fredag 27 juli 2007

Maja kan så mycket!

För några veckor sedan (en månad?) började Maja med tvåordssatser. "Titta här/där" säger hon ofta, och man hör hur roligt hon själv tycker att det är. Vid två tillfällen har hon även sagt "pappa jöla" (göra) och "mamma jöla". Hon svara ibland på sina egna frågor, som ett konstaterande av vad hon vill/skall göra, tex, "bia, a" (nu skall jag byta blöja på dockan)
Hon har också börjat säga vems saker är, tex kan hon komma bärandes på en tröja som är pappas och säga "pappa", eller mina skor "mammas". Fjärrkontroller är pappas, datorn likaså (trots att det är undertecknad som sitter här mest). Hon har full koll på läget med andra ord.
"Bippa" säger hon ofta, och det betyder att hon vill ha hjälp.
Hon berättar när hon är hungrig och törstig. Kan gå till kylskåpet och vilja ha ngt att äta. Det låter som att hon inte får så mycket att äta, så är ju icke fallet.
"Bubbli" säger hon om bubbelvatten, och det är mums! Dock rapar hon mycket och får nog en viss mättnadskänsla så bubblit har vi dragit ner på! De är ju så lättlurade de små liven!

Skulle kunna skriva hur mycket som helst om vår duktiga tjej! Det är så roligt att se hur hon utvecklas, man ser det verkligen från en dag till en annan. Älskade underbara unge!

Inga kommentarer: