söndag 31 januari 2010

Linas matkasse nästa vecka!

Chicken chutney med matvete och physalissallad
.
Kikärtsbiffar i pitabröd med grönsaker, mango chutney och matyoghurt
,
Odlad torsk i ägg och persiljesås med kokt potatis och gröna ärter
.
Persiljekryddade wallenbergare med kokt potatis och rårörda lingon
,
Jordärtskocksoppa och matvetesallad med stekt kalkonbröstfilé
.
Vi är oerhört nöjda med både linas matkasse och middagsfrid. Vi kommer att ha linas kasse varann vecka och middagsfrid en gång per månad. Vad åt vi innan denna service?

Antibiotika omgång nummer två

Var på närakuten idag och fick en ny antibiotika utskriven. Hoppas att uvi´n ger med sig denna gång. Fick även rinexin utskriven pga att huvudet snart sprängs, bihålorna mår inte bra. Har ju varit piggare, har mått bättre. Tråkigt att inte må bra. Vill orka mer, men hoppas att det känns bättre redan imorrn. Tack och lov (!) så har vi planeringsdag så det blir inte så tungt att jobba.
.
På återseende!

lördag 30 januari 2010

Åhhh så snyggt!




Underbar inspiration. Hade dock bytt ut stolen på den övre bilden. Den här sortens inspiration kan verkligen få igång min kreativitet.
.
Dags att kicka igång denna oplanerade lördag!

Tapetinspiration

Gloria från Sandberg. Blått. Snyggt och otroligt fräscht. Min aversion (!!) mot blått verkar ha tagit en kovändning.
Edgar även den från Sandberg.

Waldemar från Sandberg.
Ursnygga tapeten som finns i ett av rummen på Stadsbibilotekets fik Kardemumma. Kommer från Lim och handtryck. Säkerligen mycket dyr, men ack så vacker!
:
Jag söker efter en ny tapet till vår lilla fondvägg i hallen. Har aldrig varit riktigt nöjd. vill gärna ha något från botanikens värld. Lugna färger men inte för snällt.

En vecka kvar!



Nästa lördag börjar sveriges musikfest nummer ett! Jag skall definitivt se! Skall du?
Är nyfiken på Pernilla Wahlgrens bidrag och Peter Jöbacks.
.
Hoppas att vi brudar i gänget kan ha en lördag ihop och titta, hyssja på varann och bara mysa, för nu saknar jag er enormt!

fredag 29 januari 2010

Testar

blått! Vad tycks?

Hagedornhagen



Ovanför vårat mysiga sideboard från min farmor håller vi på att samla ihop olika tavlor för en tavelvägg. Cassandra Rhodins Ballerina hänger redan där.
.
Det kommer att hamna fina tavlor gjorda av min älskade mamma, rådjurshorn (som R jagat), en krans med fjädrar bland annat. Plus dessa som spinner vidare på djurtemat. Från danska Hagedornhagen. Visst är de fina?
.
Jag har en stor last och det är inredningstidningar, men även att surfa runt på olika bloggar. Jag får otroligt mycket inspiration och via de fina korten på människors hem så kommer ganska ofta det personliga i inredningen fram. Det tilltalar mig som tycker att vi har en personlig inredning.
.
Att inspireras är toppen, men att försöka kopiera en stil fungerar inte. Det lyser oftast igenom och blir bara fel.

torsdag 28 januari 2010

Nytt

Vår lilla systund resulterade i en kudde. Tyget kommer från Åhléns, en liten stuvbit. Lite Josef Frank-inspirerat. Jag vågade mig på att ta fram lite blått, och det känns riktigt bra faktiskt.
När vi var i Västerås några helger sedan hade jag lyckan att få plocka grenar från ett trollhasselträd! Ett tips är att ställa blommor, ljus eller kvistar vid en spegel. Dubbelt så mycket av det vackra!

Hantverk när det är som bäst


TokTova har tovat det här underbara underlägget. Passar perfekt under vår lilla termos från Alfi.
.
Visst är det ljuvligt? Är ni sugna på ett underlägg eller något annat fint som Angelica gjort så kika in på hennes fina blogg.
.
Angelica har inspirerats av kyrkomålaren Albertus Pictor när hon tovade mitt underlägg.

