måndag 28 juni 2010

Midsommar 2010

Tripp, trapp , trull
Josefin 8 år, David 5 år, Max 5 år, Maja 4 1/2 år, Hugo 3 år och Ellen 3 i augusti. Våra finfina midsommarbarn!
Den traditionella midsommartårtan. I år innehöll den hemlagad jordgubbssylt med en gnutta rabarber i, plus vispgrädde blandad med vaniljkesella. Lime rivet på den ena, mörk choklad på den andra. Fat från Gerbera och Himla´s outletshop.
Efter kaffe, saft och tårta hoppade alla juveler ner i barnpoolen en stund. Efter det var det dags för skatt jakt. "Midsommarféen" var förbi när de var på dans och lämnade ett block med frågor. Vi gick runt på tomten och vid varje "ballongstation" fick de svara på frågor. (Hur säger man ja på engelska, låt som en ko, hoppa som en groda, hur många flickor och pojkar är vi här nu osv...)
Slutstationen var en uppblåsbar liten barnbåt full med popcorn. I låg en varsin sydd godispåse. Wild kids inspirerat så det förslår! Bilden ovan i det lilla collaget fångade Roger på de när båten "avtäcktes"! En ny tradition för i år var att en av familjerna hade med sig snittar och bubbel. Ryska gurkor som doppades i honung och creme fraiche. En otrolig smaksensation! Coctailtomater och getost-tunnbröd.
.
Som så många andra så har vi ätit och njutit hela helgen. Till grillmiddagen fick vi goda tillbehör, bland annat dadlar invirade i bacon (hört om, men aldrig smakat), ljuvliga de med. En tomat-och kikärtsröra som inte gick av för hackor. God stark ost.
-
Vår midsommar var så där traditionsenlig som sig bör. Nubbe för den som ville, matjesill från trakten (to die for....) och glada barn (hund!) och lika glada föräldrar (husse!).
Tusen tack alla fina vänner och familj för ännu ett fint minne att bevara.
(Dock förtränger vi de smådjävlarna till mygg som gjorde att vi knappt sov!)

4 kommentarer:

syster A sa...

Härliga bilder från vår midsommar!

Kram A

Drömlägenheten/Caroline sa...

Visst är det!
Om man kikar noga på kortet med alla juvelerna så blir man full i skratt. ;)

På vår udde! sa...

Mycket god mat måste jag säga! Gurkorna lät spännande...

Kram Helena

Cecilia sa...

Tack själv, det var kanonmysigt! :)