lördag 9 maj 2009

Småland

Efter att vi lämnat av en sovandes/halvvaken Ellen till farmor styrde vi kosan till Ikea tillsammans med David plus mamma. Leklandet skulle premiärbesökas. Maja tog en liten plastlåda, la i sina sandaler, sin keps och sin tröja. Jag fyllde i en lapp med diverse uppgifter. Vi ställde oss i kö, fick stämplar på händer, inskrivningslapp och på den lilla klisterlappen. Ingen risk att fel förälder hämtar fel barn! Sedan blev Maja insläppt i leklandet, via en låst dörr. Hon stod där, mitt på golvet med sin låda i sina händer. Så liten, så bortkommen, så rosa från topp till tå. AJ som bara den i mammahjärtat. Hon fick hjälp att ställa lådan där den skulle vara och rusade sedan i 180 till David, med sina höga knän som vanligt! För er som inte känner Maja så kan jag berätta att när Maja springer så är hon på pricken lik John Cleese i Fawlty Towers! En ljuvlig syn!
När det var dags att hämta Maja så ropade hon "nej" när hon såg mig! En succé med andra ord!
Lite shopping till torpet hann vi med, bland annat fleecefiltar som vi skall hotta upp med snygga kanter. Mysiga att svepa om sig i och toppen att ha som täcken till gäster!
Vår dag fortsatte med kaffe och lek hos David innan vi åkte hem och Maja bytte om till kjol inför vårat stundande restaurangbesök! Vi gick till en de lokala pizzeriorna och myste. Vi åt varsin halv pizza och tog resten i en doggybag. Maja fick glass med chokladsås, åt så hela hakan var kladdig. En liten njutarfröken!
På tal om äta och fika så sa Majamys till mig vid läggningen att "nästa gång vill jag ha en latte, en bulle och en muffins"!!! Jasså fröken vill ha en latte! Maja älskar att fika.
Nu ligger sötisen i vår säng och snusar och snarkar. Skall slänga ett öga på eurovision innan jag stupar i säng efter denna tidiga morgon!
Imorrn tänkte jag ta med Maja på familjelek på friskis och svettis!
Trevlig lördag!
Edit: det blir ju lite knepigt att kika på eurovsion som inte ens är ikväll!

2 kommentarer:

Karen sa...

Tak for hyggelige små beretninger fra din hverdag med børnene....jeg nyder at læse med.

Fortsat god week end

Karen

Anonym sa...

En tevligt besök på favvoaffären...

Opps!

Blev nervös över att jag missat eurovision...

*skratt'

//K