tisdag 11 augusti 2009

Trött

Snart dags för sängen. Att jobba heltid tar på alla krafter. Barnen är urmysiga, de flesta av mina kollegor detsamma. Dock blev jag lite "tillplattad" idag av en av de. På min avdelning har det i princip varit full barnstyrka. Jag är en av de "ordinarie" (sjunde arbetsdagen idag) och har arbetat tillsammans med en superduktig tjej som tidigare varit anställd men nu pluggar. Hon är en klippa på blott 21 år.
Vi har haft en tuff dag på många sätt. På eftermiddagen får jag höra av en person som i mitt tycke saknar förmågan att "känna in" läget. "Ni skall inte ha på musik för barnen, de blir så vilda då... etc etc...". "Vet du hur du skall hantera barnen när du skall säga till de att sluta bråka"!!!!!!!!!!!! URSÄKTA mig tänkte jag då. Totalt nedvärderad som förälder och kollega. Jag har faktiskt en utbildning, har väldigt mycket erfarenhet av barn. Jag tror och hoppas att jag lyckades förmedla mitt chockartade svar där jag kände att jag var tvungen att försvara mig och förklara hur jag gör. Hon avslutade med att säga " Vi har sådan tur som har fått dig"....på ett riktigt lismande sätt.
Behöver nog inte tillägga att tårarna rann på mig den lilla stunden jag hann gå på toaletten. Jag måste försöka att lära mig "gåsa mig", låta det rinna av. Och skriva av mig, och gå till jobbet med höjt huvuvd och vara stolt över att jag gör ett bra jobb! För det gör jag!

7 kommentarer:

Johanna sa...

Men vad fan! Vilket sätt. Du har utbildning och jobbade bra många år med barn innan du själv fick barn. Bry dig inte om ett dugg av vad hon sa. Du är otroligt duktig med barn det kommer hon att märka också.

Kram
JOhanna

Anonym sa...

kram i massor....

Maja sa...

Men ÅH va tråkigt att höra! Hoppas verkligen att du inte behöver gråta på toaletten fler gånger, då får jag dåligt samvete! Hoppas det mesta överväger detta iaf.. I morgon har halva veckan gått! Skönt va? STOR KRAM

syster A sa...

Surkärring, bra att du föröker gåsa av dig. Inte visste jag att du hade gråtit kära syter. Låt INGEN sätta sig på dig. Du är verkligen BÄST på detta med barn. Och som du sade till mig; ett annat fanns att tycka om den personen....ta inte åt dig.

KRAM syrran

Anki sa...

Det är bara för att du är så duktig.. Den här personen kände nog att du var och tassade på hennes revir och såg dig som konkurrent. Vissa mår så bra av att få klämma till andra..*morr* Hon skulle nog bara testa dig lite..och det testet verkade du ju klara galant!! :) KRAM och stå på dig!

Cecilia sa...

Skit i vad gnälltanten har att säga, vet inte vad hennes problem är, dock är det inte du!

Du vet att du är duktig och kompetent och låt det gåsa av dig ;)

Drömlägenheten/Caroline sa...

Tack för era fins, snälla och peppande kommenterer! Det känns mycket bättre idag. Har efter lite ventilation på jobbet förstått att det är en person med lite annorlunda sätt! Detta var igår, ny dag idag!

Maja!!! inte tänka så! Kram!