söndag 29 november 2009

Hörrni!

65 besökare/sidvisningar idag men inte en enda kommentar!
Kom igen nu och skriv något snällt plus lär mig hur man får snö på bloggen!
Tack! ;)

Pynt & piff

Kudde och lykta/kruka från förra året, hemtex.
Lykta från ikea.Enkla vimplar sydda av linnetyg och en dekorativ söm, uppträdda på ett grovt snöre. Enkelt och väldigt effektfullt när mörkret smyger sig på och lyktan i spisen är tänd.
Blandade lyktor från iittala och hemtex, en ljuvlig cyklamen och min härliga häst från söstrene greene.
Finaste adventstjejerna med första paketet. De fick varsit barbienattlinne!!!

*

Nu skall jag ner i källarförrådet och leta fram elljusstakarna....de fanns inte där vi trodde! Hoppas få tag på fina lärkkvistar i veckan. Har en perfekt oval vas/kruka i zink där de skulle pryda sin plats perfekt. Vet ett ställe längre bort i Fålhagen...får smyga mig dit i mörkret och norpa några!

Ha en fin första advent!

lördag 28 november 2009

Tack till svåger Stefan

för inbjudan till spotify!!! Och Tack till svåger Fredrik för hjälp med installationen! Lyssnar just nu på Julio Igelsias! "Semestermusik" som syrran och jag kallade det när vi var små och vi var en hel familj som semestrade tillsammans i stugor på öland och västkusten!
Nostalgi

Tomteträff!


Perfekt start på första adventshelgen. David och Ellen träffade tomten medans Maja tryggt tittade på håll. Tomten fick deras egenhändigt skrivna/ritade önskelistor (David önskade sig instrument, Maja önskade sig rosa klackskor, rosa mikrofon, discolampa med hjärtan (!) och på Ellens lapp var det tydligen en fisk!!!!) och la de i sin specialsäck som nissarna skulle få! David svarade på allt tomten frågade, och Ellen tittade med stora blyga ögon. En mycket pedagogisk tomte! Efter tomtebesöket i Kvarnen gick vi vidare ner till stan där det var julmarknad. Köpte lussekatter och väntade på att få bli ansiktsmålade i Pelle Svanslös tältet (Pellejöns Svanslös som Maja sa....hon kan ännu inte alla sina Astrid!). Väntan blev för lång då ett gäng vuxna (!!!) tyckte att det var viktigt att ta barnens plats och bli ansiktsmålade..... Vi målade oss hemma med mitt smink istället! Mysmiddag med la familia och en del pyntande tills imorrn. Det blir så varmt och fint med de röda accenterna till vår vita/bruna/svarta bas härhemma! Hoppas på lite fotoljus imorrn för att föreviga detta årets pynt!

tisdag 24 november 2009

Mannekängande på hög nivå!

Tjejerna fick välja sina klänningar själv. De kommer från lindex. Båda var säkra på vilken de ville ha. Att Ellen väljer efter sin egen smak är så roligt, hon har verkligen sin egen vilja och det är inte ofta hon följer i storasysters spår. Den lilla vet vad hon vill.

Julaftonsklänning anno 2009

Sötnosar!!!!
Håller på med ett collage över tjejernas mannekängande, men var bara tvungen att lägga ut denna ljuvliga bild innan!

söndag 22 november 2009

Krax och host

Bilden har inget med inlägget att göra!

Söndag kväll och tjejerna nattas av pappan. Jag har "avsagt" mig nattningen. Den fungerar bättre utan att mamman är med, och det är ok, rätt skönt faktiskt. Har ju fullt upp med (kaos...) mornar och lämning så det är skönt att få ett litet andningshål.

Hostar som en tok och febern är tillbaka igen. Det enda jag gjort sedan i onsdags förutom att legat på soffan var att ta en myspromenad ner på stan igår för att njuta av solen. Och en kort promenad till syrran för ett me and i party. Jag tycker inte att det är särkilt mycket aktivitet, men det tycker tydligen feberguden. Nu ställer jag till det på jobbet igen och det är inte kul att känna så.....

En stor whisky väntar och förhoppningsvis en hostfri natt.

Bilden visar vår lördagsfrukost. Hela familjen myser som bara den av dessa helgmornar. När tjejerna sedan ätit sin äggröra och tagit några bett av smörgåsen brukar de vilja leka och vi sätter oss i våra fåtöljer med andra koppen kaffe och tidningen. Mys på hög nivå!

Krax krax med önskan om en fin söndag :/

lördag 21 november 2009

Lördag!

Zinkhus från Walther & co!
Mammadöttrarmys och seriös provning av tärnljusen!

Puss av maken!

torsdag 19 november 2009

Inspireras






och njut av de vackra bilderna. Gå in på Rie Elise Larsens hemsida. Danska såklart!

Nöff nöff!