Award! Hihihihih!

Jag har fått denna fina award av min vän från Västerås, TokTova!
.
Jag skickar den vidare till min syster som är en kreativ själ!
.
Man skall tydligen länka till sju personer, men jag länkar bara till en!
.
Ok, sju saker om mig kommer här.
.
* Tänker på inredning hela tiden. Och då menar jag hela tiden! Alla har vi våra böjelser. ;)
.
* Är enäggstvilling. Har dock varit tvåäggstvilling i 32 år tills vi via en tvillingundersökning gjorde ett så kallat zygositetstest där det fastställdes att vi är enäggstvillingar. Till 99.9 % säkerhet!
.
* Har vunnit en tävling i tidningen Okej då jag och ovan nämnda syster fick träffa Marky Mark (Mark Wahlberg!). Okejs fotograf fick problem med sin kamera, det blev inte ett foto från den träffen. Vi fick då alla (!) våra rullar framkallade och visade i okej!
.
* En avlägsen släkting på farmors sida var med på Titanic!
.
* Är inte ett dugg långsint. Blir arg snabbt, men lika fort glad igen!
.
* Älskar alla engelska och danska deckare. Ett glas vin till det och tv-kvällen kan inte bli mer perfekt.
.
* Älskar att ha massor av vänner och släkt hemma. Duka fint, bjuda på ngt gott och bara mysa la familia big style!

On and on.....

Maja: febrig, Ellen: stojjig trots sjukdom, mamman: ont i halsen! Hejja hejja!
:
Skall snart ta fram hela tygförrådet. Vi skall sy idag. Tjejerna skall få välja och vraka och jag syr det de vill ha!
.
Hoppas på fotoljus idag, har ett underbart tovat underlägg som bara måste visas!

onsdag 27 januari 2010

"Mamma, jag haj ont i öjat

jag vill åka till Anders". Ellens öra är kladdigt och rött. Tid hos huslälaren senare i em, dock ej Anders, han var fullbokad!
Ellen är urduktig, klagar ingenting vilket man annars gör i detta läge. Nu skall vi sova på soffan!
.
To be continued!
.
Edit: Dubbelsidig öroninflammation! Penicillin till stumpan!

måndag 25 januari 2010

Sjukstuga

Ellen: febrig, snorig och väldigt lik Rudolf med röda mulen.
Mamman: UVI. Ont i njurarna och i kroppen, måste gå och sova för att orka med en vabbdag till imorrn.
Tvättmaskinen har lagt av, trådlösa internet fungerar inte.
.
Nej, vi hoppas på tisdag istället!
.
Maja skuttade iväg på gympan idag och kom hem flygandes och lycklig!

fredag 22 januari 2010

Finfina trion!


Idag har jag haft förmånen att "hänga" med detta fina gäng! Vi har varit på Ikea, på Rusta och Plantagen. Matta, blommor och gott fika har handlats. Shoppingbehovet är för närvarande stillat. Imorgon fylls inspirationsförrådet på. Tar plats på tåget imorrn innan lunch för att insupa atmosfären på Formex tillsammans med min fina vän Ingela och ev. syrran.
Är en tråkig bloggare, men tröttheten denna årstid är förlamande. Tack för alla fina kommentarer om brudarnabus!
Ha en fin fredagskväll!
Skål från mig!

lördag 16 januari 2010

Uppsalaflickorna

På måndag skall Maja börja på gymnastik. När vi berättade för henne att hon skulle få börja brast hon ut i ett rungande nej! Jag vill inte börja. Flera gånger den senste veckan lät det så, tills i torsdags! Idag shoppades gympadräkt och skor till Maja. Det fanns ej i Ellens storlek, men en baddräkt och en tyllkjol gjorde susen! Dock får Ellen vänta tills i höst då hon fyllt tre, Uppsalaflickorna har en åldersgräns vid tre.
Tyvärr jobbar jag när gympan är så det är pappan i huset som får vara med!
Lördag som för mig tillbringades på soffan med lite feber och ont i kroppen. Skulle egentligen varit i Stockholm på en spännande dag, men vad göra? Hoppas att komma iväg till Västerås imorrn på julgransplundring.
Visst är de ljuvliga våra juveler?!

fredag 15 januari 2010

Uppmanar alla er

att hjälpa till. HÄR.
Det har vi gjort.
*
Snart blir det kudden. Har somnat både åtta och nio de senaste kvällarna. huvudvärken har lurat bakom pannan hela dagen, och kroppen känns som bly..... Hoppas att jag håller mig frisk tills imorrn. Imorrn är det min egen dag.

