måndag 12 juli 2010

Semester 2010 *1*

Glada snickarlärlingar skissar på en utbyggnad måntro?!
Lägligt nog gjorde grannen om avlopp och jämnade till marken. R snackade lite med grävaren som kom tuffandes till oss också och gjorde fint på grusväggen och breddade parkeringen. Lyfte bort stora stenblock som om det vore av luft! Jag var minst lika intresserad av händelsen som tjejerna!

Snickardag två, och lärlingarna är nu fler! David hakade på sig snickarbältet och den jobbminen. Underbart att se hans totala engagemang och hans seriositet!
Tada!!!
Trappa skall även byggas på framsidan som skall kläs in så småningom. Fönstret skall vi byta ut mot en helglasad dubbeldörr. Tänk att ta kaffet ut direkt från vardagsrummet och inte behöva gå runt?! Ljuva tanke.
Eller glaset med kallt vitt!Godbitarna har ju sin egen lilla gård på gården. Sötrumporna målar staketet falurött. Om sisådär åtta-tio år står det en friggebod modell större (15kvm) här.

En hel del läsande har det blivit sista veckan. Alldeles underbart! Ett glas vitt på altanen med en god bok i kvällsolen sken.
Livet!
-
-
Första semsterveckan har vi spenderat på Lavendelbo. Byggt altan, läst, badat i sjön, druckit vin, klippt gräs, ätit jordgubbar, grillat osv osv!
Altanen gav R och jag till varandra (och torpet) i sjuårig bröllopsdagspresent. Måndag kväll började R bygga och på onsdag tidig em när syrran med familj (som ej visste om bygget) kom till torpet var den halvfärdig!
Vi skålade in den färdiga altanen på onsdag kväll.
.
Bloggandet går på sparlåga, men jag ser att jag trots det har en del som kikar in!
.

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Haha! Du låter så gammeldags, "en god bok".
Fniss!

Det blev ju kanonfint!! :) Duttia.

kram

syster A sa...

Åh så fina snickarbrudarna är! Det blev verkligen såå fint. Ha det fortsatt skönt på sem.

Kram A

Anonym sa...

Å så fint ni har det i lavendelbo, ljuvlig årstid att bara vara där kan jag tro! Fina och stora tjejerna har blivit och David med naturligtvis! Ha en fortsatt härlig semester!

Kram Fia

Anonym sa...

NU har jag också sett altanen! Vad bra det verkar ha blivit. Ser fram emot att få beträda den i samband med svamp-utflykten här framöver.

Kram Ingela