torsdag 4 februari 2010

Vilse i pannkakan bland annat

Gårdagen: Kommer hem vid fyratiden med två trötta barn. Var är nycklarna? Leta, leta, leta i handväskan. Tar upp allt smått och gått, kan de ha hamnat i extrablöjan? Nix. Nycklarna är borta. "Mamma, jag är kissnödig"! Maja behöver kissa NU. Vi behöver dock inte frysa eftersom ytterdörren öppnas med portkod. Ringer en granne, som inte är hemma. Går till nästa granne, som inte heller är hemma. Ringer samma granne som svarar. Hon är inne hos en (annan) granne som bor vägg i vägg! Räddade! Maja lånar toaletten, Ellen får vakna till på hallmattan och jag kan sätta mig ner med mina fina grannmammor och får en kopp kaffe och fika! Sex barn stojjar runt och vi har en fristad tills Roger kom med mat från Max. Är så otroligt glad att vi har så fina grannar. En eftermiddag som kunde slutat på ett helt annat sätt blev istället mycket trevlig. Ikväll skall vi tillaga wallenbergare från matkassen.
.
Dagen idag: Feber, ont i njurarna. Ny tid hos husläkaren. Börjar tröttna på att inte må bra. Har en sprängande huvudvärk och tror att det beror på bihålorna. Lite tjafs på morgonen med den stora lilla minitonåringen. Hon vet JU hur det skall vara. Ju!
Hittar inte mitt smink.... såklart. Visserligen brukar jag inte snygga till mig när det är läkarbesök (om det var McDreamy så kanske jag tänkt om!!), men man vill ju veta var sakerna är. Börjar misstänka den lilla i familjen. Hon är expert på att ha bort sin älskade gris. Grisen brukar återfinnas i en låda, en väska eller dyl. Letar överallt. Inget smink. Smsar ena grannen från igår. Inget smink där. Får dock ett samtal senare om att granne nummer två hittat sminket hemma! Puh. Behöver inte köpa nytt.
Behöver inte orora mig för tidig demens.

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Senila sjuklingen ska bli mitt nya smeknamn på dig ;)

Hoppas du mår bättre snart! kramelikram!

syster A sa...

Vilket äventyr! Hoppas nu den nya antibiotikan gör sitt jobb.

Kram syrran

Maja sa...

Men usch! KRYA PÅ DIG...!! Nu!!! Kram