick på bokcirklar och Andrea och jag var med och lekte och busade i stora kudd"pölen" (en rund madrass). Vi har alltid lånat böcker, och alltid haft många böcker hemma. Jag är uppvuxen i en läsfamilj och jag vill föra det vidare till våra tjejer. Alla barn är intresserade av böcker när de är små, det gäller bara att hålla det intresset vid liv. Det underlättar om man som förälder tycker om att läsa. Och det gör vi! Ligger i sängen med våra böcker och läser och läser, den ena utan glasögon (jag) och den andra med (R!!).
Bilderna i mitt collage är suddiga och tagna med blixt. Men det struntar jag i, för de symboliserar glädje!

tisdag 14 april 2009

Påsken 2009 i collage

Påskmys på torpet med ägg från påskharen.
Äggmålning. Ellens ägg gick "tönnör"! Maja målar koncentrerat....rosa!

60-årskalas för morfar. Barnbarnen hjälper gladeligen till med paketöppningen! En väldigt mysig påskafton med god mat, god dryck och tårta som Maja längtat efter!

Påskdagen bjöd på strålande väder liksom hela påsken gjort. Perfekt för premiärövernattning på torpet. Så blev icke fallet denna gång. Istället byttes idyllen ut mot ett samtal till 112, en ambulans som kom och åkte igen (!). Läs här vad som hände!

Mår bättre nu, och till och med det halsonda är nästan nästan borta!
Det kliar i fingrarna och till helgen blir det torppremiär...igen!

söndag 5 april 2009

Paus

Paus Paus Paus Paus
Paus Paus Paus
Paus Paus
Paus
Jag tar en paus från bloggen. Tid för att vara, tid för kreativitet och tid för familjen. Den envisa förkylningen är inne på sin tredje vecka, och det sänker mig en smula, så nu skall jag jobba på att se våren komma med positiva tankar och en förhoppning om att det halsonda vill ge med sig så jag kan komma igång med träningen igen!
På återseende inom en snar framtid!
/Caroline

Leva tillsammans

Bara vi två. Roger och jag. Inga barn. Strålande vårväder, givande samtal med varandra och fyra andra par. Kaffepaus, lunchpaus och vårpromenad i en härlig stadsnära idyll.
Igår var vi på en Leva tillsammans dag. Anordnat av domkyrkoförsamlingen, med personal från öppna förskolan. Vi har fått mycket kött på benen, nya infallsvinklar på vårat äktenskap. Hur vi kan prata och se varandra mer. Konfliktlösningar, intimitetstankar (behöver inte bara betyda det man först tänker på), ursprungsfamiljen, dvs vilka arv vi har fått av våra föräldrar och farföräldrar. Plus en hel del annat. Många korta övningar för oss som par men även för kvinnorna/mammorna/fruarna och männen/papporna.
Inget flum, inget terapisnack, bara en "vi-två" dag.
Vi är jätteglada att vi tog chansen och fick ha en sådan bra dag tillsammans vi två och tillsammans med fyra trevliga par, för att inte tala om öppna förskolans fantastiska Birgitta och Gunilla.
Som min nyfunna vän Maja skriver så måste man jobba på sitt äktenskap, för det blir inte långt och lyckligt utan att man måste jobba på det! Och ibland är det hårt jobb, men känner man att man hör ihop så är det värt mödan.
Alla borde få chansen till en sådan fin dag!

onsdag 1 april 2009

Parklek

De finaste två. I parken med spadar, sand och gungor.
Trippen till paradiset lavendelbo blev istället husläkarbesök för mamsen (halsprov-urk
-var dock en duktig patient!) som fick veta att viruset "håkanbråkan" inte vill släppa taget om min hals på ett tag.
Tjejerna var nöjda med ett äventyr i cykelkärran och massor av mys hemma.