måndag 15 november 2010

Förberedelser

Tjejernas paketkalender som jag sydde för två år sedan. Ett paket vid varje advent känns lagom. Första advent firar vi på Gran Canaria, självklart följer kalendern med. Den tar ju inte så mycket plats! Två paket var är redan fixade. Skönt.
-
Dock känner jag som alltid en ganska stor stress denna tid på året. Blir galen av all pakethysteri. Det skall köpas, köpas, köpas. Man byter bara pengar med varandra.
Men problemet ligger ju faktiskt bara hos mig. Jag behöver inte köpa, köpa, köpa bara för att alla andra gör det. Ger hellre en gåva till alla behövande/olika organisationer etc. och ordnar en mysig liten påse med något fint i. Självklart får barnen jag/vi känner klappar, men även där vill jag gärna att det begränsas.
.
Hur tänker ni ?
.
Kram Caroline
.
Tävling här!

8 kommentarer:

syster A sa...

Vad kul för tjejerna att få öpnna paket på semestern! Håller med om pakethysteri. Hellre ge till välgörenhet.

Kram A

Jessica sa...

I år får barnen 1 paket var de barn som ska få förutom våra egna. Det blir ju många paket i alla fall. Sen så i Stefans släkt så köper man bara paket till barnen och sen ett till sig själv där man skriver ett rim och alla andra får gissa vad man köpt. Det är en rolig grej!! Sen så blir det någon liten symbol grej till de vuxna i min släkt. Så gör vi Kram Svägerskan

MITT VITA HUS sa...

Åhh den var ju jättefin:) Smart med bara fyra fack ju:) Kram på dig sötis:)

Drömlägenheten/Caroline sa...

Så skönt att hör att vi tänker lika Jessica! ;)
Kommer ihåg att du berättat om Stefans familjs roliga idé förra året! Smart!

Maja sa...

Vi köper bara paket till barnen (våra egna och barnens kusiner) och mellan mig och mina syskon. Men där låter vi syskon 1 köpa till 2, 2 till 3, 3 till 4 och 4 till 1.

Till våra egna barn blir det kanske 3-4 paket var... de har aldrig tidigare fått så många paket av oss. Tidigare jular tror jag inte vi köpt nåt alls, för det gör ju farmor/farfar/mormor/morfar/kusiner så bra... Men i år tillåter ekonomin lite mer, och då blir det lite mer. Det är ju roligt att GE, tycker jag! Men självklart ska jag även se till att ge till behövande.. Men det ligger liksom lite mer i vardagen för oss som ofta ger kollekt till olika projekt å så.

Stor kram till er!

Maria sa...

Förstår inte denna hysteri med paket. De jag känner spenderar tusenlappar på barnen och mellan varann. sjukt! 1-2 paket var räcker gott och det ska vara något vettigt inte nåt tjafs. Julen handlar inte om paket o komersiellt krafs. Mysa med nära o kära, vara glada att man har varann. god mat...etc. varje år ger jag mina syskon barn något litet som en bok för de får sååå mycket som det är. vad lär sig barnen av det? man ska uppskatta det lilla inte kräva det stora... kramis

Yvonne sa...

Paket är roligt att få och att ge. Men man kan ju faktiskt ge bort upplevelser i paketen!!! Ett fint kort med en fin text som erbjuder En barnfri kväll....bullbak med Mormor...Åka rulltrappa en hel eftermiddag eller något annat som man vet att de små/vuxna skulle uppskatta!!
Yvonne

Cecilia sa...

Jag gillar att handla men inte hur mycket som helst. Stressen behöver jag inte känna för att jag inte är en del av den.
Jag hittar det mysiga i julen och allt runtikring, det blir vad man gör det till. Kram :)