fredag 21 december 2007

Ellanbellan kan!

Vägning i måndags för vår nästan fyra och en halv månad gamla tjej resulterade i dessa fina siffror: 6225 gr, 61 cm.

Ellen har sedan flera veckor kunnat rulla från rygg till mage. Nu tar det 0.1 sekund efter att vi lagt henne på rygg som hon ligger på mage. Hon kan även dra sig bakåt, och cirkla runt. "Står" på armarna som vid armhävning och har även precis som Maja gjorde när hon var fem månader ställt sig på tå samtidigt. Hon är otroligt frustrerad och vill bara framåt. När hon väl kommer på hur man gör med benen så kommer hon att börja krypa. Det verkar som Ellen följer i Majas snabba fotspår.

Ellen pratar och gurglar, pruttar nästan med munnen. Har väldigt mycket att säga! Särskilt vissa tider då det inte behöver pratas så mycket..... På tal om nätterna så när hon börjar höras på nätterna genom sitt lilla grymtande så har hon legat på mage när jag tagit upp henne ur spjälisen. Kanske dags att sänka den snart...

Just nu ligger Ellen bland alla julklapparna på golvet som skall slås in och leker med snöre och papper. Mycket koncentrerad liten tjej. Armarna och benen går som trumpinnar på henne. Och de där knubbiga söta benen är bara så underbara. Snart dags för lite kvällsmysammning innan ersättning och sedan en film för mammsen och pappsen. Vi tänkte se på "På smällen", dricka lite glögg och njuta av våra nya (hmmmm) kivi lyktor i en härligt grön nyans. Dessa små lyktor är mitt senaste beroende inom inredning. På tal om belysning så sitter nu en kristallkrona uppe i badrummet. Ett arv efter morfar. Det blev ett mysigt ljus och ett härligt skuggspel på väggarna.

Trevlig fredag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ellan bellan kan hälv!!! Längtar efter!!!

Kram C&A