torsdag 28 juni 2007

Design och fina prylar!











Tjejmiddag igår. Mysigt och gott, fick slänga ut de glada vindrickande tjejerna vid elva!! De fortsatte hos bästis C!!! ;) Fick då den underbara vispskålen i Rosti-serien av syrran, dock ej med design av Bernadotte utan Erik Lehmann. Snygg, snygg och glad i färgen!
Maja var hos faster, som precis som farmor skämmer bort henne, och fick dessa söta "crocs" som hon inte ville ta av sig, så när Maja och pappsen kom hem vid halvniotiden låg Maja i vagnen och sov med dessa små söta skor på!
Från Villervalla kom ett paket igår med dessa underbara bodysar (en till Maja och en till bebbin) plus den härliga filten som vi skall tvätta och "sova in" så bebbin känner mamma/pappa lukt!
Idag kom R hem på lunchen med en kasse med mat och två stolar. Både Maja och jag blev mycket glada!!! Heheheheheheh! Arne Jacobsen har designat dessa stolar för Fritz Hansen, men varken jag eller min man har sett de tidigare. Myror och sjuor ser man ju överallt, men vad var detta för modell? Vi började spekulera, trodde att det var föregångare till myran/sjuan, men efter lite surfande hittade R information om de. Modellen heter "3105" och designades 1955, samma år som Sjuan. Myran designades 1952. När Maja och jag kom hem på em efter ett besök i Stadsparken för att hälsa på 4H-gårdens djur, stod två stolar till hemma. R har fått de från ett bygge som håller på att renovera. Ev. får vi två till imorrn. På en firma på nätet ville de ha knappt tre tusen per stol! Vi har dock inget intresse av att sälja, utan byter i såfall ut våra stolar i köket mot dessa! Så nu har vi alltså två Myran och fyra "3105" i vår ägo! Lite roligt att "ramla" över sådana klassiker utan att det kostar oss ett öre.

Inga kommentarer: