tisdag 28 december 2010

Det bästa som finns

Böcker!

lördag 25 december 2010

Julafton


Tjejerna sitter med varsin Hallo kitty "laptop". De kan välja mellan olika pedagogiska program för bokstäver och siffror.
De två språk som finns är svenska och finska, Ellen ligger just nu hårdträning för att lära sig finska!
.
Vi hade en mycket lugn och fin jul. Gott att äta, paket med massor av fina (Stelton presskanna!)och bra saker. Enda smolket är att jag fortfarande inte mår bra.
Har varit på närakuten idag och fått rinexin. Hoppas min hälsa byter riktning snart.
.
Ha en fin fortsättning!

torsdag 23 december 2010

God jul från oss till er alla!

Som så många andra ger vi till välgörenhet i år istället för att skicka kort!

Feelgood

Har varit på apoteket och ica. Nu skall jag bli frisk. Minus 15 ute, men åh så skönt det var med lite frisk luft.
R har gjort en ljusstake av rörbitar från jobbet. Visst är den läcker? Tänker ha den framme året om.
,
Dagens godistips!
Sweet & juicy. Jajamen.
Så otroligt gott och fräscht. Och snyggt förpackad ;)
-
Ha en fin dag, dan före dopparedagen!

onsdag 22 december 2010

Onsdag morgon


Läckert med kontrasten mellan den gamla julkulan (ny från nätbutik!) och den snygga Ballerina!
.
Morrn morrn.
Sovit gott?
Här hemma har natten varit lång. Maja vaknade vid tolv och var vaken i en timme innan hon lyckades somna om. Själv somnade jag vid halv tre....
Inatt har jag med andra ord haft mycket tid att fundera! Har byggt ut torpet, möblerat färdigt i tjejernas lekrum och sovrum, sytt en dyna till den platsbyggda kökssoffan, planerat både juldukningen och nyårsdukningen.
-
Det gäller att ta tillvara på alla stunder och göra det bästa av dem.
;)

tisdag 21 december 2010

Tisdagstema - julglimtar från mitt hem


Bjuder idag på en bild fullproppad med julstämning och pynt! Tjejerna och David klädde granen och pyntade hemma i söndags. Ellen koncentrerade sitt granpynt på en gren, medans de andra spridde ut sitt en del. För mig är det här julstämning på allra högsta nivå. Mycket rött, en del grönt, massor av hyacinter och värme.
Den här ljuvliga vyn med Domkyrkan i blickfånget är en av mina favoriter med lägenheten. Hade inte Domkyrkan tronat en bit bort så har vi bara haft massor av tråkiga tak att se på, nu har vi en referenspunkt som är så vacker!
Ligger på soffan idag med med världens förkylning/influena light och mår tjyvens. Gott julte från Kusmi värmer mig tillsammans med en röd fleecefilt.
,
Detta är mitt bidrag till fabriken!
.
Må så gott alla fina och tusen tack för rara kommentarer ♥

måndag 20 december 2010

Däckad

Fyra dagar före dopparedagen och jag ligger utslagen på soffan. Det var längesedan jag var så dålig.
Hoppas kunna pigga på mig så att julen inte blir så tung. Jobbet orkar jag inte tänka på trots att jag vet att jag ställer till det. Är man sjuk så är man.
.
Har äntligen kommit in mitt maratonläsande igen så mellan varven av sömn läser jag. Just nu en ny (för mig) deckarserie av en författare som heter Ann Rosman.
Igår läste jag ut en av de bästa böcker jag någonsin läst. Ljuvligt språk, ljuvligt berättad. Underbar helt enkelt. Linda Olssons "nu vill jag sjunga dig milda sånger".
Orkar inte länka men sök på adlibris för mer information om böckerna.
.
Nu vila. Ha en finfin måndag!

