lördag 27 juni 2009

Alma från Magis


Jag älskar dessa underbara, glada, perfekta stolar från italienska Magis! Två för priset av en på lilla rummet i Uppsala. Ägarinnan hittade två på lagret som hon ställde utan för butiken bland alla andra fina reavaror.
Jag är så nöjd, och tjejerna gillar sina nya stolar!

tisdag 23 juni 2009

Just nu!


Två snarkandes, smutsiga tjejer! Lek och picknick i Stadsparken blir man trött av. Tänkte passa på att "spika" lite med min nya matta!
Till middag blir det grillfest med grannarna. Det bor ca tio barnfamiljer på vår gård, och igår bestämde vi alla hastigt och lustigt att ikväll har vi fest med lite knyt!
Har reashoppat nya finfina stolar till tjejerna. Är så där super-duper-design-jättenöjd!

måndag 22 juni 2009

Midsommar 2009




Silllunch med alla obligatoriska tillbehör, fiskdamm och dragspel vid bygdegården, jordgubbstårta på silverfat, badpremiär och en myshörna till barnen.
Vi har haft flera toppendagar på torpet. Härligt med så många vänner, härligt med så mycket skapartid, och härligt med solen som visat sig mycket mer än vi trott!

torsdag 18 juni 2009

Nu åker vi!!!

Nåja, snart i alla fall!

Förmiddagen bjöd på sol och ett supermysigt midsommarfirande på öppnis!

Vill önska alla ni fina som läser en underbar solig, härlig, sillig, blommig midsommar!

Här är vi!

onsdag 17 juni 2009

Nya hyllor

Nya hyllan på plats. Här satt det tidigare två (hemsökta!) överskåp. Hur mycket vi än försökte sortera och ha ordning så var det något som gjorde att det alltid var stökigt i skåpen. Nu känns det mycket ljusare och lättare på alla sätt!
Maja och jag ställde upp saker på måfå, men det känns som en rätt mysig färgklick!

tisdag 16 juni 2009

Nytt i shoppen!

Välkommen in för att ta del av nya varor i fjäril fjäril-shoppen!

Kuddfodral med applikationer, riddarborg/prinsesslott-vimplar, blöjförvaring!

Helt enkelt de finaste som finns!


Härligt solig men lite kall dag på öppna förskolan!
Så fina så det inte är klokt!

måndag 15 juni 2009

Bjudpresenterna !

Ett vackert fat med blomrankor, chokladpraliner med rosa papper, lite grönt trassel och cellofan. En mysig "tack-för-terminen-present". Fatet kommer från åhléns och pralinerna finns i storpack på ica kvantum. Tänk vilken härlig lyxkänsla att lägga upp massor av praliner i rosa papper på en tjejfest, eller varför inte på midsommar?! ;)
David, Maja och Ellen hjälptes åt att dela ut presenterna till fröknarna som blev så glada! En liten gest som betyder så mycket, och som knappt kostar någonting när man går ihop två familjer.

Skogshuggarn och nippertippan


På väg ut på picknick på torpet i lördags!
Snart får vi mysigt lekbesök, men innan dess skall vi till dagis och "bjuda fröknarna" på presenter som Maja så sött sa förra veckan!

söndag 14 juni 2009

Vincent


Finaste Vincentkillen! Alldeles ljuvlig liten färsk kusin till tjejerna! Och visst rann tårarna på mig. Blödig som man är!
Tack för bebisgos idag Jessica och Stefan och grattis till er fina lugna son som ni är så fina lugna föräldrar till!

Saknar

mina gryn! Har tittat om och om igen på filmen med Ellen när hon springer och räknar, och även filmen när hon somnar i stolen för att få höra Majas röst! Tänk att man ibland bara längtar efter lite egentid och när man får det så står man och tittar i fönstret och vinkar efter bilen, tänker på de små och bläddrar bland bilder.
Hursom, så har jag haft en väldigt produktiv dag (läs: många timmar!!) av klippande, strykande och "syande". Har sytt färdigt diverse presenter (till stora pojkar och små), vimplar till tjejerna och påbörjat en del nytt. Det bidde ingen sushi eller prommis, jag har suttit vid symaskinen/stått vid strykbrädan hela dagen! Kvällen avslutade jag med "Babel" på fyran och några glas rosé. Vilken film. Helt fantastisk. Jag satt som förstenad.
Nu är det dags att sova! Det känns ovant att sova själv. Kommer att sakna Majas tassande när hon kommer in till oss på natten. Tjejerna somnade redan klockan sex efter att ha varit ute flera timmar och lekt i regnet och haft picknick i skogen och sett ett rådjur. De kommer imorgon bitti när de vaknat. Klockan elva skall vi på födelsedagslunch hos grabbarna bus som vi barnvaktade förra helgen! På eftermiddagen skall vi äntligen få träffa släktens lilla nytillskott Vincent!

lördag 13 juni 2009

Home alone

Hur mycket jag än älskar mina fina tjejer så blir det mycket ibland.
Nu är jag ensam hemma. Roger och tjejerna är på väg till torpet. Jag skall sy idag. Presenter, GrisOfanter och vimplar! Så se upp alla vimpelförsäljare därute, snart får ni konkurrens av vimplar i nytt utförande! ;)
En prommis i regnet i em får bli dagens motion då jag fick sovmorgon i morse och missade baspasset på f&s.
Sushi till middag och någon mysig inredningstidning som sällskap.
Min lördag!
Hur ser din ut?!

torsdag 11 juni 2009

Perfekt

Alldeles alldeles perfekt. Inga foton kan göra överkastet rättvisa. Måste upplevas. Sovrummet fick det där sista som jag omedvetet gått och väntat på. Är obeskrivligt nöjd! Beställde för två-tre dagar sedan, nu ligger det vackra tyget på vår bädd!
En skymt av en härlig sommartunika från lindex, ett kap för 249 kr!
Njuter av ett glas retsina. Är ensam hemma med tjejerna. Roger är ute på torpet med svåger och en elektriker. Snart skall vi baka pajer, bullar och morgonfrallor. Höjden av vardagslyx!

onsdag 10 juni 2009

"Din order är skickad".....!!


Detta härliga överlast från Anna O är på väg hem till oss i skrivande stund!
"Prisa gud, skatteåterbäringen är här!!!" Och med den en shoppingglad mamma! ;)
Toppen onsdag med en tur upp till Gränby köpcentrum, lite shopping, lite lunch och sedan direkt hem till vårat sällskap syrran och David för tårtfika (marängtårta med jordgubbar och lemoncurdgrädde-mums!). Efter det veckans andra pass på friskis! Skönt, med jag börjar bli otålig. Tränar två ggr per vecka och tar i ordentligt, men det känns inte så mycket annorlunda i kroppen eller på vågen förrutom att jag klarar i princip hur många armhävningar och situps som helst! Vill träna fler gånger per vecka men har inte fått ihop det. Har blivit beroende och älskar känslan när man tar i så svetten rinner. Bra insättning på må-bra-kontot. Är även sugen på att prova på yoga till hösten. Hoppas jag kan kombinera det med mitt arbete som kräver en hel del kvällsjobb. Träffade en arbetskamrat idag och det börjar kännas bättre och bättre hela tiden! Vi har ju i princip två månader kvar att mysa på. Är ju väldigt priviligierad som har kunnat/velat vara hemma så här länge.
Imorrn skall jag "barnvakta" min guddotter som är sju. Vi skall mysa, sy en kjol till henne och sedan tänkte jag ha kvar henne plus mamman på middag. (Vad önskas C?) Fredag åker tjejerna och jag till Nickis äventyrslek med en granne med en treåring och en ny bebis! Vi lunchar på ikea innan vi åker hem för att packa för en torphelg. Helgen avslutas med barnkalas och med det första efterlängtade besäket hos den nya lilla familjen, med kusin Vincent i spetsen!
Det blir nog en toppenvecka trots att sommaren tagit en paus!

tisdag 9 juni 2009

Ett, tå, fyja.....

Ellen 22 månader! Räknar, pratar i femordsmeningar, och har en otrolig kroppskontroll!

Söt är bara förnamnet!

Skall försöka fånga Maja på video, men det är inte så poppis, "ta bort kameran mamma"!!!

Vill sova.....! ;)

En väldigt trött tjej somnar vid matbordet vid söndagsmiddagen. Vi var barnvakt åt två pojkar och inte hade Ellen tid att vila middag då! Det är första gången något av våra barn somnar i matstolen. Så otroligt gulligt!!! Lite elaka föräldrar som inte lägger henne på en gång! Kan tillägga att Hugo snart två år somnade sittandes i soffan en halvtimme efter att Ellen somnat! ;)

Fyraåring!

Världens finaste pojke hade fyraårskalas i lördags. Jättetrevligt, gott och massor av söta och busiga barn. Kalaset blev till middag, en stor pastasallad med mozzarella, oliver och kassler. Idag är Davids födelsedag och jag kan fortfarande komma ihåg när pappa Fredrik ringde och berättade att David hade kommit. Att "David och jag skall åka till BB nu" (syrran snittades)är en mening jag alltid kommer att minnas! Stolt stolt moster!
Grattis på födelsedagen finaste David!
Vår present. En sänggavel i det härliga världskartetyget från åhléns. David har en tygtavla sedan innan och vimplar i samma tyg. Det blev så fint!

Mitt kakbidrag till kalaset. Leila´s småkakor med apelsinskal och pinjenötter. Väldigt goda och lättbakade.

fredag 5 juni 2009

Vill ha!





Vill väldigt gärna ha. Det här är vad som skulle göra det sista som saknas i sovrummet. Antingen ett överkast för dubbelsäng, eller ett för enkelsäng som ligger vid fotändan över ett vitt enkelt överkast. Svart eller brunt. AnnaO heter tjejen som designat. Man blir bara glad av alla färger och mönster. I vår vita/svarta/bruna bas skulle detta verkligen vara pricken över i!
Nu är det dags att försöka sova. Måste dock läsa några sidor i Khaled Husseinis Tusen strålande solar, som jag har fastnat i totalt. Halv tio imorrn är det dags för baspass. Jag längtar redan!

Jogummar och fredagsblommor

Vill önska er alla en trevlig helg!
Vår helg kommer att innehålla Davids fyraårskalas (redan fyra!!), tredje träningspasset denna vecka , barnvakt söndag till måndag och självklart röstning på söndag! Skall försöka hålla mig vaken då våran morgon startade redan fem.....
Vi var ner en sväng på stan och köpte några presenter och såg och hörde massor av nybakade studenter. Maja tittade förundrat på första gänget och undrade sedan om det skulle komma fler poliser!!! Hon deklarerade även för pappan som slutade innan ett idag (mys!) att hon "inte alls är rädd för de"!
Har köpt mig ett ex av Leilas "a piece of cake" i fin plåtburk, och skall inviga den ikväll. Ett bakbidrag till Davids kalas som kommer att både bakas och förpackas á la Leila!

torsdag 4 juni 2009

Collage över den gågna veckan

Nybyggd platsbyggd bänk på balkongen, trötta barn efter mys hos mormor, Majas första tvåhjuling, mina morsdagsblommor.
Och sist men inte minst : Tjejerna har fått en liten kusin! Vi välkomnar lilla Vincent och längtar tills vi får snusa bebbe. Grattis Jessica och Stefan till er första son!