söndag 5 april 2009

Leva tillsammans

Bara vi två. Roger och jag. Inga barn. Strålande vårväder, givande samtal med varandra och fyra andra par. Kaffepaus, lunchpaus och vårpromenad i en härlig stadsnära idyll.
Igår var vi på en Leva tillsammans dag. Anordnat av domkyrkoförsamlingen, med personal från öppna förskolan. Vi har fått mycket kött på benen, nya infallsvinklar på vårat äktenskap. Hur vi kan prata och se varandra mer. Konfliktlösningar, intimitetstankar (behöver inte bara betyda det man först tänker på), ursprungsfamiljen, dvs vilka arv vi har fått av våra föräldrar och farföräldrar. Plus en hel del annat. Många korta övningar för oss som par men även för kvinnorna/mammorna/fruarna och männen/papporna.
Inget flum, inget terapisnack, bara en "vi-två" dag.
Vi är jätteglada att vi tog chansen och fick ha en sådan bra dag tillsammans vi två och tillsammans med fyra trevliga par, för att inte tala om öppna förskolans fantastiska Birgitta och Gunilla.
Som min nyfunna vän Maja skriver så måste man jobba på sitt äktenskap, för det blir inte långt och lyckligt utan att man måste jobba på det! Och ibland är det hårt jobb, men känner man att man hör ihop så är det värt mödan.
Alla borde få chansen till en sådan fin dag!

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Jättera att ni tar er tid för varandra och jobbar på det, annars händer ju ingenting.

Kram på er!

Cecilia sa...

Jättera att ni tar er tid för varandra och jobbar på det, annars händer ju ingenting.

Kram på er!

Anonym sa...

vilken tur att morsan kunde vara barnvakt då, så ni kunde gå det. /jessica