lördag 28 november 2009

Tomteträff!


Perfekt start på första adventshelgen. David och Ellen träffade tomten medans Maja tryggt tittade på håll. Tomten fick deras egenhändigt skrivna/ritade önskelistor (David önskade sig instrument, Maja önskade sig rosa klackskor, rosa mikrofon, discolampa med hjärtan (!) och på Ellens lapp var det tydligen en fisk!!!!) och la de i sin specialsäck som nissarna skulle få! David svarade på allt tomten frågade, och Ellen tittade med stora blyga ögon. En mycket pedagogisk tomte! Efter tomtebesöket i Kvarnen gick vi vidare ner till stan där det var julmarknad. Köpte lussekatter och väntade på att få bli ansiktsmålade i Pelle Svanslös tältet (Pellejöns Svanslös som Maja sa....hon kan ännu inte alla sina Astrid!). Väntan blev för lång då ett gäng vuxna (!!!) tyckte att det var viktigt att ta barnens plats och bli ansiktsmålade..... Vi målade oss hemma med mitt smink istället! Mysmiddag med la familia och en del pyntande tills imorrn. Det blir så varmt och fint med de röda accenterna till vår vita/bruna/svarta bas härhemma! Hoppas på lite fotoljus imorrn för att föreviga detta årets pynt!

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Pelle Svanslös är ju inte Astrid knasfia!

Drömlägenheten/Caroline sa...

Nej, men hur tänkte jag där! Uppsalbo och allt som man är. Kan kanske skylla på....sömnbrist, solbrist elelr tankspriddhet!

;)

Maja sa...

Haha, jag fattade inte heller riktigt varför du skrivit att hon inte kunde sina Astrid.. men jag tänkte att det kanske var nåt talesätt eller nåt jag inte behärskade, haha.