Mysfredag!


Vår första lediga fredag av många! Känslan av att slippa morgonstressen (som vi visserligen delar på nu då jag jobbar må-tors och slipper lämna/hämta varje dag) är underbar! Maja svassar runt i mitt nattlinne och känner sig som en prinsessa, lyssnar på mamma mia på "isterion" som hon säger. Ellen har på sig en kjol plus en klänning som är "utofjam" (ut och in) . Vi skall få besök idag och tjejerna bara myser.
Önskar er alla en trevlig helg med denna ljuva bild från Bloomingville.

söndag 10 januari 2010

Lina istället för Viggo?

Plastmattan Lina Vi lånar ut vår Viggo (brun/beigerandig med vita stjärnor) från Pappelina till R´s gammelfarmor som skall sälja sin lägenhet. Den passar bättre in än vad man tror i en lägenhet där en äldre dam bott. Börjar faktiskt tröttna på mattan... Nåväl, hallen känns väldigt tom utan matta, och denna från Rusta kostar endast 299 kr för en tre meter lång matta. Min syster med man har den i beige/vit i köket. Den kan upplevas lite halkig först, men lägger sig sedan på "plats".
Lägger upp den på önskelistan!

Badrumsinspiration

Krokar Ib Laursen från syster lycklig, jag väljer den randiga varianten. Korg från tiger, och bänksksiva i valnötsfanér från ikea. Orkidé i härlig lila och så pricken över i vitt frotté.
Snart är skötplatsen ett minne blott, då skall vi täcka in tvättmaskinen med valnötsskivan eller annan mörk bänk, en korg med frotté, en orkidé och (helst!) inget mera!

fredag 8 januari 2010

Tips!


Helgens vintips! Mistic 69 kronor. Mycket prisvärt och otroligt fylligt och gott!
Skål!
Edit! Svåger F bjöd på detta vin för ett par veckor sedan, så det är egentligen hans tips. Viktigt! Och, ja vi är skyldiga er en flaska! ;)

Fredag!

En vanlig syn. Tjejerna sitter vid köksbordet med pennor och papper. Maja "skriver" i sin dagbok, och Ellen väljer pennor.
Hade en ganska så lång dag igår. Roger kom hem halv sex vilket är jättesent för oss. Efter middagen gick jag ut i en hel timme. Lagom påpälsad med underställ och mössa. Styrde stegen upp mot Fålhagens tjusiga villakvarter. Hittade lärkträdet vid en ödslig tom lekplats, fick ihop en fin mängd kvistar som låg i snödrivorna. Gick glatt hem med i mitt tycke härliga fynd. Roger plockade fram en glasburk och vips så fick sidebordet från farmor lite mer liv!
Behöver jag tillägga att jag frös hela kvällen!

Lampfoten från Indiska fick en skärm från Ikea. Som en ny lampa!
Ellen har fortfarande lite feber och är hängig. Vi tar en promenad till ica efter lunchen och hoppas att pappan kommer hem lite tidigare idag.

torsdag 7 januari 2010

Att hitta nya användningsområden!

Först stod den på torpet, sedan kom den med hem. Tänkte ha lärkgrenar i á la Tine K, men nu har den hittat sin plats som tidningskorg. Och jag bara älskar den.
En vas kan faktiskt bli en tidningsförvaring!

Dokumentera vardagen

Min variant av "se vardagen". Det här är en typisk bild. Maja står nära nära teven, Ellen leker med dockorna. Vagnen parkeras ofta i hörnet, särskilt vid måltider, för att ha nära till sina bebisar. Jag sitter i fåtöljen och försöker blogga lite. Nyfikna och hängiga barn idag.

onsdag 6 januari 2010

Linas middagsfrid!

