onsdag 17 januari 2007

Fortsatt febrig, förkyld och nu

även lite hostig. Maja är dock inte särskilt påverkad mer än att hon är tröttare och (om möjligt!!) lite mammigare. Mitt halsonda är borta, men har blivit snuvig och täppt, så denna vecka blir inte alls som planerat. Vi blir hemma och tar det lugnt, med ett avbrott för en och annan promenad i det fina vädret.

R kom hem på fm, hade vägarna förbi! Gick ner på Cajsa´s kök och köpte min favoritsallad så att jag skulle få lite god lunch eftersom vi missar lunchdaten med mammorna. Så gulligt av honom! När han skulle gå så pussade vår "snåla" tjej sin pappa om och om igen! Sötgumman :)

Tittade på nyhetsmorgon i morse och kokade över av ilska över en så dum tant. En riktig kärring med andra ord. Hon sa att det är biologiskt bevisat att kvinnor är bättre föräldrar än män, de kan ju inte amma och är mindre begåvade...typ! En snörpig tant som bara såg bitter ut. Jämställdhetsombusmannen som också var gäst höll på att koka över. "Men de mammor som inte ammar då?" sa JO, "Ja, varför gör de inte det?" svarade tantaloran. Ja herregud. Det värsta är väl att det finns många egoistiska mammor som håller med henne, för hon sa även att mammorna måste få "vara hemma om de vill det", för att ta hand om barnen som enligt henne verkar vara mammornas ägodelar. Jag blir så ARG!!!!!!!! Visst finns det mammor som inte är bra mammor, precis som pappor. Men det finns många många bra pappor och mammor. Rena rama 1800-talstänkandet, eller snarare "flum-flum-vi-bär-bara-i-sjal-och-samsover-hokus-pokus". Man blir mörkrädd!

Vår lilla skrutta sover gott ute balkongen. När hon vaknar kommer vi att leka lite, sedan ev. en promenad, mellis, pappa kommer hem och vi äter middag och sedan dags för bad och bollibompa och sedan sova i sin egen säng. Normalt och bra! Och vi är båda lika mycket hennes föräldrar. Det här är vårat sätt, det bästa för oss och Maja.

Inga kommentarer: