måndag 18 maj 2009

Crock = crocket

Jag tror att tjejerna är lika förtjusta i att spela crocket eller crock som Maja säger, som syrran och jag var när vi var små. Detta spel är gammalt och vi har spelat många många ggr på landet som min mormor och morfar hade i Herräng. Fina minnen.
Helgen på torpet var såklart mysig och ganska så produktiv. Symaskinen gick varm ,spadar och gräsklipparen likaså. En väldigt tråkig och obehaglig sak var att vi blivit bestulna på en fin och väldigt gammal golvlampa från farmors dödsbo. Vi hade en släpkärra (som nu är tömd-av oss!) med alla möbler och kartonger vi ville spara ståendes på gården. Tydligen tyckte någon att den hade rätten att ta av oss. Läskigt, och väldigt tråkigt. Värre obehagskänsla än när vår båt blev stulen för tre och ett halvt år sedan. Nu har någon varit på våra "ägor" och snokat...och jag som tänkte åka ut själv något dygn för att skapa och bara vara själv. Får se om jag vågar eller om någon vill följa med?!

8 kommentarer:

Maria sa...

Herräng? Var då i Herräng, blev lite nyfis eftersom vår stuga finns där. Gökboet som vi kallar det eftersom vägen heter gökslingan. Nog vågar du dig ut. Tror inte de är ute efter att skada om de "bara" stal en lampa. Tråkigt att höra. ha det bäst

Maja sa...

Men förresten! TUSEN tack för att du kom förbi med ikea-glasen idag..! Hannes började leka och "ho-hoa" (som en uggla) i dem direkt.. det är nån fix idé han har.. hannes och glas alltså.. hoho! :-) Men du, jag vill verkligen "betala tillbaka" (laaaatte! ;-)) SNART! Du, jag och våra småttingar någon dag nästa vecka? kram!

Anonym sa...

ÅH, så fint soff-överdrag, Caroline! Älskar tygerna. Den där katalogen från Soff och stoff (?) borde man nog försöka få tag på..
Läskigt och tråkigt att någon klåfingrig typ varit och hälsat på er på torpet. Ta det som en påminnelse att skaffa rejäla lås till dörrar och fönster dit - fast å andra sidan, vad hjälper det när någon väl gett sig den på att göra inbrott.. Trist!
Kramar!! Ingela, 9 min bort med tåget...

Anonym sa...

Vad trist att någon varit och rotat bland era saker. Det trodde man ju inte där ute. Det är ju inte så att man har vägarna förbi precis.

Vad duktig du är på att sy och fixa. Det är så roligt att se vad du gjort. Jag ska våga mig p åatt sy uppp gardiner som är för långa för våra nya fönster. På den nivån är det här ;))

Skulle gärna ses snart men Theo är inte pigg än. Vi får se hur det är efter helgen.

Kram Johanna

Cecilia sa...

Jättetrist när sånt händer, men jag tror inte alls att du behöver vara orolig.

Fina bilder på tjejerna! :)

Kram

Anonym sa...

Fint häcken har vuxit upp..

Fyfasiken vad trist att folk tror sig bara kunna ta vad dom vill....

Pysslig du är....

//K

Maja sa...

Hej, igen!
Har precis kommit hem från Öppnis.. har en hälsning från Birgitta om att det är avslutninge på torsdag (obs!) nästa vecka ute vid gamla uppsala. Anmäl er gärna till henne via telefon eller mail och kom dit för sång, lunch (ta med själv!) och fika (dom bjuder på tårta)! Hoppas ni är på! kram!

cia sa...

Halloj!
Ska du dit och skapa så är jag absolut på!!!:-D
Inte så rädd av mig heller;-)
*Drömmer mig bort till en dag själv med bara pyssel*

Trist och obehagligt med lampan.
Tog de bara den?