söndag 19 december 2010

Söndagsbilden


Vissa datum är livsomvälvande.
Det händer saker som skakar om, som får livet att ändras.
Blir ledsamt, sorgset, hoppfullt och orättvist. Den 19 december 2002, för åtta år sedan fick mamma sitt cancerbesked av en mycket osympatisk läkare.
Livet tog strypgrepp på oss inblandade.
Har man inte varit med om ngt liknande kan man i sin vildaste fantasi inte förstå hur det känns. Skaulle mamma dö nu? Ifrån oss, syrran och mig. Det går ju inte. Mamma skall ju alltid finnas. Alltid.
:
Mamma dog 29 september 2003.
9 månader och 10 dagar efter cancerbeskedet.
Under dessa månader var vi olyckliga, ledsna, hoppfulla och hade en fin tid tillsammans. Syrran och jag var sjukskrivna och tog hand om fina mamma. (Hade det varit idag, hade vi inte kunnat vara med mamma på samma sätt....den nya politiken är ju inte särsklit humanisk.....)
.
Första julen utan mamma var mycket konstig.
Andra julen bättre, då låg en liten David i syrrans mage.
Tredje julen låg en liten Maja i min mage och en liten gobit på sex månader förgyllde julen för oss alla.
Fjärde julen busade David och Maja och en liten Ellen låg i min mage.
Sedan dess har jularna blivit bättre och bättre. Julen är ju barnens högtid (om man har barn såklart) och vi vill ge våra barn fina traditioner och minnen. Vi pratar ganska mycket om mormor som bor i himlen och visar foton på vår vackra mamma.
Tjejerna och vi är så lyckligt lottade som har mormor E. Mammas bästa vännina är deras mormor. Det känns så bra och framförallt så rätt. Det är deras mormor, och det är bara så det är!
.
Hjärtat ovan sitter i vardagsrummet. Hjärtat och det lilla blänket symboliserar mamma. Saknaden och kärleken man alltid kommer att känna. Orden symboliserar att det faktiskt kan vara en god jul. Livet går vidare och vi männsikor har en överlevnadsinstinkt.
.
Detta är mitt bidrag till fabriken.

fredag 17 december 2010

Krasslig fredag

Fredag igen efter en sjukvecka. Ellen mår bra igen, Maja har lite ont i halsen och jag är i princip däckad. Ont i halsen, ont i kroppen och absolut ingen ork. Har sovit under dubbla täcken inatt de få timmar av sömn jag lyckades sova.
.
Hade verkligen sett fram emot en riktig mysfredag med en del förberedelser till jul att pricka av.
Med en frisk familj. Göra julgodis, och baka pepparkakor. Gå en sväng på stan imorrn och äta lunch med kompis C. Hoppas en dag fylld av vila och te med honung gör att jag orkar imorrn.
.
Den fina orkidén är en gammal som blommar om. Den stod och mådde bra i tjejernas lekrum, och hade inte en liten klåfingrig treåring brytit av ett skott så hade den varit trestänglad. Står på köksbordet och är snygg!
.
Ha en finfin fredag i härliga snön!

torsdag 16 december 2010

onsdag 15 december 2010

Mystips!

Ny tidning.
Eller relativt ny, för mig i alla fall.
Har ännu inte bläddrat i något papperex, utan bara surfat runt på deras mysiga hemsida. Kikat på bloggar och kännt mig hemma.
Någon som läst tidningen? Recensioner? Nya livsstilsmagasinet?

Pantone - colour of the year 2011


Nästa års mode/trendfärg är Honeysuckle/Kaprifol enligt Pantone.
Passar mig ypperligt då jag senast i eftermiddag funderade på nästa accentfärg här hemma efter julens glada röda gjort sitt uttåg.
Tänkte just att mörkt rosa/cerise skulle vara snyggt i vår/sommar! Kommer med andra ord bli lätt att hitta accenter i butikerna!

Mammas lilla hjärta


Ellen har råkat ut för ngt magvirus/sjuka.
Nu sover den lilla skruttan och vi hoppas att denna natten blir kräkfri och att vi alla kan få lite mer sömn än natten som var.
Den ljuvliga bilden ovan är tagen på balkongen på hotellet på Gran Canaria. Ellen somnade, efter vad jag tror var ett litet "trotsvredesutbrott". Strumporna är så Ellen. Olika och hälen på ovansidan av foten. En "ut-och-fram" klassiker!
Mammas

tisdag 14 december 2010

Fabriken - tisdagstema

  • Blogga
  • Dricka kaffe
  • Läsa
  • Njuta av ett glas vin

Min favortimöbel, i min favorithörna i lägenheten, min vita Jennylund.

Kika in på fabriken för fler favoriter.

måndag 13 december 2010

Skapa nya traditioner

Att skapa traditioner för barnen är en stor del av firandet i jul. Kommer själv ihåg hur spännande det var med julstrumpan på julaftonsmorgon, granen som kläddes kvällen innan och provsmakningen av den alldeles nygriljerade varma skinkan!
Mina tjejer har ju både adventskalendern och strumpan som återkommande traditioner som de kommer ihåg från jular som varit.
Nu när Ellen är lite äldre så kan vi läsa samma böcker för de båda på ett annat sätt än tidigare. Vi har en hög med mysiga och fina barnböcker, riktiga klassiker som jag tänkte läsa mycket för de nu i december.
Vill få in klassikern Tomten som en del av julaftonsfirandet.
Tar mer än gärna emot fler tips på böcker som passar i juletider!
.
Har smitit in i sovrummet en stund för lite egentid. Ellen har varit hemma idag med feber och vad som senare upptäcktes (sittandes i läshörnan...) dålig i magen. Missade Maja som lucia på dagis, tråkigt, men vad göra. Sa senast förra veckan till min kollega att vi har haft "väldigt" friska barn i höst/vinter. Skulle inte sagt så!
.
Snart blir det underbara julkalendern tillsammans med familjen!

söndag 12 december 2010

Fabriken

Mitt första bidrag till den härliga inspirationsfabriken!

