torsdag 27 maj 2010

SATC 2

Snygga gottestrutar!!!
Glada vänner med bubbel (och extremt färgglada kläder....!)
En del av innehållet i goodiebagen!
-
Filmen var ok. För mycket mellanöstern, för lite New York. En smula fördomsfull. Fina scener där vänskapen mellan vänner är stark. Lite besviken faktiskt.....
Och så valde hon fel kille/man!
Dock är det väldigt sällan man kommer iväg på bio och ett glas vin med kompisar, så kvällen var lyckad ändå.
-
Skönt efter ett par dagars vabbande att bara få vara jag.

onsdag 26 maj 2010

Just nu kl 10.00

Fem online ser jag! Vilka är ni?
;)

Ny butik

Måste bara tipsa om dessa ljuvliga klänningar/tunikor från Lindex. 99 kr. Finns med vitt botten också, men tjejerna valde ljusblåa.
Sötaste festskorna någonsin! Passar till sommarens alla händelser, bara de inte utspelar sig i gräs! Hoppas de håller sig fina till bröllopet i juli! H&M 99 kr.
Hittade en ny inredningsbutik igår. Sedan min vän L ändrade inriktnig i sin butik från inredning till papper så har jag saknat en mysig butik. Nu har jag hittat den. Tre Generationer heter den och ligger på Drottninggatan. Mycket sia, greengate, house doctor, jellybean, och för mig ett nytt märke bloomingville. Den marockanska lyktan är bloomingville och skenet på kvällen är magiskt!
.
Nu skall en tvätt hängas. Sedan skall vi gå och köpa plåster (glömde igår = Maja bröt ihop utan prinsessplåster!) och lite fler penseer till balkongen.
.
Skall även kika in på Elektolux home för att se vad en alfi-termos kostar. Diskade sönder min vita........ Nu tjänstgör min bruna stelton till kaffet.

Disco!!!

I lördags var det disco på rikt! En av grannbarnen fyllde fem och hans pappa är dj så kalaset gick av stapeln på en riktig nattklubb nere på stan! Det var toppenkul och barnen dansade och for runt. Jag fick prova på att dj´a och det var så kul!
Tjejerna var fina i nya outfits och David fick låna en slips av R!
Det blir svårt att matcha detta kalas!
.
Efter kalaset for vi ut till torpet med mysigt sällskap!

En liten släktträff

Förrförra helgen hade vi besök av min älskade moster och kusin. De bor nere i underbara Skåne och vi ses alltför sällan. Vi åt en mysig middag och njöt av medelhavsvärmen som var. Min kusin har många tatueringar och se Ellens stirrande min på ett av korten i collaget.
Min fina syster som aldrig tycker att hon blir bra på kort är så fin i sin corallfärgade blus!
Mitt favoritkort är på alla barnen och min kusin i soffan.

Nu

Tv-tittandes mycket koncentrerade tjejer. Just nu är det Leila som gäller. De dukar upp bunkar och slevar på vardagsrumsbordet och bakar. Vi har mycket färgglada Sigvard Bernadotte-bunkar och slevar så det blir precis som på tv!
Sommarklänningar/tunikor fyndade på Lindex. 49 kr!
.
Ellen har feber och Maja verkar vara på gång med feber hon med. I måndagskväll upptäckte jag en ganska så stor knöl bakom Ellen ena öra. Iskall av skräck på en gång, samtidigt som jag vet att barn ibland kan få svullna lymfkörtlar. Fick en tid igår på vår husläkarmottagning, och fick träffa en jättebra doktor som lugnade mig och klämde på Ellen.
Vår mottagning ligger i ett av Uppsalas tjusigaste (!) områden, Kåbo och jag gick där och njöt av alla vackra villor. Vi gick även igenom Botaniska trädgården där Ellen fick den obligatoriska glassen. Det blev en bra gårdag trots allt.
-
Eftersom jag ej bloggat på ett tag kommer en liten bildkavalkad i nästa inlägg!

tisdag 25 maj 2010

Sådärja, ett beslut taget!

Återkommer om det vid ett senare tillfälle. En droppe som fick bägaren att rinna över avgjorde.
Känns mycket bra!

torsdag 20 maj 2010

Paus

Är så less och trött just nu. Vill bara vara ledig med min fina familj. Har ingen som helst inspiration till att blogga.
.
Återkommer!

söndag 9 maj 2010

Inspiration från indiska

Ursöta krokar. Vill ha vita i sovrummet på torpet. Som det är nu ligger mycket av kläderna på golvet.... Det är lite semesterkänsla över ordningen där. Hemma skulle jag aldrig drömma om att låta sakerna ligga kvar, men på torpet är vi ute så mycket så det är liksom ok.....
;)
Nästa på pricken lik mitt/vårt nya sängbord på torpet. Köpte hos min vän L när hon hade bubbel/shopping-kväll häromveckan. Vårat är vitt, lagom slitet och kostade inte runt tusenlappen. Snarare 150 kr. Ett fynd jag gillar mycket!

Helgen

Fredagssol på torpet!
Vitsippor och kaka. Kan det bli bättre?Blåa ögon!
Japp! Jag på en stege. Höjdrädd som jag är trotsade jag svindeln och klippte vattskott för glatta livet (nåja....!)
Vattenpaus vid bersån.
Maja gungar glatt. Det blåa repet skall vi byta ut mot ett lite snyggare.
Glad!

Tulpaner i räta rader!
.
I fredags åkte vi ut till paradiset. Solen sken och det blåste en del. Tyvärr försvann solen på lördag dag och ersattes av moln och mycket blåst. Vi har varit ute mycket ändå och fixat och donat.
Jag har startat varje morgon med en promenad/powerwalk. Har två vändor, en kort på 25 minuter och en lång på 50 min. På den korta får man njuta av får och lammungar. På den långa rådjur! Känslan att sätta sig i kökssoffan med en kopp kaffe och god frukost efter rundorna är oslagbar! Jag har verkligen fått in min nya livsstil ordentligt!
.
Ha en fin söndag!

tisdag 4 maj 2010

Klippa luggen

Mycket viktigt att kniiiipa ihop ögonen!
Det färdiga resultatet. Ljuvliga busiga Ellen!

Tomatplanta som jag fick i fredags av min fina C (ser du att den vuxit?) plus den godaste fiskkryddan ever. Blanda med creme fraiche, koka upp och servera till vit fisk, exempelvis pangasius som vi hade idag. Mums!
.
Trött, trött, trött. Funderar på att lägga mig. Har en ljuvlig bunt tidningar som väntar!
,
Har sagt upp min tjänst i kommunen idag...... Vill inte tillbaka. Har ju ett jobb jag trivs på och hoppas (och tror..) att jag kommer att få vara kvar där ett par år till. Om inte, så vet jag att jag är duktig på det jag gör, och att då få ett jobb är ju inte så svårt!

måndag 3 maj 2010

Äntligen hemma!

I Fredags stod ett fång med rosor vid dörren. R hade ordnat med ett blombud till oss tjejer som var hemma!
.
Måndag och solen skiner.
.
R kom precis innanför dörren med en sovandes Maja. De var ner till skatteverket för att lämna i deklarationerna. Alltid i sista stund som vanligt ;)
Ellen somnade i R´s famn klockan sex. Trötta tjejer som saknat sin pappa så. Maja kastade sig om halsen på honom inatt när hon såg att han låg i sängen!
.
Det är så skönt att han är hemma igen. Tycker det är lite jobbigt när han är ute och flyger eller reser. Är den lite (mycket mindre än förr dock...) oroliga typen och vill att alla skall ha det bra!
Ljuvlig alldeles ljuvlig ljuslykta som R köpte i en fair trade butik. Passar perfekt här hemma!

Åsså jag igen då!
Cerise sjal i siden.
Lika glad som jag ser ut att vara är sjalen mjuk och härlig. Tänk till jeansjacka! Tack R!
TacT-
Nu skall vi mysa med ett glas rött från Spanien.

söndag 2 maj 2010

Nu tar jag ett litet moment för vila!

Fina "moments" , Marimekko. Fick som värdinnegåva av syrran. Kommer att vara svårt att använda, men det är ett måste fick jag höra!
.
Söndag 2 maj!
-
Solen skiner, kylen är full med en veckas mat. Jag har lite ensamtid som nu skall spenderas på soffan med diverse inredningsmagasin. Tur att min syster har blivit lika inredningsgalen som mig. Vi byter tidningar med varann. Smart och ekonomiskt.....
Syrran har tjejerna som i skrivande stund säkert intar en glass nere på stan.
-
Inatt kommer äntligen R hem!

lördag 1 maj 2010

Pyjamasparty!

Fyra trötta barn borstandes tänderna. Gårdagen blev toppen för alla. Maja var i sjunde himmlen, ser upp till Jofesin (!) och stod till och med utanför toadörren och väntade tills hon var färdig!Vi hade en jättemysig valborg med så mycket gott att äta och dricka. Varannan vatten såklart!
.
Har haft sällskap av syrran idag större delen av dagen. Det börjar bli lite tradigt att vara ensam nu. Vi längtar efter R nu.
.
Var ute på en powerwalk i blåsten idag. Kan inte vara utan mina promenader nu när jag kommit igång!
-
Slötittar på Kvarteret Skatan och hör en hostig Ellen som ligger i vår säng tillsammans med syster sin! Maja somnade redan halv fem i eftermiddags och Ellen sov en timme mellan tre och fyra. Nattningen tog sin lilla tid för Ellen så jag förenklade proceduren lite....!
:)