måndag 18 augusti 2008

Har stängt in mig

i sovrummet.

Hör inte hur det gnälls och gråter efter mamma. Hör inte hur otrevlig Maja är i tonen. Hör inte Ellens härmiga röst.

Jag blir gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalen på detta jävla gnäll, gnäll, gnäll och kläng. De är runt mina ben hela tiden. Pappa duger inte på samma sätt. När mamma är dum och säger nej så ropas det efter pappa. Som jobbar.

Maja är inne i den allra värsta trotsperioden nu, och inget hjälper. Jag ryter i ordentligt (inget mesande här), men hon ler åt mig. Att hon dessutom tar sig ton och är otrevlig är så jobbigt. Vi uppfostrar våra barn till att vara snälla och trevliga. Vad är detta? Man skäms. Och Ellen hänger på. Ligger Maja på golvet och skriker nej, ja då gör Ellen likadant....

Är vi ensamma om att ha det såhär? Skulle inte tro det.......eller?

6 kommentarer:

Hanna sa...

Nähädå - här är det rena DÅRHUSET många dagar, kan jag trösta dig med! Det där jävulska lilla leendet får jag dagliga överdoser av och det dramatiska golvsprattlandet är ju numera standard. Håhåjaja.

Men ett litet tips har jag. Och det är att INTE vråla tillbaka trots att det är väldigt lockande (det, och att proppa i sig en burk Valium;)) Ungarna hör faktiskt mycket väl vad man säger - testa tex att viska "vill du ha godis" när Maja ylar som värst så ska du få se, haha.

Vi jobbar hårt mot skrikandet och ylandet hos oss och det funkar faktiskt att_sänka_rösten när man vill ha något sagt. När Salma ylar och jag nästan viskar tillbaka så spetsar hon liksom öronen och det blir lite mer spännande att lyssna. Ibland finns det naturligtvis INGET i världen som funkar, men det blir iallafall liiite mindre skrikigt i huset.

I övrigt är det väl bara att sluta ögonen och muttra något mantra. Och gå ifrån när det blir för mycket. Jag låser in mig i badrummet vid väl valda tillfällen;)

Håll ut! Pepp pepp!

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Tack Hanna! Skönt att höra att jag inte är ensam! Vill bara förtydliga (får dåligt samvete osv..) att vi inte är vråliga av oss i den här familjen, utan jag säger till på skarpen, och det brukar/ade fungera! Skall testa viskandet...imorrn!?

Kram kram C!

Fia sa...

Barn vet verkligen vilka knappar dom ska trycka på! Malte börjar oxå få sina utbrott, fick ett på IKEA-s restaurang förra veckan....lagom kul när alla sitter o stirrar på en. Men det viktigaste är nog att försöka hålla sig lugn (även om man bara vill SKRIKA tillbaka ibland.) Men jag hoppas o tror att behåller man själv lugnet utåt och inte ger med sig utan är bestämd så är det inte lika roligt längre. Jag hoppas dom lär sig att det inte spelar någon roll hur mkt som än skriker, dom får inte sin vilja genom det beteendet! Du gör helt rätt i som bara går iväg o stänger in dig en stund. Snart är dom igenom den "fasen" och är små "änglar" igen!
Kram Fia!

Designdrömmar sa...

Ojoj känner igen mig, här hemma har jag också ett riktigt trotsmonster och just nu är jag ganska less på att höra min egen röst när jag hela tiden måste tillrättavisa henne. Skönt att höra att det är fler som går igenom trotsåldern. Det är bara att hålla ut och vara konsekvent även om det inte alltid känns som att det leder någon vart.

Kämpa på!
Kram Åsa

Anonym sa...

bara skönt att höra från någon att det inte bara är rosa moln och halleluja! det blir lätt lite för sockersött!!
Mer gnäll tack!! *skrattar gott*

Anonym sa...

Ååå vad skönt att läsa om hur andra har det. Alba är för jäv.....ig här hemma just nu också. Man skäller och bråkar hela dagarna känns det ju som och det är sååå tråkigt. Jag stängde in mig en stund i köket o dag och drack ett glas pepsi med radion högt uppskruvar för att inte höra Alba som låg och skrek på golvet i sitt rum. Hon vägrade tvätta händerna efter att vi varit ute och hade lekt i sandlådan där katterna skiter och sen kröp hon upp för trappa. Sen skulle hon suga på tummen med den där skitiga handen och vägrade komma och tvätta händerna på toaletten. Det är bara ett exempel. Hon fick gå till sitt rum skrikandes och sugandes på den äckliga skitiga tummen. Man blir verkligen TOKIG ibland.

Ska prova viska och se vad det har för effekt på henne.

Kram