söndag 31 juli 2011

Skansen

 Skogens konung.
 Små sussande svin!
 Karusell!
 Glass är gott!
 Sötast på skansen?!
 Fobiträning....
Nya juveler.

Gårdagen var bestämd till en utflyktsdag. Först tänkte vi oss Furuvik, men valde istället Skansen. Enligt smhi skulle det regna. Det gjorde det inte. Solen sken, himmlen var blå och dagen var toppen.
Tjejerna älskade att vara där. Spännande med alla djur på nära håll.
Akvariet var kul och superspännande. Tänk att få se krokodiler, och att klappa på både orm och spindel. Jag fobitränade lite smått.
Nöjda styrde vi hemåt efter en toppendag!

Imorgon beger vi oss ut till torpet som hamnat på undantag en hel del i sommar. Tråkigt, men så är det. Hoppas vädret bjuder på sol hela veckan, i såfall stannar vi till fredag!

fredag 29 juli 2011

Fredagsblomma

Har länge suktat efter denna bulliga gulliga vas från ikea. För bara 99 kr blev den min i måndags.
Vi fyllde den med rosor från plantagen. Tjejerna fick välja varsin färg, och visst blev det läckert med rött, rosa och vitt!
Ser framför mig härliga höstblomster i vasen. Perfekt med en låg vas som kan stå mitt på bordet utan att skymma sikten på den man pratar med.

Fredag igen och femte semesterveckan går mot sitt slut. Har dock en vecka kvar och det känns skönt. Kan väl tillägga att skola in sju nya barn känns så där lagom lockande. Vet ju av erfarenhet att det brukar kännas bra när man väl är på plats!

Idag beger vi oss mot Örsundsbro för outletshopping och picknick. I eftermiddag vankas sexårskalas för en granne, och på kvällen tjejmiddag. Imorrn åker vi till Skansen!

Ha en fin fredag och ta vara på livet.
Förra fredagen var en mycket varm dag. Vi stannade till på en servering och tjejerna fick en varsin sommardrink, jag tog ett glas vitt och R en öl. Under tiden vi satt på Aperitif hann vi träffa på några vänner, prata lite, skratta lite. Njuta av solen. Ungefär samtidigt startade förödelsen i Norge. Har tänkt mycket på händelsen i Oslo, och hur bra vi hade det just då (och nu).
Kontraster som inte går att överblicka.

lördag 23 juli 2011

Tragedi

Finner inga ord. 

lördag 16 juli 2011

Home alone

 Min fina familj tog bilen idag och åkte ut till torpet. Min älskade man ser på mig när jag behöver egen tid. Jag säger bara PMS! Vilket fanskap till åkomma.
Nåväl.
Har legat i soffan hela dagen med undantag för några tvättpauser. Har läst, och läst i timmar. Började och avslutade "Jag älskar dig inte" av Christina Stielli. Mycket läsvärd. Jobbig, svår, smärtsam. Men fin, full av hopp och kärlek. En sträckläsarbok.
Som vanligt när jag har min egentid så intas sushi. Jag älskar sushi. Har ungerfär 150 steg till ett sushihak, 300 till ett annat och 400 till ett tredje. Bara att välja och vraka med andra ord. Idag blev det "granndörren" och jäklars vad gott.
Imorrn tar jag bussen ut till smultronstället. Min familj skall möta mig i lilla centrum!


Ljuvliga alster som mina fina har skapat.
Tovade små ullbollar från systrarna Grenes i danmark.
Målarfärg, blommor och solar.
" I mitt namn har jag två E E två L L och ett N". Och så skriver Ellen sitt namn. Ju! ♥
Samma kväll som tjejerna pysslade kom morfar på middag. Mys som vanligt.

Vi har möblerat om i vardagsrummet, bytt plats på soffa och fåtöljhörna. Det blev toppen!
Nu skall jag sippa vitt och surfa runt och zappa samtidigt!

tisdag 12 juli 2011

Pics





Mer tyskland. Jag låter bilderna tala för sig!

måndag 11 juli 2011

Strandtjejer



Kvällspromenad i den söta lilla staden Eckernförde i Tyskland. Gillar de söta badhytterna! Känns mer medelhav än tyskland! ;)
Tjejerna svassar runt i den ljumma sanden i nya söta långkjolar!
Tidiagre på dagen badade vi på samma strand, dagen efter öste regnet ner, men då var vi på väg  mot danmark.
Vi stannade till på två olika ställen innan gränsen och köpte lite vin. Lite är väl en underdrift! Nu har vi så vi kan bjuda vänner långt in i höst! Tycker om att ha hemma för att kunna ta ett glas och för att bjuda! Så välkommna hit!
;)

Frukost hemma i stan

Efter sex dagar i husbilen kom vi hem i går eftermiddag. Vi har åkt genom Danmark och vidare till Tyskland. Badat, ätit, shoppat och haft det härligt. I år var tjejerna mer med på noterna är förra året. Det bådar gott inför kommande år!
Har många fina bilder att blogga om, men nu är det dags att ta tag i maskin nummer tre med sommartvätt!

måndag 4 juli 2011

Semestertripp

Vi packar husbilen och beger oss mot sydligare breddgrader.
På återseende!