torsdag 30 oktober 2008

Utan internet

ett par dagar och attans vad man hinner skapa!!! Är nog en smula beroende av internet. Att kunna uppdatera dagboken om vår vardag i princip varje dag känns viktigt för mig.

Har virkat och virkat och kommit en bit på årets julklappar som alla blir hemmagjorda. Tycker att julen skall bli otroligt mysig, men vill absolut inte (i all välmening!) att barnen skall överösas av julklappar. Ge istället av er tid! Dock kommer vi föräldrar att göra en önskelista på det våra barn behöver, så ingen släkting behöver fundera! Och max tre julklappar från varje person! Vi som föräldrar vill lära våra barn att uppskatta de presenter de får, och att julen inte handlar om saker, utan om att umgås.

Tänkte sätta igång med en adventskalender till tjejerna. Varje advent skall då få ett litet paket, en bok, strumpor eller något de behöver. Tycker att 24 paket är lite väl mycket, då väntar sig barnen det varje jul, och magin runt julafton försvinner.

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Ja det är ju bättre med en ellet två kvalitetsklappar än massa massa som de ändå inte hinner leka med!
Kram

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Precis!!!!

Kram!

Hanna sa...

Ja, jag håller helt med dig om värdet av att försöka begränsa mängden julklappar. Förra julen blev det alldeles för mycket trots att vi föräldrar knappt köpt någonting alls. Salma orkade inte ens öppna alla paket utan fick fortsätta på juldagen! Nä, inte bra alls...

Anonym sa...

Då får ni kanske redan nu börja ge ut era listor för här är man ute i god tid och har redan börjat med paketen / faster jessica