Mår oförändrat (om någon skulle vara nyfiken!!!) så "svinis" kan jag utesluta. Snörvlar precis hela tiden så lika söt som dessa djur känner jag mig definitivt inte! Maja känner av armen från vaccinationen igår, men annars är det full fart på tjejerna. Roger har känt sig ganska seg och trött idag.
Sötaste grisarna kommer såklart från danska maileg.

onsdag 18 november 2009

Ynk ynk

Tjejerna och Roger vaccinerades idag. Skönt att tjejerna har fått sin första dos. Själv gick jag hem tidigare idag med feber, ont i kroppen och allmänt dålig. Såklart.....
Hoppas att bli frisk snabbt.
Ljuvliga små zinkhus från walther & co kan kanske liva upp lite?

fredag 13 november 2009

Böcker på display

Den här mysiga trevåningsbrickan (?) kommer från farmor. Den har stått i vårat sovrum ett tag för att antingen hamna på torpet,målas om eller förvaras i ngt förråd. Hörnet bredvid soffan är ett tomt och tråkigt hörn, jag tycker detta blev lite mysigt. Upp med några tavlor på väggen och en annan lampa så blir detta toppen som "coffeetablebooks-display"! Jag älskar att bläddra i mina inredningsböcker och drömma mig bort och inspireras!Vad tycks?!

30-årskalas!

Kalascollage äver gårdagens firande av svägerskan/fastern/systern Jessica! Vi bjöds på den godaste paj jag ätit, fräscha sallader, bröd, grönsaker & dipp, vin, kaffe och härliga tårtor. Vi rullade hemmåt och två av oss somnade i vagnen med råååsa ballonger i händerna!
Tack för igår, vi ses igen imorrn på dopet!

onsdag 11 november 2009

Pure public

Se, njut och inspireras! Jag säger tack till idéverkstaden som tipsat!
Pure public, danskt förstås!!!

Ner och upp!

Härlig bild från vi.sualize.us

Vilken dag. Ner som en pannkaka och upp som en sol ? Eller nåt. Det handlar om jobbet. Mitt nuvarande och det som jag skall gå tillbaka till. När jag fick detta vikariat visste jag att det skulle vara på halvårsvis. Dock trodde jag att jag vid detta laget skulle veta om jag skulle få vara kvar ännu en termin eller ej. Oavsett om jag "får" vara kvar eller ej så har jag i samråd med Roger beslutat mig för att gå tilbaka till mitt gamla jobb. Min chef ringde mig ikväll, och lyfte en stor tung börda från mina axlar. Hon vet så väl att jag helst vill jobba må-fre. Hon skall försöka lösa det. (TACK!) Om inte det går så är jag väldigt välkommen tillbaka. Det känns bra, men denna dagen har varit en bergochdalbana. Jobbig, och lite ledsam.
Men bra ändå.

Tror dock att november ligger 1:a på min värsta-månaden-lista! Vill ha sol, snö och ljus. Tack! Och lite mer ork till allt.

söndag 8 november 2009

Kalasdag!

Finaste Astrid!

David 4, Ellen 2, Maja 3, Astrid 1 och Josefin 7! Tänk att vi tjejer som känt varandra (som "tjejgäng" åtminstone) sedan -91 har lyckats så bra!

Mysigt och gott ettårskalas med nöjda barn som mumsade godispåse och klementiner på väg hem!

Imorrn är det måndag igen oh dags för föräldramöte på tjejernas dagis. Efter mötet blir det troligen en utemiddag med ett (eller två!) glas vin tillsammans med syrran och en annan mamma från dagis. Måndagsmys!

Fars dag

Om en liten stund skall tjejerna få uppvakta pappan i familjen med nymalet ekologiskt kaffe, salamismörgås och ett paket. Per Morbergs senaste kokbok ligger i det guldfärgade paketet som tjejerna skall få pimpa med själhäftande rosetter!

lördag 7 november 2009

Älska ditt hem!


En bok i precis min smak!
Lördag, grått grått ute, en smula hängigt inne. Roger är ute med tjejerna och jag slappar hemma. Hoppas att pigga på mig tillräckligt inför söndagens ettårkalas!
Denna urtråkiga bloggerska återkommer!
Kram!
(Har varit på mammografi och allt såg bara bra ut! Kan andas ut ordentligt och leva!)

torsdag 5 november 2009

Grattis.....

Monia!
Jag bad min man att säga ett nummer mellan ett och femton. Nio fick jag till svar!
Maila mig din adress carolineodelhall@passagen.se så skickar jag dig blöjförvaringen!
Tack till alla som var med och tävlade! Klurar redan på en jultävling så kika gärna in med jämna mellanrum om ni är nyfikna. Är någon intresserad av att köpa en blöjförvaring så kika på tradera! Sök på mitt alias c.lin1 och fynda!
Återkommer imorgon med mer bloggning. Är nyss hemkommen från den sista kvällen av min inredningskurs med härliga Madeleine Gesar och Louise Sareld!