Torsdag kväll som känns som söndag. Första arbetsdagen imorgon för Roger på nygamla jobbet. Spännande! Själv börjar jag första arbetsdagen på två veckor med att vabba två febriga och hostiga tjejer.
Söta muffins med en liten klick glasyr och en smartie. Har redan börjat med att planera Majas fyraårskalas, med bland annat bakning av dessa sötnosar. Idag har vi dock haft lite fika för födelsedagspappan i hemmet.
Angående rubriken så har även vi hakat på trenden med att få maten leverarad hem till dörren. Vi skall testa både Linas matkasse och Middagsfrid. Linas matkasse har just nu ett erbjudande där första kassen (eller den enda) kostar 499kr. Den levereras den 18 januari. Middagsfridsleveransen kommer den 25 januari. Utvärdering sker efter de veckorna. Linas matkasse är hela 150 kr billigare per leverans. Det skall bli roligt att se hur detta blir. Jag tror att det passar oss väldigt bra. Vi lyxhandlar ofta på vårt dyra ica plus att vi nu slipper tänka ut vad vi skall laga eller leta recept. Tid är pengar.

måndag 4 januari 2010

Mina sötnosar!

Sötis i underställ och ullsockor på väg ut till pulkabacken.
Tv-bänken i dagsljus. Det blev så bra och vårat redan ljusa rum har blivit ännu ljusare.
Poserar lite!De finaste två! Kikar i en bok tillsammans.
Lilla fröken"jag vill inte ha hårspänne, diadem eller snoddar"!


Nyss hemkomna från pulkabacken. Varm choklad och bullar i stugvärmen. Nu väntar muffinsbak i de små ketchupformarna från mcD. Pilligt jobb, men gulligt resultat.

Imorrn fyller Roger 35 år. Hurra hurra hurra!

söndag 3 januari 2010

Kaffepaus

Hittade några ballerina med smak av pepparkaka och det får vara den sista julsmaken för denna juletid! Är ensam hemma, tjejerna myser hos farmor (tack!) och Roger har åkt ut för att titta till torpet. Vad gör jag då? Röjjer, städar, bäddar rent, tvättar, diskar. Kan tyckas dumt, men jag mår bra av att få göra det utan barn i hälarna. Plus att jag får min så viktiga egentid.
Brickan under det fina fatet fyndade jag på ikea igår. Det var sänkt ner till 39 kr, och passar så bra i färgerna här hemma.

fredag 1 januari 2010

Välkommen 2010

Ett litet collage över vår lyckade och trevliga nyårsafton 2009. Förrättsbakelse med färska räkor och annat mums, en otroligt god lövbiff med en god röra och klassiska hasselbackspotatis.
Efterrätten var en chokladganasch (grädde och smält fin choklad) med citrsufrukter marinerade i sockerlag med vaniljstång. Fick tyvärr ingen bild på huvudrätten.

Fem små (stora) fina barn och sju vuxna. Alla fick vi plats runt vårat älskade bord. En lugn och alldeles lagom nyårsafton. Har lite bubbel kvar, kanske ett glas till kvällens mordfall på ettan?

Jag brukar reflektera över det gågna året, och har en del tankar men inget som är nytt eller annorlunda. Skall verkligen ta tag i mig själv med allt vad det innebär. Låter allvarligt, men det är inte mer dramatsikt än att det handlar om hälsa, den yttre och inre. Mår BRA, men vill må bättre. Tänker även unna mig lite mer egenlyx.

Sitter just nu vårat fuskbygge till soffa (mer om det imorrn) och ser nöjt omkring mig i vårat trivsamma vardagsrum med den nymålade tvbänken, och alla julattiraljer bortplockade. Så skönt. Har medvetet tagit fram enkla ljusa kuddfodral för att få en lugn fräsch känsla. Ser mycket fram emot inredningsåret 2010. Kommer jag att vilja/kunna ta in modefärgen blått som kommer starkt ivår? Nja.....

Önskar er alla ett gott nytt 2010.