Tredje advent

Ett av våra stilleben med hyacinter och juligt röda accenter. Räknade nyss och kom fram till att vi har tolv härliga hyacinter hemma. Några blommar och doftar ju(v)ligt, de andra är i vackra knoppstadier.
.
Tredje advent har varit en lugn dag. Ellen och jag har varit inne då hon har feber, men Maja och R har varit på lyckad pulkajakt!
.
Snart blir det glögg, saffransbullar och mys i soffan framför ngn film.
Har tittat lite på nyheter på tv och på nätet. Hemskt det som händer så nära oss. Och tänk de människor som lever i detta dagligen......

lördag 11 december 2010

Se upp i backen!


Fredagens besök i pulkabacken.
Har redigerat och lekt lite med photoscape.
Sista bilden är nog ett av tjejernas första dopp i poolen på gran canaria!
,
Nu väntar en tevekväll med Så mycket bättre!

fredag 10 december 2010

Fredag, igen!

Nytt pyttehus från Walter & co. Köpte det igår som en tröst/uppmuntran efter att ha varit hos tandläkaren. Inte så logisk tanke kanske, men men!
Lite shopping är alltid trevligt.
-
Idag skall vi baka lussebullar tillsammans med kusinvitamin och min syster. Kvällen bjuder på middag tillsammans med mormor. Lasagne och ngt gott rött vin. Någon som har vintips?
.
Kram på er därute i vinterlandet!

torsdag 9 december 2010

Norrland


Vill väldans mycket ha!
Renarna "Norrland" kommer från EM-möbler.
Ser de framför mig på spiselhällen tillsammans med mitt zinkhus från Walter & co.
-
Hallå där ute!
Sitter sena timmen med min man i soffan efter att ha sovit många timmar efter ett långt tandläkarbesök som gjorde mig 2000 kr fattigare. Skall börja med frisktandvårdsförsäkring nu!
,
Skulle bli glad om någon sa hej av alla er som kikar in varje dag!
Kram och på återseende imorgon då mysfredagen börjar!

söndag 5 december 2010

Njutning

Gårdagen bjöd på blandad kompott. Ikea-besök för att fylla på förråden med ljus och servetter. Köpte en bit av det fina rödvit-randiga tyget, och fann till min stora glädje den ljuvliga, underbara, njutbara, pulshöjande boken "Sy-älska textil".
Den är fantastisk.
En ny favorit, som gav mig sådan inspiration så jag sydde fyra kuddfodral och en gran i reklampauserna på "Så mycket bättre".
.
Dagen idag har varit lite seg. Men mycket trevlig. Hade vänner och familj på glöggknytis och barnen lekte så glatt och jag bebisgosade till max med finaste lilla kusinpralinen Meja som redan är två månader. Måste fånga henne på bild, hon är ljuv som en nyponros!
.
Seg?
Japp!
Fick ett infall igår kväll (sent!), så jag svidade om, på med lite smink och gick ner på stan till Saluhallen där syrran med man var. Vad jag inte väntat mig var den långa kön till nattklubben (där man för övrigt är "vuxen på stan") så jag gick resolut till vipkön och ställde mig! Hann stå där ett par minuter innan jag blev invinkad för att jag var "Fredriks flickvän". Fredrik är min svåger, som ju är gift med min syrra! Klart man spelar med för att kunna glida in lite snyggt utan att köa och utan att behöva betala inträde! Tack så mycket för kontakter. För att förtydliga så har min svåger jobbat där!
.
Soffhäng nu, sängen snart.
Imorrn är det dags för kubanskt julbord med jobbet. Lite besviken är jag. Vill ha svenskt traditionellt julbord ju! ;)

lördag 4 december 2010

Hej härliga vinter! ♥



Hemma i kalla Svedala igen!
Vi har haft det mycket bra.
Vädret har varit.... varierat.
Mycket blåst, en hel del moln, och störtregn!
Vi har dock haft några fina dagar vid poolen och en viss nyansskillnad syns.
Mycket god mat, superfräscht och varierat utbud.
Shopping med stort S!
.
Vi är nöjda med vår semester!
Vädret kunde dock ha varit lite bättre, men vi känner oss ganska utvilade och redo att börja pynta inför advent och jul.
.
På återseende senare idag!