fredag 21 december 2007

Skryt om Maja

Vår lilla tjej är en fröken som vill ha lite ordning på saker och ting. När hon har lekt färdigt med t.ex klossarna så skall de "plockas undan" och Maja börjar lägga tillbaka alla klossar i lådan och på med locket. Samma sak med degen "kala", plastdjuren och gubbarna, kritorna. Böckerna släpper hon där hon är eller lägger de på de andra böckerna i bokhyllan. Vi (jag!!) har "lekt in" städningen i leken så att det är en naturlig del av lekandet. Det man plockar fram ställer man tillbaka när man är färdig. Duktiga duktiga kicka! Självklart ser även Majas rum ut som ett bombnedslag ibland (ofta!), men det är väldigt skönt att det ännu så länge fungerar så här.

Och så var det det här med talet. Hon är en fenomenal tjej på att prata och sätta ihop meningar. Sjunger flera rader på många barnsånger, kämpar med ordeföljd och meningar tills det nästan blir rätt. Hon kan prata i telefon och svara på frågor och berätta vad hon gör eller har gjort. Hon vill gärna "ringa till pappa" eller "Fedik" eller "morfar". Treordsmeningar som de vill att barnen skall kunna när de är tre på bvc kommer vi klara galant.

Detta är bara lite stolt skryt om vår fina tjej, alla barn är olika och kan olika saker lite snabbare än andra. Man skall inte jämföra så mycket. Vi är bara stolta föräldrar till vår fina Maja.

Maja älskar att laga mat. Helst att få vispa och göra "äggäggkröra".

Skulle kunna skriva hur mycket mysigt som helst som Maja gör, men nu är det dags för lite Ellenskryt innan vi tittar på en film!

(Maja ville för ovanlighetens skull väga sig på bvc i måndags så vi tog av kläderna - och där står världens sötaste nakenfis- och hon vägde hela 11.3 kilo!!!!)

1 kommentar:

Anonym sa...

Stolta tanter, gudmödrar och mostrar läser med nöje!!
Fröknarna är underbara!

Paaaa från C&A